Hazır sistemim hata veriyor.

enesjow1

80+
Reaksiyon skoru
11
İncehesaptan aldığım hazır distemim hata veriyor. Monitörüm olmadığı için tvye bağlayıp birkaç bios ayarı (ram expo vs) yapmıştım onunla ilgisi olabilir mi?

Önce açılırken bu hatayı aldım. Sonra belki yaptığım ayarlardandır deyip biosa girdim ancak orada da dondu bilgisayar.

Ekler

Sorun kurdukları Windowsta mı diye düşündüm ama biosta da donunca anlamayacağım bişey olduğu düşünüyorum

ramle ile ilgili sorun xmp kapatıp tekrar girdiğinde böyle sorun olmayacak

ama xmp kapalı olursada ramlar yüksek frekansta çalışmayacak

çözümünü bilmiyorum ama sorun ramle alakalı biostan ram ayarlarını sıfırla

ramle ile ilgili sorun xmp kapatıp tekrar girdiğinde böyle sorun olmayacak

ama xmp kapalı olursada ramlar yüksek frekansta çalışmayacak

çözümünü bilmiyorum ama sorun ramle alakalı biostan ram ayarlarını sıfırla
Hocam teşekkürler ederim bios donmadan kapattım ve oldu. Başka bir sekmeden de ram hız ayarı yapmıştım şuan görev yöneticisinde 6000mhz yani max hızda görünüyor. Belki de iki farklı yerden yapılan ayar çakışmıştır bilemiyorum böyle bi hata olur mu ama 😁 her videoda görüleni yapmamak lazımmış tecrübe oldu

• Beğen
Reaksiyonlar: zlL1
Edit: sorun tamamen expo açmamla ilgiliymiş. Expo açmadan ramimin tam hızda çalışmasını nasıl sağlayabilirim

Hocam teşekkürler ederim bios donmadan kapattım ve oldu. Başka bir sekmeden de ram hız ayarı yapmıştım şuan görev yöneticisinde 6000mhz yani max hızda görünüyor. Belki de iki farklı yerden yapılan ayar çakışmıştır bilemiyorum böyle bi hata olur mu ama 😁 her videoda görüleni yapmamak lazımmış tecrübe oldu
Şunu yazınca tekrar mı yaşadın? Anakart ve ramin ne?

Şunu yazınca tekrar mı yaşadın? Anakart ve ramin ne?
Sanırım bi seferliğine görev yöneticisinde 6000mhz göründü. Tekrar açtığımda 4800e indi. Tüm expo profillerini denedim ama olmadı sistem açılmadı.

Anakartım Asus B650M-F. Ram Patriot Viper Venom 16GB DDR5 Cl30

Sanırım bi seferliğine görev yöneticisinde 6000mhz göründü. Tekrar açtığımda 4800e indi. Tüm expo profillerini denedim ama olmadı sistem açılmadı.

Anakartım Asus B650M-F. Ram Patriot Viper Venom 16GB DDR5 Cl30
Aynı ram sahibiyim, amd tarafında expo açık şekilde kullanıyorum ben sorun yaşamadım ama RAM sorunlu oluyor genelde. Farklı bi ram ile deneme şansınız var ise deneyin sorun ramdemi değil mi görelim hocam

Aynı ram sahibiyim, amd tarafında expo açık şekilde kullanıyorum ben sorun yaşamadım ama RAM sorunlu oluyor genelde. Farklı bi ram ile deneme şansınız var ise deneyin sorun ramdemi değil mi görelim hocam
Hocam maalesef. Şimdi tekrar denemek için Expo tweaked'ı açtım. Sistem kendini yeniden başlatıyor ayardan sonra ve açılıyor. Şuan sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. Ama yeniden başlattığımda ekte gönderdiğim sorunu yaşıyorum, bios bile donabiliyor bazen. Ramim expo desteklemese hiç açılmaz diye düşünüyorum.

Hocam maalesef. Şimdi tekrar denemek için Expo tweaked'ı açtım. Sistem kendini yeniden başlatıyor ayardan sonra ve açılıyor. Şuan sorunsuz bi şekilde kullanıyorum. Ama yeniden başlattığımda ekte gönderdiğim sorunu yaşıyorum, bios bile donabiliyor bazen. Ramim expo desteklemese hiç açılmaz diye düşünüyorum.
Hocam expo xmp ne varsa kapatıp, kayıt defterinden ( yanlış hatırlamıyorsam ) son mavi ekranın hata kodunu öğrenebilirmisin? Ram olduğuna net karar verelim

Tek modül ram mi kullanıyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,625
Üyeler
183,448
Son üye
bykanly63
Geri