Format mı yapıcaksınız anladığım kadarıylaBaşlıkta
2. Harddiskim 8 senelik bir harddisk ve içinde W8.1 Ve 10 Var pc eski diye çok önemsememiştim ancak şimdi yeni pc ye takınca ana harddiskle birlikte haliyle çakışıyor ve mavi ekran veriyor. Komple sıfırlamam gerek ne var ne yok içine windows yüklemeyeceğim.Format mı yapıcaksınız anladığım kadarıyla
Hayattımda bi kere format attım bildiğim kadarıyla şimdi size o kısmı anlatiyim. Format atmaya başladıkdan sonra bi kısımda disk bölümü geliyor diskler çıkıyor orda birini seçince diski biçimlendir gibi bir seçenek çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. O işlemi uyguladığınızda diskte ne var ne yok siliniyor diye biliyorum. İllaki benden daha bilgili bir arkadaş vardır bana güvenip bir işlem yapmayın2. Harddiskim 8 senelik bir harddisk ve içinde W8.1 Ve 10 Var PC eski diye çok önemsememiştim ancak şimdi yeni PC ye takınca ana harddiskle birlikte haliyle çakışıyor ve mavi ekran veriyor. Komple sıfırlamam gerek ne var ne yok içine windows yüklemeyeceğim.
Windows'u başka diskten açıp doğrudan bu diski biçimlendirebilirsiniz. Eğer yoksa format ekranından biçimlendirmeniz lazım sonra format işlemini iptal edersin.2. Harddiskim 8 senelik bir harddisk ve içinde W8.1 Ve 10 Var PC eski diye çok önemsememiştim ancak şimdi yeni PC ye takınca ana harddiskle birlikte haliyle çakışıyor ve mavi ekran veriyor. Komple sıfırlamam gerek ne var ne yok içine windows yüklemeyeceğim.
Evet doğru öyle yapılıyor yani şimdi ben o bölümde tüm diskleri silip hepsini biçimlendir deyip 1 tb nin mb sini yazdıkdan sonra formata devam edeceğimmi etmeyeceğimmi sonuçta windows yüklemek istemiyorumHayattımda bi kere format attım bildiğim kadarıyla şimdi size o kısmı anlatiyim. Format atmaya başladıkdan sonra bi kısımda disk bölümü geliyor diskler çıkıyor orda birini seçince diski biçimlendir gibi bir seçenek çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. O işlemi uyguladığınızda diskte ne var ne yok siliniyor diye biliyorum. İllaki benden daha bilgili bir arkadaş vardır bana güvenip bir işlem yapmayınsorumlusu ben olmak istemem.
Şuanki ana harddiskle birlikte nedense çalışmıyorlar mavi ekran veriyor pc açılışta .Windows'u başka diskten açıp doğrudan bu diski biçimlendirebilirsiniz. Eğer yoksa format ekranından biçimlendirmeniz lazım sonra format işlemini iptal edersin.
şimdi doğru anladım deme biçimlendirme ekranına gelip TÜM DİSKLERİ Tek tek silip biçimlendirden 1tb nin mb halini yazıp tamam deyip formatı iptal etmem yeterli deme?Windows'u başka diskten açıp doğrudan bu diski biçimlendirebilirsiniz. Eğer yoksa format ekranından biçimlendirmeniz lazım sonra format işlemini iptal edersin.
Önce sırasıyla hepsini biçimlendir sonra sil yapacaksın en son 1 tane kalacak zaten onu seçip yeni diyeceksin sonra format işleminden çık. Bu kadar.Evet doğru öyle yapılıyor yani şimdi ben o bölümde tüm diskleri silip hepsini biçimlendir deyip 1 tb nin mb sini yazdıkdan sonra formata devam edeceğimmi etmeyeceğimmi sonuçta windows yüklemek istemiyorum
Post automatically merged:
Şuanki ana harddiskle birlikte nedense çalışmıyorlar mavi ekran veriyor PC açılışta .
Post automatically merged:
şimdi doğru anladım deme biçimlendirme ekranına gelip TÜM DİSKLERİ Tek tek silip biçimlendirden 1tb nin mb halini yazıp tamam deyip formatı iptal etmem yeterli deme?
Şimdi dur toplayalım Biçimlendirme ekranına girdikden sonra ne yapacağımı anlatırmısın detaylıca şu an bir kaç şey daha yaptığımdan anlamadım rica etsem 1 - 2 diye sıralayabilirmisin?Önce sırasıyla hepsini biçimlendir sonra sil yapacaksın en son 1 tane kalacak zaten onu seçip yeni diyeceksin sonra format işleminden çık. Bu kadar.
Sıraladım zaten. O ekrana gelin anlarsınız. Pek bir şey yok o ekran da zaten.Şimdi dur toplayalım Biçimlendirme ekranına girdikden sonra ne yapacağımı anlatırmısın detaylıca şu an bir kaç şey daha yaptığımdan anlamadım rica etsem 1 - 2 diye sıralayabilirmisin?
şimdi o ekrana geldikden sonra tüm disklere biçimlendir diyorum hiç bir şeye ellemedem tamam deyip kapatyorum o ekranı aynısını diyer diskede yapıyorum. Muhtemelen karşıma 2 adet 100 mb lik bir şey gelecek onlar hariç diyer 400 - 500 GB Olan diskleri silip formatı kapatıyorum doğrumuSıraladım zaten. O ekrana gelin anlarsınız. Pek bir şey yok o ekran da zaten.
100 mb olanları da yapacaksın. Ayrıca her iki diskte o ekran da görünecek.şimdi o ekrana geldikden sonra tüm disklere biçimlendir diyorum hiç bir şeye ellemedem tamam deyip kapatyorum o ekranı aynısını diyer diskede yapıyorum. Muhtemelen karşıma 2 adet 100 mb lik bir şey gelecek onlar hariç diyer 400 - 500 GB Olan diskleri silip formatı kapatıyorum doğrumu
Şimdi c ve d yi biçimlendirdikden sonra tüm c ve d ve 100 mb ler dahil siliyorum deme? Ben tek disk 1 tb olarak kullanmak istiyorum100 mb olanları da yapacaksın. Ayrıca her iki diskte o ekran da görünecek.
100 MB olanları da yapacaksınız. Diğer değinizi anlamadım?Şimdi c ve d yi biçimlendirdikden sonra tüm c ve d ve 100 mb ler dahil siliyorum deme? Ben tek disk 1 tb olarak kullanmak istiyorum