Neler Yeni

Hayatı Aşırı Sorunlu Olan Birisi

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
Ben kendimi düzelteli uzun zaman oldu dostum, teşekkür ederim.

Elimden geleni yapıyorum ama pek işe yaramıyor.
Sosyal çevreniz ne kadar var? Arkadaşın bir tanıdığı sosyal çevresi olsun diye diyorum. Şu lanet olası çocuğu yapıp hayatını iğrençleştiren aileden de uzak durması en sağlıklısı olur. Hala şoktayım o psikolog isteğine hakaret cevabından. Bence ailenin de psikoloğa gitmesi en mantıklısı.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Sosyal çevreniz ne kadar var? Arkadaşın bir tanıdığı sosyal çevresi olsun diye diyorum. Şu lanet olası çocuğu yapıp hayatını iğrençleştiren aileden de uzak durması en sağlıklısı olur. Hala şoktayım o psikolog isteğine hakaret cevabından. Bence ailenin de psikoloğa gitmesi en mantıklısı.

Kendisinin cinsiyeti kız ve sürekli suçlanmalara uğradı. Bunun büyük bir faktörü ailesinden dolayı. Çevrem var ancak ona uygun değil. Kendisinin sadece 4 tane YAKIN arkadaşı var ama kesinlikle yakın olduklarını düşünmüyorum. Sürekli iğneleyici ve umursamaz davranışlarda bulunmuşlar gizli bir şekilde mesajlarını okumuştum.
Ailesi cahil olduğundan doğru olanı yapamıyor.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
Kendisinin cinsiyeti kız ve sürekli suçlanmalara uğradı. Bunun büyük bir faktörü ailesinden dolayı. Çevrem var ancak ona uygun değil. Kendisinin sadece 4 tane YAKIN arkadaşı var ama kesinlikle yakın olduklarını düşünmüyorum. Sürekli iğneleyici ve umursamaz davranışlarda bulunmuşlar gizli bir şekilde mesajlarını okumuştum.
Ailesi cahil olduğundan doğru olanı yapamıyor.
Bu artık cahillik değil karakter meselesi diye düşünüyorum.
Öyle hiç değilse arkadaşı olsun tarzında arkadaşları varsa kesiblikle olmasın yaşadım o tür bir arkadaşlık kesinlikle zararına olur. Yapabileceğiniz ve yapmanız gereken şeyler psikoloğa götürmek ve düzgün insanlarla sosyal bir çevre edinmesini sağlamak. İkiside çok zor görünüyor...

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Dostlar bir arkadaşım var. Hayatı aşırı sorunlu. Ailesiyle, arkadaşlarıyla arası çok kötü ve oldukça fazla travması var. Aynı zamanda da psikolojisi bozuk ve depresyonda. Kendisi henüz 19 yaşında ve intihar etmeye meyilli. Tüm bu durumlar sağlığını olumsuz etkilemiş. Mezuna kalmış olsa iyi bir sonuç alamadı ve okul öncesi öğretmenliğine gidecek eğer tekrardan mezuna kalmazsa. (OBP kırık.)

Özünde tamamen karakterli ve tatlı birisi. Konuşma üslubu, zekasının çalışma şekli vesaire muazzam. Kendisinin hayatını elimden geldiğince düzene sokmak istiyorum.

Bu kişi benim için çok değerli. Sanırım onun tek gerçek arkadaşı benim ve uzun yıllar boyunca kendisini bırakmak istemiyorum diğer herkes gibi.

Benim yerimde siz olsaydınız onu nasıl düzeltirdiniz?
İslâm'ı öğretmeye çalışırdım.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bu artık cahillik değil karakter meselesi diye düşünüyorum.
Öyle hiç değilse arkadaşı olsun tarzında arkadaşları varsa kesiblikle olmasın yaşadım o tür bir arkadaşlık kesinlikle zararına olur. Yapabileceğiniz ve yapmanız gereken şeyler psikoloğa götürmek ve düzgün insanlarla sosyal bir çevre edinmesini sağlamak. İkiside çok zor görünüyor...

Akşam saatlerinde dışarı çıkacağız bugün. Kendisine destek olmam gerekiyor.

İslâm'ı öğretmeye çalışırdım.

Dinlerden kendim uzaktayım dostum.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Dostlar bir arkadaşım var. Hayatı aşırı sorunlu. Ailesiyle, arkadaşlarıyla arası çok kötü ve oldukça fazla travması var. Aynı zamanda da psikolojisi bozuk ve depresyonda. Kendisi henüz 19 yaşında ve intihar etmeye meyilli. Tüm bu durumlar sağlığını olumsuz etkilemiş. Mezuna kalmış olsa iyi bir sonuç alamadı ve okul öncesi öğretmenliğine gidecek eğer tekrardan mezuna kalmazsa. (OBP kırık.)

Özünde tamamen karakterli ve tatlı birisi. Konuşma üslubu, zekasının çalışma şekli vesaire muazzam. Kendisinin hayatını elimden geldiğince düzene sokmak istiyorum.

Bu kişi benim için çok değerli. Sanırım onun tek gerçek arkadaşı benim ve uzun yıllar boyunca kendisini bırakmak istemiyorum diğer herkes gibi.

Psikiyatriste gitmesini önerirdim fakat aile durumundan bu pek mümkün değil sanırsam. Bu durumda sosyal aktiviteler için biraz zorlayabilirsiniz. Bunun haricinde arkadaş çevresi güzel olurdu ancak özellikle bu durumda biraz tehlikeli. Yani çevresindeki kişilerin iyi niyetli olduğundan emin olmalısınız. Çevrenizde kızın arkadaşlık kurabileceği bir tanıdığınız varsa tanıştırmanız en iyisi olur. Kızın durumundan biraz üstünkörü bahsetmişsiniz ancak eğer çevresindeki diğer arkadaşları sıkıntılıysa yalnız kalma pahasına o arkadaşlardan uzaklaştırmanız gerekiyor. Üstteki arkadaş gibi dinleri vesaire öğretmeye çalışmayın ters tepebilir yüksek ihtimal.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
Akşam saatlerinde dışarı çıkacağız bugün. Kendisine destek olmam gerekiyor.

Dinlerden kendim uzaktayım dostum.
Durum zor ancak kesinlikle bırakmayın hem çabaladığınızda düzelme ihtimali hem de vicdan azabı çok kötü olur.

İslam'ı öğretmeye çalışın diyen arkadaşa da bir şey demiyorum hiç tartışmaya gerek yok...

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,813
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci

Allah çarpsın beni anlatıyorsun sandım şaka gibi

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Durum zor ancak kesinlikle bırakmayın hem çabaladığınızda düzelme ihtimali hem de vicdan azabı çok kötü olur.

İslam'ı öğretmeye çalışın diyen arkadaşa da bir şey demiyorum hiç tartışmaya gerek yok...
Niye? Dediğim de ne gibi yanlış var? İslâm dinini yaşarsa sıkıntılarından kurtulur demeye çalıştım. Sizin öneriniz ne? Din böyle şeyleri çözmez mi demek istediniz?

Hanaz

80+ Gold

Intihar etme ha ölürsün de
sonra benim başıma kalırsın de
Ciddiyim

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,580
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Gerekli maddi duruma erişmek için varını yoğunu verip kendi hayatını kursun .

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,096
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram