Neler Yeni

Hayatımı düzene sokmak istiyorum

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Hasan Erener
Ucuz dopaminden arınmış ve kişisel gelişime odaklı bir hayat kurmak istiyorum artık kendime. Bunun için bir program hazırlamak, günlük işlerimi bana hatırlatacak bir uygulama istiyorum. Oyunlardan ve diğer basit şeylerden uzak durmaya çalışacağım. Bana önerebileceğiniz bir uygulama var mı? Kişisel gelişim hakkında bana neler tavsiye edebilirsiniz?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Merhaba 👋 Kararlı isen bazı tavsiyelerim şunlar:
  • Zaman yönetimi: Zamanını verimli kullanmak önemli. Bunun için gününü, haftanı planla. Bunun için Google Takvim kullanabilirsin.
  • Dopamini kıs: Sosyal medya, şekerli gıdalar, oyunlar, videolar vb. gibi anlık dopamin hazzı yaşatan şeylerden uzak dur veya sınırla.
  • Alışkanlık oluşturma: Habitica gibi alışanlık takibi uygulamaları kullanarak sağlıklı alışkanlıklar geliştirebilirsin.
  • Görev takibi: Google Görevler, Todoist uygulamalarıyla görev takibi yapabilirsin.
  • Sağlıklı yaşam: Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yaparak kendine iyi bakabilirsin. Sigara ve alkol kullanımından da kaçın.
  • Hedef koy ve böl: Hedefler koy ve bu hedefleri daha küçük parçalara böl. Her parçayı gerçekleştirdiğinde kendini ödüllendir.
  • Bir veya birkaç alanda kendini geliştir: Ruh sağlığı, tarih, bilim, teknoloji vb. alanlardan birinde veya birkaçında özel olarak kendini geliştir ve genel kültürünü arttır.
  • Odaklanma: Forest gibi uygulamalarla odaklanma oturumları gerçekleştirebilirsin.
  • Duygu günlüğü tut: Duygularını tanıyan onları yönetir de. Duyguları yöneten kendine hükmeder. Kendine hükmeden...

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,385
İsim
Hakan
Öncelikle kendini psikolog ve ruh sağlığı uzmanı olarak tanıtan forum üyelerinden değiş gerçekten bu işi bilenlerden yardım almanız gerektiğini önerebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,503
Üyeler
164,685
Son üye
JasonHartley
Top Bottom