Neler Yeni

Hazır sistem takılma-drop sorunu

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Efe Ergül
Arkadaşlar gaming gen tr den ekteki metmellow m2 adlı hazır sistemi alan veya alan tanıdığı olan biri var mı lütfen benimle iletişime geçsin

Ekler

• 1736719282873.png
    1736719282873.png
    32.8 KB · Hit: 54
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
RAM, Oyun Performansı, Mavi Ekran Hata Analizi.
Arkadaşlar gaming gen tr den ekteki metmellow m2 adlı hazır sistemi alan veya alan tanıdığı olan biri var mı lütfen benimle iletişime geçsin

Selamlar, Hocam.

Bu sistemde SWAPFILE sorunu yaşıyorsunuz şuan.

Oyun açıkken > Görev Yöneticisi > Performans > RAM / GPU / CPU bölümlerinin görselini yükleyin.

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Efe Ergül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar, Hocam.

Oyun açıkken > Görev Yöneticisi > Performans > RAM / GPU / CPU bölümlerinin görselini yükleyin.
Selamlar hocam kusura bakmayın bildirim gelmedi siteye girince gördüm yazınızı, tabii ki hocam hemen yüklüyorum gta5 oyununda iken.

Ekler

• ss1.png
    ss1.png
    3 MB · Hit: 25
  • ss2.png
    ss2.png
    3.2 MB · Hit: 26
  • ss3.png
    ss3.png
    2.7 MB · Hit: 28

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
Oyun inş HDD'ye kurulu değildir.

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Efe Ergül
Selamlar, Hocam.

Hocam neredesiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
1737145293043.png
1737145317100.png

Selamlar, @siemon

Sisteminizde şuan SWAPFILE sorunu mevcut 2x16 GB RAM kullanmanız gerekiyor ve CPU işlem sayısı çok fazla, gereksiz servisleri GPT ve GOOGLE SEARCH kullanarak işinize yaramayan servisleri bir bir tespit ederek kapatın 180 işlem çok fazla gereksiz hizmet olduğunu gösteriyor.

Çözüm için 2x16GB RAM ve düzenli olarak BleachBit CACHE yönetimi yapın ek olarak sisteminizde bellek sıkıştırma açık bunuda aşağıda vereceğim kod ile şu yolu izleyip kapatın:

Windows Logo Sağ Click > PowerShell ( ADMIN ) > Disable-MMAgent -mc

Kod:
Disable-MMAgent -mc

Bu kodu kullanarak bellek sıkıştırmayı kapatalım.

Bana sorarsan piyasada şuan alınacak hazır sistem göremiyorum, içinde ne olduğu belirsiz parçalara para vermeyin.

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Efe Ergül
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Selamlar, @siemon

Sisteminizde şuan SWAPFILE sorunu mevcut 2x16 GB RAM kullanmanız gerekiyor ve CPU işlem sayısı çok fazla gereksik servisleri GPT ve GOOGLE SEARCH kullanarak işinize yaramayan servisleri bir bir tespit ederek kapatın bu çok fazla gereksiz hizmet olduğunu gösteriyor.

Çözüm için 2x16GB RAM ve düzenli olarak BleachBit CACHE yönetimi yapın ek olarak sisteminizde bellek sıkıştırma açık bunuda aşağıda vereceğim kod ile şu yolu izleyip kapatın:

Kod:
Disable-MMAgent -mc

Bana sorarsan piyasada şuan alınacak hazır sistem göremiyorum, içinde ne olduğu belirsiz parçalara para vermeyin.
Selamlar, Valla hocam haklısınız hiç tecrübem ve bilgim yokken aldım eşeklik edip doğru düzgün sorup soruşturmadım kimseye, hangi oyunu yüklersem yükleyeyim drop takılma oluyor gaminggentr den aldım bu sistemi, bu şikayet ile geri gönderdim 2 defa servise gitti hiçbir parçada sorun bulamadılar ama bu sıkıntı hala devam ediyor. Ve hocam bu dediklerinizi yaparsam kesin olarak düzelir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Selamlar, @siemon

Sisteminizde şuan SWAPFILE sorunu mevcut 2x16 GB RAM kullanmanız gerekiyor ve CPU işlem sayısı çok fazla, gereksiz servisleri GPT ve GOOGLE SEARCH kullanarak işinize yaramayan servisleri bir bir tespit ederek kapatın 180 işlem çok fazla gereksiz hizmet olduğunu gösteriyor.

Kod:
Disable-MMAgent -mc

Bu arada çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun yardım çabanız için

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
Selamlar, Valla hocam haklısınız hiç tecrübem ve bilgim yokken aldım eşeklik edip doğru düzgün sorup soruşturmadım kimseye, hangi oyunu yüklersem yükleyeyim drop takılma oluyor gaminggentr den aldım bu sistemi, bu şikayet ile geri gönderdim 2 defa servise gitti hiçbir parçada sorun bulamadılar ama bu sıkıntı hala devam ediyor. Ve hocam bu dediklerinizi yaparsam kesin olarak düzelir mi?

Bu arada çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun yardım çabanız için

Allah sizden de razı olsun hocam amacım insanlara yardımcı olmak, DROP / SHUTTER / DSYNC konusunda çok fazla tecrübe birikimim olduğu için sistem optimizasyonları ve cache yönetimi yaparak ve ekran kartı sürücülerinizi DDU ile silip yüklerseniz ve control panel ayarlarını yaparsanız oyun içi VRAM / RAM kullanımını aşmazsanız hiç bir zaman bu sorunları yaşamayacaksınız 15 yıldır oyun oynuyorum turnuvalara da katıldım ve bu tür sorunlar asla yaşamadım, siz gerekli optimizasyonları yapın gerisi oyunun sorunu.

Çözüm:

2x16 GB RAM
alın, isterseniz anakart modelini gönderin size işlemciniz için tam uyumlu 2x16 GB bellek önerisi yapayım JEDEC stantardlarında XMP D.O.C.P profillerini kullanmadan 3200 MT/s hızında tam stabil 7/24 yıllarca kullanın.

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Efe Ergül
Allah sizden de razı olsun hocam amacım insanlara yardımcı olmak, DROP / SHUTTER / DSYNC konusunda çok fazla tecrübe birikimim olduğu için sistem optimizasyonları ve cache yönetimi yaparak ve ekran kartı sürücülerinizi DDU ile silip yüklerseniz ve control panel ayarlarını yaparsanız oyun içi VRAM / RAM kullanımını aşmazsanız hiç bir zaman bu sorunları yaşamayacaksınız 15 yıldır oyun oynuyorum turnuvalara da katıldım ve bu tür sorunlar asla yaşamadım, siz gerekli optimizasyonları yapın gerisi oyunun sorunu.

Çözüm:

2x16 GB RAM
alın, isterseniz anakart modelini gönderin size işlemciniz için tam uyumlu 2x16 GB bellek önerisi yapayım JEDEC stantardlarında XMP D.O.C.P profillerini kullanmadan 3200 MT/s hızında tam stabil 7/24 yıllarca kullanın.
Tabikii hocam anakart modelim Msi A520M-A Pro. Hocam ram almadan düzeltemez miyiz bu sorunu şuanda 8x2 xpg gammix d35 3600 mhz ram var, tek çözüm 16x2 ram almak mı yani hocam alternatif yok mu

Çözüm:

2x16 GB RAM
Maşallah bu arada hocam çok bilgilisiniz gerçekten 😇

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
@siemon

MSI A520M-A PRO anakartınızın JEDEC 3200 MT/s hızı için desteği mevcut, 2x16GB RAM alıp bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz, sizin kullandığınız sistemi kullandım 5800x3d 5600 AM4 üzerinde neredeyse bütün işlemcileri kullandım ama hiçbir zaman 2x8 RAM kullanmadım çünkü bu tür DROP / SHUTTER sorunları kesinlikle RAM / VRAM kaynaklıdır eğer ki 16GB RAM kullanımını geçerseniz sisteminiz SSD üzerinden PAGEFILE dosya boyutu oluşturacak, yani şöyle senaryo olacak hocam 16 GB gerçek fiziksel kullanımız ve bu değerin üstüne çıkarsanız +2GB olarak bu sayıyı örnek verdim sadece, PAGEFILE kullanacaksınız SSD üzerinden sanal bellek ile devam edeceksiniz buda sizin paranızın çöpe gittiği anlamına gelir.

1737154780314.png

1737155400438.png

siemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Efe Ergül
@siemon

MSI A520M-A PRO anakartınızın JEDEC 3200 MT/s hızı için desteği mevcut, 2x16GB RAM alıp bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz, sizin kullandığınız sistemi kullandım 5800x3d 5600 AM4 üzerinde neredeyse bütün işlemcileri kullandım ama hiçbir zaman 2x8 RAM kullanmadım çünkü bu tür DROP / SHUTTER sorunları kesinlikle RAM / VRAM kaynaklıdır eğer ki 16GB RAM kullanımını geçerseniz sisteminiz SSD üzerinden PAGEFILE dosya boyutu oluşturacak, yani şöyle senaryo olacak hocam 16 GB gerçek fiziksel kullanımız ve bu değerin üstüne çıkarsanız +2GB olarak bu sayıyı örnek verdim sadece, PAGEFILE kullanacaksınız SSD üzerinden sanal bellek ile devam edeceksiniz buda sizin paranızın çöpe gittiği anlamına gelir.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Hocam bu sanal bellek olayını kapatsam falan düzelmez mi bu sorun, kesinlikle ram arttırmam mı gerekiyor yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ejder
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bu sanal bellek olayını kapatsam falan düzelmez mi bu sorun, kesinlikle ram arttırmam mı gerekiyor yani

Sanal belleği kapatırsan eğer sistem çökmeleri kaçınılmaz olur ve bu güvenilir olmaz senin için 2x16GB RAM ŞART maalesef, gerekli optimizasyon istiyorsan yapalım, imkanın yoksa RAM almaya.

Top Bottom