Neler Yeni

Her diş tedavisinde anestezi yapılıyor mu?

Dostlar selam son bir kaç aydır orta derecede diş ağrısı çekiyorum ve dişlerim aşırı hassaslaştığını hissediyorum ne yemek yiyebiliyorum nede normal bir sıvı tüketebiliyorum her türlü dişim sızlıyor. Sorum şu her diş tedavisinde uyuşturma yapılır mı? Veya bahsettiğim gibi benim diş ağrıma benzeyen ağrılı dişlerde anestezi yapıyorlar mı?

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Yüksek ihtimalle çürüğün var dolgu yapılması gerekecektir. Yani lokal anestezi yapılır. Sürekli çektiğin ağrı daha mı normal sanki o ufacık iğneden? Maddi durumun el veriyorsa büyümeden çürük hemen git. İnce uçlu bir iğneyle 2 saniyede enjekte edilen şeyin neyinden korkacaksın yahu. 4 5 saat o kısım uyuşuk kalıyor sadece.

OguzhanM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Oğuzhan Mutluer
Dişin pulpasına(merkezine) yakın çürük varsa anestezi yapılır. Senin durumunda ise diş hekiminin çalıştığı alet su ve hava püskürttüğü için her türlü hassasiyet olacaktır bu yüzden anestezi yapılır. Ağrı hangi dişte?

Can...

80+ Platinum
Dostlar selam son bir kaç aydır orta derecede diş ağrısı çekiyorum ve dişlerim aşırı hassaslaştığını hissediyorum ne yemek yiyebiliyorum nede normal bir sıvı tüketebiliyorum her türlü dişim sızlıyor. Sorum şu her diş tedavisinde uyuşturma yapılır mı? Veya bahsettiğim gibi benim diş ağrıma benzeyen ağrılı dişlerde anestezi yapıyorlar mı?
iki yirmilik çektirdim iğne acıtmıyor bile korkarak gitmiştim erkenden gitmeye bak sen

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Önce dolgu yapılacak diş etine sonra dil üstü yani üst damak kısmına iğne sokuluyor ve içine boşaltıyor enjektör içindeki sıvıyı.
Acayip güzel ve tatlı bir his biraz sızlatıyor damağa batırılan iğne ama sonrasından kuşlar gibisin.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek ihtimalle çürüğün var dolgu yapılması gerekecektir. Yani lokal anestezi yapılır. Sürekli çektiğin ağrı daha mı normal sanki o ufacık iğneden? Maddi durumun el veriyorsa büyümeden çürük hemen git. İnce uçlu bir iğneyle 2 saniyede enjekte edilen şeyin neyinden korkacaksın yahu. 4 5 saat o kısım uyuşuk kalıyor sadece.
Yok iğneden korkmuyorum daha önce tanıdığımızın tanıdığı olan bir diş hekimine gitmiştik 4 çürüğün var diyip uyuşturmadan dişin içini aerator ile açmaya çalışmıştı çektiğim acının haddi hesabı yok. Sonradan öğrendim ki anestezi uygulanması gerekiyormuş meğer doktor anestezi uygulamadan dişi düzeltmeye çalışıyormuş 3 seans dayanabildim daha da gitmedim zaten

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Yapılmayan var.

2mApoo

80+ Silver
Dışardan bakılınca çürük var mı ? Yada çürük teşhisi koyuldu mu dişine ?
Büyük ihtimal çürüdüğü için ağrı oluşuyor. Eğer oraya dolgu , kanal tedavisi yada direk çekerse uyuşturuyolar dişi.

Acı hissetmemen için şart o anestezi. Yok ben o acıya katlanırım dersen (ki katlanamazsın) istemezsin anesteziyi.
Önceden gittiğim dişçi anestezi uygulamadan yapmıştı halbuki anestezi şartmış 3 seans o acıya katlandım daha da gidemedim asıl korkum anestezi uygulanmaması çünkü o acıya bir daha dayanamam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dışardan bakılınca çürük var mı ? Yada çürük teşhisi koyuldu mu dişine ?
Büyük ihtimal çürüdüğü için ağrı oluşuyor. Eğer oraya dolgu , kanal tedavisi yada direk çekerse uyuşturuyolar dişi.
Önceki gittiğim dişçinin dediğine göre 4-5 tane çürüğüm varmış sağ altta 2 tane sol üstte 2 taneydi sanırım

Yapılmayan var.
Hangi durumlarda yapılmıyor

Dişin pulpasına(merkezine) yakın çürük varsa anestezi yapılır. Senin durumunda ise diş hekiminin çalıştığı alet su ve hava püskürttüğü için her türlü hassasiyet olacaktır bu yüzden anestezi yapılır. Ağrı hangi dişte?
sağ altta 2 tane sol üstte 2 tane fakat doktor uyuşturmadan aerator aletiyle dişin içini açmaya çalışıyordu sürekli sinire değdeği için dayanılmaz bir acı çekiyordum

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Önceden gittiğim dişçi anestezi uygulamadan yapmıştı halbuki anestezi şartmış 3 seans o acıya katlandım daha da gidemedim asıl korkum anestezi uygulanmaması çünkü o acıya bir daha dayanamam
Şikayet et dostum o neymiş öyle.
3 seans bir de tek seans bile değil ama kanıt sunamazsın. :(

2mApoo

80+ Silver

Önceki gittiğim dişçinin dediğine göre 4-5 tane çürüğüm varmış sağ altta 2 tane sol üstte 2 taneydi sanırım

Hangi durumlarda yapılmıyor

sağ altta 2 tane sol üstte 2 tane fakat doktor uyuşturmadan aerator aletiyle dişin içini açmaya çalışıyordu sürekli sinire değdeği için dayanılmaz bir acı çekiyordum
Knk uyuşturmadan işlem uygulamak çok acıtıyor. Koltuğa oturmadan sor. Eğer o da yapmassa kalk git. Sonuçta seni zorla tutan yok orda.
Ama mutlaka uyuştur

Şikayet et dostum o neymiş öyle.
3 seans bir de tek seans bile değil ama kanıt sunamazsın. :(
Keşke kanıtım olsa en kısa zamanda şikayete ederdim

Knk uyuşturmadan işlem uygulamak çok acıtıyor. Koltuğa oturmadan sor. Eğer o da yapmassa kalk git. Sonuçta seni zorla tutan yok orda.
Ama mutlaka uyuştur
Şimdiki aklım olsa öyle yapardım çok çok nadir dişçiye gittiğim için bu konularda cahildim uyuşturma yapılması gerekip gerekmediğini bile bilmiyordum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,286
Üyeler
161,833
Son üye
itirgit
Top Bottom