Her diş tedavisinde anestezi yapılıyor mu?

Reaksiyon skoru
47
Dostlar selam son bir kaç aydır orta derecede diş ağrısı çekiyorum ve dişlerim aşırı hassaslaştığını hissediyorum ne yemek yiyebiliyorum nede normal bir sıvı tüketebiliyorum her türlü dişim sızlıyor. Sorum şu her diş tedavisinde uyuşturma yapılır mı? Veya bahsettiğim gibi benim diş ağrıma benzeyen ağrılı dişlerde anestezi yapıyorlar mı?

Yüksek ihtimalle çürüğün var dolgu yapılması gerekecektir. Yani lokal anestezi yapılır. Sürekli çektiğin ağrı daha mı normal sanki o ufacık iğneden? Maddi durumun el veriyorsa büyümeden çürük hemen git. İnce uçlu bir iğneyle 2 saniyede enjekte edilen şeyin neyinden korkacaksın yahu. 4 5 saat o kısım uyuşuk kalıyor sadece.

Dişin pulpasına(merkezine) yakın çürük varsa anestezi yapılır. Senin durumunda ise diş hekiminin çalıştığı alet su ve hava püskürttüğü için her türlü hassasiyet olacaktır bu yüzden anestezi yapılır. Ağrı hangi dişte?

Dostlar selam son bir kaç aydır orta derecede diş ağrısı çekiyorum ve dişlerim aşırı hassaslaştığını hissediyorum ne yemek yiyebiliyorum nede normal bir sıvı tüketebiliyorum her türlü dişim sızlıyor. Sorum şu her diş tedavisinde uyuşturma yapılır mı? Veya bahsettiğim gibi benim diş ağrıma benzeyen ağrılı dişlerde anestezi yapıyorlar mı?
iki yirmilik çektirdim iğne acıtmıyor bile korkarak gitmiştim erkenden gitmeye bak sen

Önce dolgu yapılacak diş etine sonra dil üstü yani üst damak kısmına iğne sokuluyor ve içine boşaltıyor enjektör içindeki sıvıyı.
Acayip güzel ve tatlı bir his biraz sızlatıyor damağa batırılan iğne ama sonrasından kuşlar gibisin.

Yüksek ihtimalle çürüğün var dolgu yapılması gerekecektir. Yani lokal anestezi yapılır. Sürekli çektiğin ağrı daha mı normal sanki o ufacık iğneden? Maddi durumun el veriyorsa büyümeden çürük hemen git. İnce uçlu bir iğneyle 2 saniyede enjekte edilen şeyin neyinden korkacaksın yahu. 4 5 saat o kısım uyuşuk kalıyor sadece.
Yok iğneden korkmuyorum daha önce tanıdığımızın tanıdığı olan bir diş hekimine gitmiştik 4 çürüğün var diyip uyuşturmadan dişin içini aerator ile açmaya çalışmıştı çektiğim acının haddi hesabı yok. Sonradan öğrendim ki anestezi uygulanması gerekiyormuş meğer doktor anestezi uygulamadan dişi düzeltmeye çalışıyormuş 3 seans dayanabildim daha da gitmedim zaten

Yapılmayan var.

Dışardan bakılınca çürük var mı ? Yada çürük teşhisi koyuldu mu dişine ?
Büyük ihtimal çürüdüğü için ağrı oluşuyor. Eğer oraya dolgu , kanal tedavisi yada direk çekerse uyuşturuyolar dişi.

Acı hissetmemen için şart o anestezi. Yok ben o acıya katlanırım dersen (ki katlanamazsın) istemezsin anesteziyi.
Önceden gittiğim dişçi anestezi uygulamadan yapmıştı halbuki anestezi şartmış 3 seans o acıya katlandım daha da gidemedim asıl korkum anestezi uygulanmaması çünkü o acıya bir daha dayanamam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dışardan bakılınca çürük var mı ? Yada çürük teşhisi koyuldu mu dişine ?
Büyük ihtimal çürüdüğü için ağrı oluşuyor. Eğer oraya dolgu , kanal tedavisi yada direk çekerse uyuşturuyolar dişi.
Önceki gittiğim dişçinin dediğine göre 4-5 tane çürüğüm varmış sağ altta 2 tane sol üstte 2 taneydi sanırım

Yapılmayan var.
Hangi durumlarda yapılmıyor

Dişin pulpasına(merkezine) yakın çürük varsa anestezi yapılır. Senin durumunda ise diş hekiminin çalıştığı alet su ve hava püskürttüğü için her türlü hassasiyet olacaktır bu yüzden anestezi yapılır. Ağrı hangi dişte?
sağ altta 2 tane sol üstte 2 tane fakat doktor uyuşturmadan aerator aletiyle dişin içini açmaya çalışıyordu sürekli sinire değdeği için dayanılmaz bir acı çekiyordum

Önceden gittiğim dişçi anestezi uygulamadan yapmıştı halbuki anestezi şartmış 3 seans o acıya katlandım daha da gidemedim asıl korkum anestezi uygulanmaması çünkü o acıya bir daha dayanamam
Şikayet et dostum o neymiş öyle.
3 seans bir de tek seans bile değil ama kanıt sunamazsın. :(

Önceki gittiğim dişçinin dediğine göre 4-5 tane çürüğüm varmış sağ altta 2 tane sol üstte 2 taneydi sanırım

Hangi durumlarda yapılmıyor

sağ altta 2 tane sol üstte 2 tane fakat doktor uyuşturmadan aerator aletiyle dişin içini açmaya çalışıyordu sürekli sinire değdeği için dayanılmaz bir acı çekiyordum
Knk uyuşturmadan işlem uygulamak çok acıtıyor. Koltuğa oturmadan sor. Eğer o da yapmassa kalk git. Sonuçta seni zorla tutan yok orda.
Ama mutlaka uyuştur

Şikayet et dostum o neymiş öyle.
3 seans bir de tek seans bile değil ama kanıt sunamazsın. :(
Keşke kanıtım olsa en kısa zamanda şikayete ederdim

Knk uyuşturmadan işlem uygulamak çok acıtıyor. Koltuğa oturmadan sor. Eğer o da yapmassa kalk git. Sonuçta seni zorla tutan yok orda.
Ama mutlaka uyuştur
Şimdiki aklım olsa öyle yapardım çok çok nadir dişçiye gittiğim için bu konularda cahildim uyuşturma yapılması gerekip gerekmediğini bile bilmiyordum

Geri