Neler Yeni

HDMI kablo ile görüntü alamıyorum

batuhan0088

80+ Bronze
Yıllardır vga kablosu kullanırım. Masaüstü bilgisayarı dvi dönüştürücü kullanıp, vga ile monitöre bağlıyorum. Dedim bir tane hdmi kablosu alayım böyle kullanayım. Hazır yeni sistem topluyorum, lazım olacak. İnternetten alacaktım, elektrikçinin önünden geçerken aklıma geldi dedim giriyim alıyım uğraşmıyım. 30 tl ye 3 metrelik hdmi kablo aldım. Akşam eve gelip denemek istedim. Laptopdan monitöre hdmi kabloyu bağladığımda görüntü alabiliyorum ancak masaüstü bilgisayara bağladığımda görüntü alamıyorum. Muhtemelen monitör de bir problem yok. Hdmi kablosunu anakart ve ekran kartının hdmi girişlerine bağlamayı denedim yine görüntü alamadım.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Yıllardır vga kablosu kullanırım. Masaüstü bilgisayarı dvi dönüştürücü kullanıp, vga ile monitöre bağlıyorum. Dedim bir tane hdmi kablosu alayım böyle kullanayım. Hazır yeni sistem topluyorum, lazım olacak. İnternetten alacaktım, elektrikçinin önünden geçerken aklıma geldi dedim giriyim alıyım uğraşmıyım. 30 TL ye 3 metrelik hdmi kablo aldım. Akşam eve gelip denemek istedim. Laptopdan monitöre hdmi kabloyu bağladığımda görüntü alabiliyorum ancak masaüstü bilgisayara bağladığımda görüntü alamıyorum. Muhtemelen monitör de bir problem yok. Hdmi kablosunu anakart ve ekran kartının hdmi girişlerine bağlamayı denedim yine görüntü alamadım.
Ekran kartının ve işlemcinin üzerindeki fanın döndüğünden emin olun. Ekran kartı güç bağlantısı istiyorsa ve yapılmamışsa bağlantılarını yapın. Sorun çözülmediyse anakartın üzerinde yanan led varsa parçalar ile ilgili sorun olduğunu gösterir. Kontrol edebilirsiniz.

batuhan0088

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının ve işlemcinin üzerindeki fanın döndüğünden emin olun. Ekran kartı güç bağlantısı istiyorsa ve yapılmamışsa bağlantılarını yapın. Sorun çözülmediyse anakartın üzerinde yanan led varsa parçalar ile ilgili sorun olduğunu gösterir. Kontrol edebilirsiniz.
Vga ile görüntü alabiliyorum. Kablodan kaynaklı olabilir mi? Şöyle bir durumda var laptoptan monitöre görüntü aktarabiliyorum ama kasadan görüntü alamıyorum.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Laptopdan monitöre hdmi kabloyu bağladığımda görüntü alabiliyorum ancak masaüstü bilgisayara bağladığımda görüntü alamıyorum.
Kablo ile laptoptan görüntü alabiliyorum demişsiniz ama masaüstü bilgisayardan alamıyorum demişsiniz. Aynı kablo ve aynı monitör ile denediniz değil mi?

batuhan0088

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablo ile laptoptan görüntü alabiliyorum demişsiniz ama masaüstü bilgisayardan alamıyorum demişsiniz. Aynı kablo ve aynı monitör ile denediniz değil mi?
Evet aynı kablo ve monitör. Laptobun ekranını hdmi kablo ile monitöre aktarabiliyorum.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Fanlar dönüyor. Anakartın üzerinde herhangi bir led bulunmuyor. Güç bağlantısı için göz gezdirdim bir sorun göremedim.
Rami çıkartıp takmayı deneyebilir misin? Bu şekilde çözenler var diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca mouse, klavye vs. bağlantı kablolarını çıkarıp da denyebilirsin.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Yeni ram değiştirmiştik. 8+4 şeklinde yapmıştık. Daha 1-2 hafta oldu. Tekrardan çıkartıp takayım mı?
İlk önce isterseniz klavye ve mouse usb bağlantılarını çıkartıp takmadan deneyin. Bir arkadaş mouse bağlantısını kesince çözmüş. Deneyebilirsiniz. Yeni ramleri taktıktan sonra hiç görüntü aldınız mı bilgisayardan?

batuhan0088

80+ Bronze
İlk önce isterseniz klavye ve mouse usb bağlantılarını çıkartıp takmadan deneyin. Bir arkadaş mouse bağlantısını kesince çözmüş. Deneyebilirsiniz. Yeni ramleri taktıktan sonra hiç görüntü aldınız mı bilgisayardan?
Vga ile sorunsuz alabiliyorum. Şimdi bir de o şekilde deniyorum.

ıslatılan ahmak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
340
İsim
ıslatılan ahmak
Eğer çözülmezse ekran kartının güncel değilse güncelleyip deneyebilirsin.

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
ho
Fanlar dönüyor. Anakartın üzerinde herhangi bir led bulunmuyor. Güç bağlantısı için göz gezdirdim bir sorun göremedim.
cam kabloyu anakartamı bağladınız ekran kartına bağlamanız lazım.

Top Bottom