Neler Yeni

Hazır PC almayın! Artık avantajlı değil. Bu fiyata daha f/p'si yok. 23.765 TL

Bu konunun hala açık olmasıda bir hata bence, sistem tam parayı çöpe atmalık adam 500W psu koymuş 200-250W çeken ekran kartına ben daha ne laf anlatıyorum ki bir de komik yanı PSU bilinmedik bir marka yani sistemi çöp edebilir hiç edebilir ve ben hala bu arkadaşa hala bir şeyler anlatmaya çalışıyorum yazık. :D
Hocam bileşen seçimindeki hatalar sebebiyle size katılıyorum. Lakin şu ana kadar sistemi yorumlayan arkadaşların biraz fazla sert bir dil kullandığını düşünüyorum. Ama şunu da ekleyeceğim toplum içerisindeysek ve bir şeyler ortaya koyuyorsak adam gibi yapılan yapıcı eleştiriye açık olmamız gerekir diye düşünüyorum.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Hocam bileşen seçimindeki hatalar sebebiyle size katılıyorum. Lakin şu ana kadar sistemi yorumlayan arkadaşların biraz fazla sert bir dil kullandığını düşünüyorum. Ama şunu da ekleyeceğim toplum içerisindeysek ve bir şeyler ortaya koyuyorsak adam gibi yapılan yapıcı eleştiriye açık olmamız gerekir diye düşünüyorum.
Benim sinirime giden durum şu arkadaş bana bilmişlik taslıyor fakat bildiği hiç bir şey yok zannediyor ki 5600'ü stok soğutucu ile sistemi yakarmışız 96 derecelere çıkıyormuş bir süre stok soğutucuyula kullandım ben bu işlemciyi ve gördüğüm maksimum derece 82'ydi sonrasında hava soğutucu aldım zaten idare ederek kullanabiliriz ve en azından 300 TL'miz cebimize kalır ve biraz daha ekleyerek kaliteli hava soğutucu alarak işlemciyi 55 derecelere kadar düşürebiliriz bu yüzden diyorum herkes bilmişlik taslamamalı ve bu işe girmemeli.

Ekler

• 1704211823192.png
    1704211823192.png
    66.1 KB · Hit: 48
Benim sinirime giden durum şu arkadaş bana bilmişlik taslıyor fakat bildiği hiç bir şey yok zannediyor ki 5600'ü stok soğutucu ile sistemi yakarmışız 96 derecelere çıkıyormuş bir süre stok soğutucuyula kullandım ben bu işlemciyi ve gördüğüm maksimum derece 82'ydi sonrasında hava soğutucu aldım zaten idare ederek kullanabiliriz ve en azından 300 TL'miz cebimize kalır ve biraz daha ekleyerek kaliteli hava soğutucu alarak işlemciyi 55 derecelere kadar düşürebiliriz bu yüzden diyorum herkes bilmişlik taslamamalı ve bu işe girmemeli.
Yukarıda dediğim gibi "toplum içerisindeysek ve bir şeyler ortaya koyuyorsak adam gibi yapılan yapıcı eleştiriye açık olmamız gerekir diye düşünüyorum." Biz olabildiğince sakin kalmaya çalışalım. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Berkay

Sen bilmişlik taslıyorsun. Ryzen 5 5600'ün kutulu versiyonlarına bak bakalım kaç paradan başlıyor? Direk kutulu mu alırsın stok soğutucuyla yoksa tray alıp üzerine daha iyi bir soğutucu mu alırsın? Hem de 2. seçenek daha ucuza geliyorken? Neyse bu da son cevabım. Lütfen daha da uzatma.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Sen bilmişlik taslıyorsun. Ryzen 5 5600'ün kutulu versiyonlarına bak bakalım kaç paradan başlıyor? Direk kutulu mu alırsın stok soğutucuyla yoksa tray alıp üzerine daha iyi bir soğutucu mu alırsın? Hem de 2. seçenek daha ucuza geliyorken? Neyse bu da son cevabım. Lütfen daha da uzatma.
Aldığım ürün Tray ve yanında stok soğutucu ile geldi bay bilmiş, bazı satıcılar göndermiyor fakat sahibindende en azından 100 liraya stok versiyonu satılıyordur en azından 200 lira cebimizde kalır :)

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,353
İsim
Emre
Discord
necromancerr
7800xt ile 5600 uyumlu olur mu?
7700xt bile darboğaz yaparken sanmam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güzel kankacım arkadaşa 30k ya 7500f TRAY versiyonlu 4070 li hazır sistem aldık yanında stok soğutucusuyla geldi burdan sana bir tavsiye ki bunu zamanında bende özeleştiri ile anladım çok bilmiş gibi konuşmak her zaman zararlı çıkarır adamı

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
7700xt bile darboğaz yaparken sanmam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güzel kankacım arkadaşa 30k ya 7500f TRAY versiyonlu 4070 li hazır sistem aldık yanında stok soğutucusuyla geldi burdan sana bir tavsiye ki bunu zamanında bende özeleştiri ile anladım çok bilmiş gibi konuşmak her zaman zararlı çıkarır adamı
Gelmese bile çözümü var sarı sitede param güvende ile 100-150 TL arasında alırsın kullanırsın veya hiç uğraşmak istemiyorsundur biraz daha ekleyip stok soğutuculu versiyon tercih edebilirsin. https://www.pazarama.com/amd-ryzen-..._campaign=Akakce-fiyat-karsilastirma&v=1.66.5
En azından yukarıdaki 300 TL lik hava soğutucudan çok daha fazla iş yapacaktır sonrasında bütçe çıktığında SE-214 XT veya 224-XT tercih edersin misler gibi kullanırsın 50 saatir buna tantana çeviriyoruz :D

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Eğer 2K monitörün var ise ve biraz daha çıkabilirsen RTX 4070 https://www.akakce.com/ekran-karti/...gd-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,467286312.html
Aslında 2K monitör çok önemli bir faktör değil çünkü geçici olarak DSR teknolojisi ile monitörün çözünülürüğünü sanallaştırıp 2K çözünürlük alabilirsin bu sayede darboğaz tamamen gider ve karttan tam performans alabilirsin.
Ek olarak 1080P oyunculuk için 2 tercihin var, bulabilirsen 4060 TI 16 GB veya 7700XT.
8 GB bence geride kalmaya başladı o yüzden ben olsaydım 8 GB model tercih etmezdim.

İkinci el olarak
3070 TI-3080 tercih edilebilir FSR3 modu ile neredeyse 4000 serisi kartları yakalıyorsun zaten

Zextar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mahmut
650w psu ve 5600 için en ideal hangi kart olur? Nvidia veya amd farketmez
OC ile 6800XT ve 4070 ' i çok rahat götürür. OC yapmasan bile 1080P de bir miktar dar boğaz olur ama oyunun performansını çok fazla etkilemez.

7700XT ve 4060 ile de iyi iş görür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,920
Üyeler
161,523
Son üye
TAMİRATÖR
Top Bottom