JustPlayer004
80+ Bronze
bugün pc çalışırken hdmi kablosunu takacaktım ekran kartına kıvılcım oluşuyordu kablonun ucunda bende korktum takmadım eğer taksaydım ne olurdu
bana ekran kartı yanardı gibi geldiPatlardı herhalde,nereden bilelim
bir şey olmaz lakin bir yerde kısa devre yapabilirdi HDMI kabloyu saksı varsa içine sok elektirik boşalsınbana ekran kartı yanardı gibi geldi
Dostum pc çalışırken kablo vs takma bunlar sıkıntılı işler kapat tak ve aç )bugün PC çalışırken hdmi kablosunu takacaktım ekran kartına kıvılcım oluşuyordu kablonun ucunda bende korktum takmadım eğer taksaydım ne olurdu
laptopta denedim HDMI değildi ama görüntüyü oradan alıyordu (tam olarak adı ne bilmiyorum bildiğimiz kablolar gibi değildi). Kablo takılıydı ama görüntü gelmiyordu. Çıkardım ve tam takarken yerinde girdiğinde bir ses çıktı ve pc kapandı. Kabloyu takıp tekrar çalıştırdım hiçbir sorun olmadı.bugün PC çalışırken hdmi kablosunu takacaktım ekran kartına kıvılcım oluşuyordu kablonun ucunda bende korktum takmadım eğer taksaydım ne olurdu
Merhaba konuyu okuyanlar yanlış anlamasın diye yazıyorum, saksıya soksa da bir şey değişmez. Topraklama öyle topraklama değil, ana karaya bağlı olan topraklarda işe yarar. Bu kelime Türkçeye çevrilirken böyle oluşmuş. İngilizcesi Ground, zemin gibi bir şey olduğu için en uygun böyle çevrilmiş.HDMI kabloyu saksı varsa içine sok elektirik boşalsın