Hayat, Ömür hakkında

okul kapandığından beri içime kapandım full evdeyim, dışarı çıkmıyorum diyebilirim bu yüzden mi oluyor ?
Post automatically merged:

evet dediklerinde haklısın teşekkür ederim, birde kısa olması hayatın. Sence hayat kısa mı ? mesela sevdiklerimi kaybetmek istemiyorum yani en azından önümde uzunca yıllar olsun istiyorum , sence ?
Sebebi bu. Bu düşünceleri düşünmen yanlışta doğruda olsa senin düşüncelerin zihninden silip atamazsın fakat hayatı yaşarsan aklına bile gelmez. Asosyal bir yapıya sahip olduğun ve ergenlik döneminde olduğun için oluyor.

Sebebi bu. Bu düşünceleri düşünmen yanlışta doğruda olsa senin düşüncelerin zihninden silip atamazsın fakat hayatı yaşarsan aklına bile gelmez. Asosyal bir yapıya sahip olduğun ve ergenlik döneminde olduğun için oluyor.
Eskisinden daha iyi hissedeceğine eminim. Sadece doğru kişilerle ol. Doğru şeyleri yap.
mesela ergenlikten çıkınca veya dediğiniz gibi olunca eskisi gibi hissedip bu duygudan kurtulabileceğim değil mi ? ilk defa yaşıyorum böyle bir şey ve cidden o kadar çok moralim bozuk ki.

mesela ergenlikten çıkınca veya dediğiniz gibi olunca eskisi gibi hissedip bu duygudan kurtulabileceğim değil mi ? ilk defa yaşıyorum böyle bir şey ve cidden o kadar çok moralim bozuk ki.
Bunu kurtulmak gibi düşünme insanın yapısına ters yaşıyorsun maalesef insan yalnız olduğunda psikolojik olarak sağlıklı kalamıyor.

Normal insanlar gibi yaşamaya başladığında zamanla sosyal hayata ve gerçeğe adapte olursun. Şuan sen eminim gerçek hayattan çok beynindekileri yaşıyorsun değil mi? İşte sorun o.

Ergenlik 18-20 yaşına kadar sürüyor. Yani ergenlikten çıkmayı beklemek pek mantıklı değil.
Sosyallik yaşantını arttır dostum. Zevk alabileceğin şeyler yap.
Git bi' kafeye kitap oku. Arkadaşlarına sohbet et. Biz çekirdek kola yapıyorduk.
Küçük şeylerle mutlu olmayı öğren.
Bunu becerebilirsen yani küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenirsen bardağın hep dolu tarafından bakmayı öğrenirsen hayat daha anlamlı ve yaşamaya değer gelir. Sürekli en değerliyi isteme, sürekli büyüğü, fazlayı, çoğu isteme.

Daha sonra sürekli arkadaşlarınla olamazsın. O yüzden yalnız yapabileceğin yalnız yapmaktan hoşlanabileceğin hobiler de edin. Kahve eşliğinde kitap okumak en basiti olabilir. Benim için bu bir hobi. Ve zevk alıyorum.

Şu an insan doğasına ters yaşıyorsun. İster istemez bir yerlerde error'lar oluşacaktır. Sadece bu error'ların çok normal olduğunu bilmen lazım. Çok normal ve geçici durumlar. Herkesin başına gelir. Hem de herkesin.

okul kapandığından beri içime kapandım full evdeyim, dışarı çıkmıyorum diyebilirim bu yüzden mi oluyor ?

evet dediklerinde haklısın teşekkür ederim, birde kısa olması hayatın. Sence hayat kısa mı ? mesela sevdiklerimi kaybetmek istemiyorum yani en azından önümde uzunca yıllar olsun istiyorum , sence ?
Hayatın uzun olup olmadığını bilemeyiz. Belki yarın öleceksin. Ama şunu söylemeliyim, bu yaşta bunları dert etme.

Niye kanka istemediği depresif hali daha da arttırmak için mi
Nihilizm'i aşmak için. Nietzsche'ye göre Nihilizm aşılabilir, "Güç İstenci"nde bundan bahsediliyor.

Hayatın uzun olup olmadığını bilemeyiz. Belki yarın öleceksin. Ama şunu söylemeliyim, bu yaşta bunları dert etme.

Nihilizm'i aşmak için. Nietzsche'ye göre Nihilizm aşılabilir, "Güç İstenci"nde bundan bahsediliyor.
Yok kanka bu tür felsefeler zaten kısacık hayatımıza adapte etmemiz için tamamen gereksizlikten ibarettir.

Normal yaşarsak zaten bunlara ihtiyacımız kalmıyor.

Yok kanka bu tür felsefeler zaten kısacık hayatımıza adapte etmemiz için tamamen gereksizlikten ibarettir.

Normal yaşarsak zaten bunlara ihtiyacımız kalmıyor.
Katılmıyorum. Nihilizmi sadece felsefe olarak görmeyin, psikolojik olarak da ciddi bir sorun. İnsanı intihara kadar sürükleyebiliyor.

Ahiret inancı birnevi hayata anlam katar, bu yüzden.

Felsefeyle pek aram yokta Nihilizm zaten Nietzsche'nin benimsediği bir felsefe değil mi? Kendi fikrini boşa çıkaracak bir kitap mı yazmış anlamadım.

Felsefeyle pek aram yokta Nihilizm zaten Nietzsche'nin benimsediği bir felsefe değil mi? Kendi fikrini boşa çıkaracak bir kitap mı yazmış anlamadım.
Nietzsche aslında Nihilist değildir. Felsefeyle çok aran olmadığından konuya pek girmeyeceğim ama "Üstinsan" olabilmek için bu yolu kullandı.

Ahiret inancı birnevi hayata anlam katar, bu yüzden.
Senin dinin neydi bu arada?

Nietzsche aslında Nihilist değildir. Felsefeyle çok aran olmadığından konuya pek girmeyeceğim ama "Üstinsan" olabilmek için bu yolu kullandı.
Sıkıntı yok ya anlatsaydın okurdum yine. Aram yok derken sevmediğimden değil her şeye ilgi gösterir öğrenirim genelde de düşünürler ve düşünceler çok kapsamlı olduğu için hiç adam akıllı araştırmaya vaktim olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,661
Üyeler
190,944
Son üye
Outurn
Geri