hdd tek başına işe yarar mı?

Hocam gene HDD'ye göre pahalı oluyor ama fırsatçılarda %50'ye kadar zam yaptıklarını gördüm 620TL'lik SSD şimdi 1000TL nerdeyse.
SSD'ler tekrardan gün yüzüne çıkalı daha 5-6 sene olmadı. Merak etmeyin fiyatları fazla abartmayacaklar.

SSD'ler tekrardan gün yüzüne çıkalı daha 5-6 sene olmadı. Merak etmeyin fiyatları fazla abartmayacaklar.
yaptıkları zam kadar indirim olmayacak hocam yani gene yüksek olacak şu an akakçe.com'dan alrm kurdum fiyat düşünce bildirim atıyor.

Windows 10'nun harddiskte ne kadar verimli çalıştığını tekrar mı hatırlatalım? :)

Hatırlatmaya gerek yok. Neyin ne olduğunu biliyorum.
Ama forumda önerilerde bulunurken karşı taraf düşünmeden yorum yapılıyor.

Adam zaten SSD alabilecek olsa, bu soruyu sormaz bile.
Demek ki şu an bütçesi yok, sadece HDD ile sistem kullanacak,
Bunda da herhangi bir sıkıntı yaşar mı onu soruyor.

Biz adama "SSD gereksiz bir şey, sen HDD kullan" demiyoruz.
Ben yazdığım mesajda SSD ile HDD arasındaki farkları,
gerek süre olarak, gerek okuma yazma işlem olarak zaten belirtmişim.

Siz karşı taraftaki insanın ne istediğine bakmıyorsunuz.
Ezbere tavsiye veriyorsunuz.
"SSD iyi"
Biz de biliyoruz SSD daha iyi.

ssd olmadan hdd de oyun oynayabilir miyiz (yani hdd bize oyunda tek başına yeter mi?)
tabi ki oynayabilirsin. HDD ve SSD birer depolama birimidir. SSD‘lerde, hard diskler gibi mekanik parça bulunmadığı için gecikme oranı oldukça düşüktür. yani kısacası SSD'lerin HDD'lerden okuma/yazma hızları daha yüksek.

Hatırlatmaya gerek yok. Neyin ne olduğunu biliyorum.
Ama forumda önerilerde bulunurken karşı taraf düşünmeden yorum yapılıyor.

Adam zaten SSD alabilecek olsa, bu soruyu sormaz bile.
Demek ki şu an bütçesi yok, sadece HDD ile sistem kullanacak,
Bunda da herhangi bir sıkıntı yaşar mı onu soruyor.

Biz adama "SSD gereksiz bir şey, sen HDD kullan" demiyoruz.
Ben yazdığım mesajda SSD ile HDD arasındaki farkları,
gerek süre olarak, gerek okuma yazma işlem olarak zaten belirtmişim.

"SSD iyi"
"ssd olmadan hdd de oyun oynayabilir miyiz (yani hdd bize oyunda tek başına yeter mi?)
peki kaç gb lık ssd önerirsin"
Sorusundan ne anlıyorsunuz?
Benim bütçem 200 lira ne önerirsiniz mi? Yoksa SSD yoksa HDD tek başına yeter mi?

Konu sahibi hiçbir sistem ve bütçe belirtmemiştir.
Bize sunduğu eksik bilgiyle genelleme bir cevap verdim. Aksini söylemedikçe kimse bilemez.

"SSD iyi"
Dün detaylı bir yorum yaptım. Ne yapmamı öneriyorsunuz? Forumdaki cevaplanacak her konuya kopyala yapıştır cevap mı?
Konu sahibi neden veya açıklarmısınız diye sorular sorduğu zaman cevabımı kademe olarak detaylandırıyorum.

"ssd olmadan hdd de oyun oynayabilir miyiz (yani hdd bize oyunda tek başına yeter mi?) peki kaç gb lık ssd önerirsin"
Sorusundan ne anlıyorsunuz? Benim bütçem 200 lira ne önerirsiniz mi? Yoksa SSD yoksa HDD tek başına yeter mi?

HDD normal kullanım için tek başına yeterli olur. Ama performans açısından SSD+HDD tavsiye ederiz.
Bunun sebebi de SSD'lerin HDD'lere göre daha hızlı okuma-yazma performansı sağlaması.
Misal;
HDD ile Windows 10/15 saniyede başlıyorsa, SSD ile 4/8 saniyede başlar gibi gibi. ( süreler net değil, temsili )
HDD alırken dikkat etmen gereken şey RPM'leri, 7200 RPM alırsan, gayet yeterli olacaktır. ( içerisindeki disklerin dakikadaki tur sayısı )

Dün yazdığımı alıntı olarak ekliyorum.
İnsanlık hali, o an okuduğunda anlamamış olabilirsin.
Bugün tekrar okursan anlarsın diye düşünüyorum.
İyi forumlar.

Benim demek istediğimi anlayan anladı. Bu kadar uzatmaya gerek yok.

Geri