Neler Yeni

Hazır PC almayın! Artık avantajlı değil. Bu fiyata daha f/p'si yok. 23.765 TL

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
483
İsim
Yusuf Kaplan
Eğer 2K monitörün var ise ve biraz daha çıkabilirsen RTX 4070 https://www.akakce.com/ekran-karti/...gd-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,467286312.html
Aslında 2K monitör çok önemli bir faktör değil çünkü geçici olarak DSR teknolojisi ile monitörün çözünülürüğünü sanallaştırıp 2K çözünürlük alabilirsin bu sayede darboğaz tamamen gider ve karttan tam performans alabilirsin.
Ek olarak 1080P oyunculuk için 2 tercihin var, bulabilirsen 4060 TI 16 GB veya 7700XT.
8 GB bence geride kalmaya başladı o yüzden ben olsaydım 8 GB model tercih etmezdim.

İkinci el olarak
3070 TI-3080 tercih edilebilir FSR3 modu ile neredeyse 4000 serisi kartları yakalıyorsun zaten
4070 650w yeter mi? bir de 4060ti 16gb bakıyordum ama bırkac kısı 16gb bos kartın gucu zaten o kadar degıl vs dıyorlardı. bır gerceklıgı var mı? 4070 fiyat olarak bıraz zorlasa bile alırım bu fiyata. gigabyte sogutma vs konularda iyi marka mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

OC ile 6800XT ve 4070 ' i çok rahat götürür. OC yapmasan bile 1080P de bir miktar dar boğaz olur ama oyunun performansını çok fazla etkilemez.
ben pek anlamıyorum bu konularda ama aldıgım sırada arkadasım bıosta bırseyler yapmıstı. o mudur?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Berk
Hazır PC almayın! Alabileceğiniz en F/P sistem şu anda budur. Şu anda bence tüm hazır PC'ler avantajını kaybetmiş durumda. Artık bu hazır PC furyasını kullanarak insanları kazıklamaya başladılar. İyi bir PC sahibi olmama rağmen merakımdan şöyle bir PC piyasasını taradım hazır sistemlerden daha iyi bir şey toplayabiliyor muyum diye. RX 7700 XT'ye sahip bir sistemi tek tek topladığınızda şu anda toplamda kargo ıvır zıvır dahil 23.765 TL'ye alabiliyorsunuz. Bu kart zaten RTX 4070 rakibi ve 4070'li sistemler 28 binden başlıyor. Bence hazır olarak satılıp da şu sistemin rakibi olabilecek hiçbir kasa yok. Olduğunu iddia eden de atsın yoruma beraber tartışalım. PC'ye ihtiyacı olan bunları direk alsın derim Hepsiburada'daki ekran kartı indirimi bittiğinde avantajını kaybeder muhtemelen.

Bu arada kasanın içindeki kullanılan PSU 80+ Bronze: https://www.hepsiburada.com/gameloa...y-12cm-fanli-atx-guc-kaynagi-pm-HBC000029S4NV
Hoşunuza gitmediyse alternatif olarak şunla değiştirirseniz kasayı 350 TL daha fazla verip dört dörtlük sistem: https://www.hepsiburada.com/rampage...argb-fanli-bilgisayar-kasasi-pm-HBC00000ZAWO0
Edit: Bazı arkadaşlar 550W PSU'nun hele 80+ bronze olan bir PSU'nun sisteme yetmeyeceğini iddia etmiş. TBP'si 230W olan karta nasıl 550W yetmiyor anlayamadım. Hele TechPowerup'un sitesinde *Suggested PSU olarak 550W önerilirken: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-7700-xt.c3911

Alıntıyı görüntüle
Dostum ilgin için sağol ama buradaki bazı şakşakçılar konuyu saptıracaklar. Konunun temel öznesi hazır pcler artık eskisi gibi avantajlı değil hah sözde bende hazır sistem aldım bir sene önce, aldığım hizmet rezaletti. Hiç memnun kalmadım. Bunun dışında zaten pc toplama kabiliyeti olan bir kişi kendini hazır sistemlerle kısıtlamamalı. Hazır sistemlerin ortaya çıkma amacı mining dönemiyle fuhuş fiyatlara satılan ekran kartlarıydı. Şimdi o dönemde eskisi gibi değil zaten. Hiç yoktan iç aksamları sıfır, istediğin, dört dörtlük bir sistem toplarsın ikinci elden de ekran kartını alırsın temiz, güncel, faturalı(sözde bile olsa garantisi devam eden, en azından yeni cihax olduğu belli olan). Ben döneminde hazır sistem alanlardanım o zaman pc toplamayla ilgili bir bilgim yoktu zamanla onları da öğrendim şimdi keşke diyorum keşke hazır sistem yerine istediğim sistemi toplasaydım bunun içine fiyat da dahil olarak. Ben biraz parayı kısmadan bir sidtem almıştım ama şimdi görüyorum yok karne hediyesi yok yeni yıl yok kasım ayı adı altında insanlara mpk işlemciler, giriş seviyesi anakartlar, en ucuz ramler iteleniyor..

Zextar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mahmut
OC ile 6800XT ve 4070 ' i çok rahat götürür. OC yapmasan bile 1080P de bir miktar dar boğaz olur ama oyunun performansını çok fazla etkilemez.

4070 650w yeter mi? bir de 4060ti 16gb bakıyordum ama bırkac kısı 16gb bos kartın gucu zaten o kadar degıl vs dıyorlardı. bır gerceklıgı var mı? 4070 fiyat olarak bıraz zorlasa bile alırım bu fiyata. gigabyte sogutma vs konularda iyi marka mı?

ben pek anlamıyorum bu konularda ama aldıgım sırada arkadasım bıosta bırseyler yapmıstı. o mudur?
650W PSU ile kullanırsın.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,305
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Dostum ilgin için sağol ama buradaki bazı şakşakçılar konuyu saptıracaklar. Konunun temel öznesi hazır pcler artık eskisi gibi avantajlı değil hah sözde bende hazır sistem aldım bir sene önce, aldığım hizmet rezaletti. Hiç memnun kalmadım. Bunun dışında zaten pc toplama kabiliyeti olan bir kişi kendini hazır sistemlerle kısıtlamamalı. Hazır sistemlerin ortaya çıkma amacı mining dönemiyle fuhuş fiyatlara satılan ekran kartlarıydı. Şimdi o dönemde eskisi gibi değil zaten. Hiç yoktan iç aksamları sıfır, istediğin, dört dörtlük bir sistem toplarsın ikinci elden de ekran kartını alırsın temiz, güncel, faturalı(sözde bile olsa garantisi devam eden, en azından yeni cihax olduğu belli olan).
Olay şakşakçılık değil En f/p diyor yazının başında ki parça kalitesi kötü
ancak tabii ki ikinci ele sıcak bakan bu işten anlayan insan ikinci el sıfır karışık toplasın ancak burda hazır sistemlerin ana hedefi zaten bunu bilmeyen kitle

Zextar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mahmut

Kart 16 GB seviyelerine çoğunlukla çıkmayacaktır. 16 GB diyerek 4060 alma mümkünse 4070 e yönel

Görmeden bios üzerinde ne yaptığını bilemem

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke

Kullanırsın, yeter fakat PSU modelin nedir? Kaliteli bir PSU ise kullan.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
483
İsim
Yusuf Kaplan
Kart 16 GB seviyelerine çoğunlukla çıkmayacaktır. 16 GB diyerek 4060 alma mümkünse 4070 e yönel

Görmeden bios üzerinde ne yaptığını bilemem
4070e yonelecegım ben bu fıyata da ıyı gıbı 19k. tesekkur ederım cevap ıcın

Kullanırsın, yeter fakat PSU modelin nedir? Kaliteli bir PSU ise kullan.
tesekkur ederım

Zextar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mahmut
4070e yonelecegım ben bu fıyata da ıyı gıbı 19k. tesekkur ederım cevap ıcın

tesekkur ederım
Rica ederim ama dediğim gibi 4070 alırsan bir miktar OC yap. Bilmiyorsan da foruma konu aç illaki biri yardımcı olur.

Kratos2008

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,051
İsim
Ömer
Steam
1316142768
Hazır PC almayın! Alabileceğiniz en F/P sistem şu anda budur. Şu anda bence tüm hazır PC'ler avantajını kaybetmiş durumda. Artık bu hazır PC furyasını kullanarak insanları kazıklamaya başladılar. İyi bir PC sahibi olmama rağmen merakımdan şöyle bir PC piyasasını taradım hazır sistemlerden daha iyi bir şey toplayabiliyor muyum diye. RX 7700 XT'ye sahip bir sistemi tek tek topladığınızda şu anda toplamda kargo ıvır zıvır dahil 23.765 TL'ye alabiliyorsunuz. Bu kart zaten RTX 4070 rakibi ve 4070'li sistemler 28 binden başlıyor. Bence hazır olarak satılıp da şu sistemin rakibi olabilecek hiçbir kasa yok. Olduğunu iddia eden de atsın yoruma beraber tartışalım. PC'ye ihtiyacı olan bunları direk alsın derim Hepsiburada'daki ekran kartı indirimi bittiğinde avantajını kaybeder muhtemelen.

Bu arada kasanın içindeki kullanılan PSU 80+ Bronze: https://www.hepsiburada.com/gameloa...y-12cm-fanli-atx-guc-kaynagi-pm-HBC000029S4NV
Hoşunuza gitmediyse alternatif olarak şunla değiştirirseniz kasayı 350 TL daha fazla verip dört dörtlük sistem: https://www.hepsiburada.com/rampage...argb-fanli-bilgisayar-kasasi-pm-HBC00000ZAWO0
Edit: Bazı arkadaşlar 550W PSU'nun hele 80+ bronze olan bir PSU'nun sisteme yetmeyeceğini iddia etmiş. TBP'si 230W olan karta nasıl 550W yetmiyor anlayamadım. Hele TechPowerup'un sitesinde *Suggested PSU olarak 550W önerilirken: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-7700-xt.c3911

Alıntıyı görüntüle
7700xt 4060 ti ye rakip diye biliyorum dostum

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,686
İsim
Selim
Ryzen 5 5600 450m anakart 👽

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ulvi Mustaliyev

Alıntıyı görüntüle
AMD çöp hazır Nvidia sistem daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Ahmet Furkan Özçelik

Dostum 4060 ti çok çok güçlü bi kart değil ama 8 gb ramle örnek veriyorum the last of us part 1 i ultra ayarlarda 1080p oynayamazsın bende var 16 gb kart açabiliyorum ama eskiden rx580 4gb vardı rdr2 yi ayarları çok yükseltmeme izin vermiyodu 4092 falan oluyodu çünkü arkadaki herşeyi kapatıp bi şekilde yaptım sonra oynamaya başladım acayip fazla droplar oluyodu oyun takılıyodu falan yani tlou da da 8 gb kartla oynarsan ultra ayarlarda aynı şey olur ama 16gb kartla hiçbi takılma olmadan oynayabilirsin

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
483
İsim
Yusuf Kaplan
Dostum 4060 ti çok çok güçlü bi kart değil ama 8 gb ramle örnek veriyorum the last of us part 1 i ultra ayarlarda 1080p oynayamazsın bende var 16 gb kart açabiliyorum ama eskiden rx580 4gb vardı rdr2 yi ayarları çok yükseltmeme izin vermiyodu 4092 falan oluyodu çünkü arkadaki herşeyi kapatıp bi şekilde yaptım sonra oynamaya başladım acayip fazla droplar oluyodu oyun takılıyodu falan yani tlou da da 8 gb kartla oynarsan ultra ayarlarda aynı şey olur ama 16gb kartla hiçbi takılma olmadan oynayabilirsin
4070 almayı düşünüyorum 12gb onun. Doğrudur. Genelde 4060 dlss3 fg dışında çokta iyi değil diye duyuyorum videolarda vs. Ti alcaktim vazgeçtim 4070 alcam.

Top Bottom