Hayat, Ömür hakkında

ZarisZ

80+
Reaksiyon skoru
4
Bu konuyu içimi dökmek ve sizden yardım almak için açıyorum.

Öncelikle ergenlik çağındayım, 1-2 haftadır hayat çok kısa ve anlamsız geliyor çıldırmak üzereyim diyebilirim. Mesela bi insan ömrü 70 80 yılsa o sene çok hızlı geçiyormuş gibi hayat kısaymış gibi geliyor bu yüzden hiçbirşey yapasım gelmiyor hani diyorum bırak tadını çıkar, yok öylede olmuyor ölüm sonrası hayatada (ahiret) inanmıyorum oda bir etken, eskiden ölüm yokmuş gibi yaşarken şimdi aklıma sürekli bu geliyor hayattan zevk alamaz oldum 70 80 sene mesela kısa gibi geliyor. Acaba ergenlik çağındayım diye mi böyle oluyor ? bunu yaşayan var mı daha önce ? hayatımın sonunda kadar böyle yaşamaktan korkuyorum..

Yaş kaç?
Son 1 aydır mutlu olduğun anlar mı daha çok üzgün olduğun anlar mı?

Şu iki testi de yap:

Friedrich Nietzsche'yi okumanı öneririm. (y)

Yaş kaç?
Son 1 aydır mutlu olduğun anlar mı daha çok üzgün olduğun anlar mı?

Şu iki testi de yap:
bunlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum ya, hayat anlamsız ve kısa geldiği için zevk alamıyorum hiçbişeyden.

bunlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum ya, hayat anlamsız ve kısa geldiği için zevk alamıyorum hiçbişeyden.
Dostum depresyonda olabilirsin. Ki yani bu durum ve düşünce tarzı genelde depresyonda olan kişilerde görülür.

Varsın depresyonda değilsin diyelim. Diğer bir sebep de ergenliğin getirisi olabilir. Ergenlikte birey bir kişilik oturtuyor. Düşünce biçimleri bi anda değişebiliyor. Yani şu an bu durumda olabilirsin ama belli bir zaman sonra çok çok farklı düşünebilirsin.

Sosyal hayatından ve bir gününün nasıl geçtiğini anlatır mısın?
Çünkü biri yalnız kaldığında da bu şekilde düşünebiliyor. İnsan anlatmaya muhtaçtır. Sosyalleşmeye insan içine çıkmaya insanlarla beraber olmaya muhtaçtır. Bu ihtiyaç karşılanmazsa kişi depresyona girebilir, hayattan zevk almamaya başlayabilir, bir şeylere anlam yüklemekte zorlanabilir.

Hayata anlam yüklemediğin sürece zaten öyle olur. Doğruya doğru; hayatlarımızın, varlığımızın, yaptıklarımızın, yaşantılarımızın, hiçbir anlamı yok.
Fakat "Hayatın anlamı yok, kısa" dersen anlamsız yaşarsın, zevk almazsın. Keyfine bak, mutlu ol.

Dostum depresyonda olabilirsin. Ki yani bu durum ve düşünce tarzı genelde depresyonda olan kişilerde görülür.

Varsın depresyonda değilsin diyelim. Diğer bir sebep de ergenliğin getirisi olabilir. Ergenlikte birey bir kişilik oturtuyor. Düşünce biçimleri bi anda değişebiliyor. Yani şu an bu durumda olabilirsin ama belli bir zaman sonra çok çok farklı düşünebilirsin.

Sosyal hayatından ve bir gününün nasıl geçtiğini anlatır mısın?
Çünkü biri yalnız kaldığında da bu şekilde düşünebiliyor. İnsan anlatmaya muhtaçtır. Sosyalleşmeye insan içine çıkmaya insanlarla beraber olmaya muhtaçtır. Bu ihtiyaç karşılanmazsa kişi depresyona girebilir, hayattan zevk almamaya başlayabilir, bir şeylere anlam yüklemekte zorlanabilir.
okul kapandığından beri içime kapandım full evdeyim, dışarı çıkmıyorum diyebilirim bu yüzden mi oluyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayata anlam yüklemediğin sürece zaten öyle olur. Doğruya doğru; hayatlarımızın, varlığımızın, yaptıklarımızın, yaşantılarımızın, hiçbir anlamı yok.
Fakat "Hayatın anlamı yok, kısa" dersen anlamsız yaşarsın, zevk almazsın. Keyfine bak, mutlu ol.
evet dediklerinde haklısın teşekkür ederim, birde kısa olması hayatın. Sence hayat kısa mı ? mesela sevdiklerimi kaybetmek istemiyorum yani en azından önümde uzunca yıllar olsun istiyorum , sence ?

Geri