Sanırım olayı anladınız. Evet membran klavyeler dahil değil çünkü çoğu membran klavyenin switchleri aynı sayılır. Yani membran klavyeler arasındaki fark biraz zevk meselesi kalmış. Yüksek bütçelerde mekanik hisli klavyeler de dahil değil.
Neyse boş yapmaya gerek yok. Sizi rehberle baş bala bırakıyorum.
200 - 300 TL
Havit Gamenote KB435L
Bana gelen model (KB20KB435LABT100912) Content Blue Switch'lere sahip. Normalde red switch varysayonu da mevcut ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. Rainbow aydınlatmaya sahip. Fiyatı yaklaşık 220 - 240 TL.
Philips SPK8404
Seri numarasını bilmediğim bir modelde KGRD Blue Switch'ler kullanılmış (Outemu ile aynı deniliyor). Rainbow aydınlatmaya sahip. Fiyatı yaklaşık 240 - 260 TL. (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
XPG Infarex K10
Mekanik hisli bir klavye, mekanik değil. Rainbow aydınlatmaya sahip. Fiyatı yaklaşık 280 - 300 TL.
Redragon K568R Dark Avenger
Outemu Blue Switch'lere ve rainbow aydınlatmaya sahip. TKL bir klavye. Fiyatı yaklaşık 264 TL (DFS Bilgisayar). (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
300 - 500 TL
Monster Pusat K3 Pro
Outemu Red Switch kullananılıyor. (Blue switch varyasyonu da var ama satılıyor mu bilmiyorum.) Bilek desteği var. RGB aydınlatmaya sahip.. 400 TL'ye en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Ama maalesef şu an stoklarda yok.
Rampage KB-R96 Ultimate
LC marka optik clicky (Mantığı blue swich) switch kullanıyor. RGB aydınlatmaya sahip. Bilek desteği var. Fiyatı ise yaklaşık 400 TL. (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
Razer Cynosa V2
Bu klavyeyi almanız için gereken tek sebep, Razer sevmeniz veya Razer set yapmak. Çünkü 400 TL ve mekanik hisli. Bilek desteğine ve RGB aydınlatmaya sahip.
Redragon K580 VATA
Outemu Blue Switch'ler kullanılmış. RGB aydınlatmaya ve bilek desteğine sahip. Fiyatı yaklaşık 470 - 500 TL. (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
500 - 700 TL
HP OMEN Encoder
Cherry MX Red Switch'lere sahip. Tek renk kırmızı aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 550 TL.
Bloody B870-R
LK Optical Blue Switch'lere sahip. Optik olması güzel özellik. Bilek desteğine ve RGB aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 600 TL. (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
Asus TUF K3
Kailh Red Switch'ler kullanılmış (galiba). Bilek desteğine ve RGB aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 600 TL. (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
Gigabyte Aorus K1
Cherry MX Red Switch'ler kullanılmış. RGB aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 700 TL. (Farklı switchli varyasyonu var mı bilmiyorum.)
Cooler Master CK530 V2 TKL
Gateron Red/Blue/Brown Switch'lere sahip. Hangileri Türkiye'de satılıyor bilmiyorum. TKL bir klavye. RGB aydınlatmaya ve bilek desteğine sahip. Fiyatı ise yaklaşık 540 - 600 TL. (Öneri için
@epica59 thx)
700 - 1000 TL
HyperX Alloy FPS Pro
Cherry MX Red/Blue Switch'ler kullanılmış. TKL bir klavye. Tek renk kırmızı aydınlatma var. Fiyatı ise yaklaşık 1000 TL.
Logitech G PRO
Logitech GX Linear/Tacticle/Clicky Switch'ler kullanılmış. RGB aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 800 TL.
Asus ROG Strix Scope
Cherry MX Red/Blue switchler kullanılmış. RGB aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 1000 TL.
XPG Summoner
Cherry MX Red/Blue/Speed Silver switchler kullanılmış (Hangileri Türkiye'de var/yok bilmiyorum). RGB aydınlatmaya sahip. . Fiyatı yaklaşık 800 TL.
Çok Üst Seviye
SteelSeries Apex Pro / TKL
SteelSeries OmniPoint ve Cherry MX Red Switch'ler kullanılmış. RGB aydınlatmaya ve bilek desteğine sahip. Fiyatı ise yaklaşık 2000 TL.
Logitech G915 Lightspeed
Logitech GL Tacticle/Clicky/Linear Switch'ler kullanılmış. Maalesef Türkiye'de satışı yok.
Razer Huntsman T.E.
Razer Linear Optical Switch'ler kullanılmış. RGB aydınlatmaya sahip. Fiyatı ise yaklaşık 1300 TL.
Corsair K95 RGB Platinum
Cherry MX Speed Silver Switch'ler kullanılmış. RGB aydınlatmaya ve bilek desteğine sahip. Fiyatı ise yaklaşık 2800 TL.
Evet rehberimiz burada sona eriyor. Sormak istediğiniz bir şey varsa veya rehbere eklememi, kaldırmamı veya değiştirmemi istediğiniz bir şey varsa mutlaka söyleyinç İyi forumlar