Neler Yeni

HDD RAW OLDU NTFS DÖNMÜYOR

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
Merhaba,

Pc açtığımda kendiliğinden harddisklerden 1 tanesi görünmez oldu.
Daha sonra aygıt yöneticisinde Harddiski gördüm, Disk oluşturarak biçimlendirmeye çalıştığımda "Raw" olarak gözüktü.
Aygıt oluştur kısmından yeni birim oluşturmak istediğimden Disk Başlatılamıyor diyor ve sağ tık yaptığımda Başlat kısmına basılmıyor.
Çift tıklamak istediğimde Var Olmayan Aygıt Belirlendi olarak hata veriyor.

Denediğim yöntemler aşağıdaki gibi, nasıl düzeltebilirim ? HDD bozulmuş olabilir mi ?
Kullandığım hdd : Seagate Barracuda 1 TB

-CMD komutlarını uyguladım.
-Diski biçimlendirdim.
-Yeni Birim atadım NTFS seçtim hata verdi.
-Hdd sata ve güç kablosunu çıkarıp başka güç kablosu taktım.
-Format attım. ( Format atarken de disk gözükmedi )
-Minitool Partition kullandım.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,383
İsim
Hacı
HDD kaç yıllık?

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mart 2022 yılında aldım. Çok eski bir HDD değil.

TrollSlayer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
574
İsim
Arif Çelebi
Hocam benzer bir durum samsung 970 evo ssd de başıma geldi ekran kartını güncelliyordum sonra windows mavi ekran verdi kapandı bir daha hiçbir şekilde bilgisayar ssd yi görmedi yetkili servise gönderdim ürün değişimi verdiler bilginize

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
güncelliyordum sonra windows mavi ekran verdi kapandı bir daha hiçbir şekilde bilgisayar ssd yi görmedi yetkili servise gönderdim ürün değişimi ver
Merhaba, teşekkür ederim. Acil olduğundan HDD ihtiyacım bulunuyor. Sadece pc açtım ve hdd gümledi.
Yetkili servisi kimdir bilginiz mevcut mudur ?

TrollSlayer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
574
İsim
Arif Çelebi
Merhaba, teşekkür ederim. Acil olduğundan HDD ihtiyacım bulunuyor. Sadece pc açtım ve hdd gümledi.
Yetkili servisi kimdir bilginiz mevcut mudur ?
Ben ürünü vatandan almıştım oraya götürdüm onlar samsung teknik servise gönderdi sizde satın aldığınız yer ile görüşebilirsiniz

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
Ben ürünü vatandan almıştım oraya götürdüm onlar samsung teknik servise gönderdi sizde satın aldığınız yer ile görüşebilirsiniz
Hocam Hepsiburada üzerinden almıştım. Satıcıya göndersem de yetkili servisler TR dışında gözüküyor şu an. HDD kurtarmanın bir yolu var mıdır ? HDD giren sata kablosu ile ilgili bir durum söz konusu mudur sizce ?

TrollSlayer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
574
İsim
Arif Çelebi
Hocam Hepsiburada üzerinden almıştım. Satıcıya göndersem de yetkili servisler TR dışında gözüküyor şu an. HDD kurtarmanın bir yolu var mıdır ? HDD giren sata kablosu ile ilgili bir durum söz konusu mudur sizce ?
Sata kablosunda bir sorun olduğunu zannetmiyorum ama başka bir bilgisayara takıp deneyebilirsiniz hdd ler zor bozulan cihazlardır ancak böyle durunlar yaşanabiliyor siz hb üzerinden yetkili firma ile görüşün yardımcı olurlar olmazlarsa thh ye başvurun 4-5 ay içinde paranızı alırısınız

remanuel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kerem Çakıcı
Sata kablosunda bir sorun olduğunu zannetmiyorum ama başka bir bilgisayara takıp deneyebilirsiniz hdd ler zor bozulan cihazlardır ancak böyle durunlar yaşanabiliyor siz hb üzerinden yetkili firma ile görüşün yardımcı olurlar olmazlarsa thh ye başvurun 4-5 ay içinde paranızı alırısınız
Teşekkürler hocam, başka pcde deneyip açmayı deneyeceğim. Bilgiler önemli değil fakat hdd kurtarmam daha önemli şu an. Yeni hdd'den sonra dediğiniz gibi yapacağım.

Top Bottom