Her şeyi satmalı mıyım?

Donma sorununun üzerine gitsen daha iyi değil mi? Özelden yazarsan ilgilenmek isterim. No Charge!
Çok üzerine gittim de sorun donanımın zayıflığı ile alakalı sanırım o yüzden çözülmüyor. Foruma da danışmıştım onlar da aynı şekilde demişti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tamam da şu anki sisteminiz zaten kötü masaüstüne geçerken mi ne donuyor diyordunuz sanki en azından daha iyisini alabiliyorsunuz o bütçeye maalesef 4k oynatmaz ama şu anki sisteminizden gayet iyi olur sizi idare eder yani

Veya hocam diğer 2. Sistemi satın o bi de şu anki sisteminizin anakartı ile işlemcisini de satın ve düzgün anakart ile işlemci alın kasma düzelir
Oyun indirirken ve oyun oynarken donuyor normal işlerde sorun görmedim arkada oyun açık değilse donmadan film falan izliyorum mesela.

İşlemci alma işini forumda sormuştum da 15 bin lira civarı masraf gerek en az diye anladım o konudan, yoksa ben dediğiniz gibi yapıp ortalama 5 bin masrafla öyle yapacaktım da yetmez dedikleri için masrafa girmedim sorunu çözmeyecekse para harcamayım dedim.

Çok üzerine gittim de sorun donanımın zayıflığı ile alakalı sanırım o yüzden çözülmüyor. Foruma da danışmıştım onlar da aynı şekilde demişti.

Oyun indirirken ve oyun oynarken donuyor normal işlerde sorun görmedim arkada oyun açık değilse donmadan film falan izliyorum mesela.

İşlemci alma işini forumda sormuştum da 15 bin lira civarı masraf gerek en az diye anladım o konudan, yoksa ben dediğiniz gibi yapıp ortalama 5 bin masrafla öyle yapacaktım da yetmez dedikleri için masrafa girmedim sorunu çözmeyecekse para harcamayım dedim.
Hocam niye harcamayacaksınız 2. Sistem ortalama kaç tl eder ki bi de işinize yaramayan ekipmanları falan satsanız üstüne anakart ile işlemciyi satsanız para çıkmıyor mu

Hocam niye harcamayacaksınız 2. Sistem ortalama kaç tl eder ki bi de işinize yaramayan ekipmanları falan satsanız üstüne anakart ile işlemciyi satsanız para çıkmıyor mu
Çıkıyor da sorunu çözmez dediler işte. Onları satınca çıkan bütçeyle R5 5600 falan alabiliyorum en fazla ya da elimdeki anakarta i9 9900K bulurum bulursam belki.

6800XT ve monitörler hariç her şeyi sat ikinci elden ufak ufak toplarsın.

4k desteklemeyebilir de monitörü 4kda kullanmazsınız yapıcak bir şey yok
Sorayım 4K da sorun olmuyorsa alırım ben de ama sorun varsa yine satarım büyük ihtimalle, uğraşmak gereksiz gelmeye başladı çünkü artık oyun hevesi falan kalmadı.

Sorayım 4K da sorun olmuyorsa alırım ben de ama sorun varsa yine satarım büyük ihtimalle, uğraşmak gereksiz gelmeye başladı çünkü artık oyun hevesi falan kalmadı.
Hocam çokta uğraşıcak bir şey yok üstteki arkadaşın dediği gibi aslında ekran kartı ve monitör dışında her şeyi satıp 2. Elden ufak ufak toplayabilirsiniz

Hocam çokta uğraşıcak bir şey yok üstteki arkadaşın dediği gibi aslında ekran kartı ve monitör dışında her şeyi satıp 2. Elden ufak ufak toplayabilirsiniz
Çok kolay değil parça parça sistem satıp tekrar parça parça yeniden toplamak. Onlarca kişiyle görüşmek anlaşmak gerekiyor bir de dolandırılma riski falan var o yüzden ekstra sorguluyorum ne yazdılar ne oldu falan diye o uğraştırıyor. Zaten büyük ihtimalle bilgisayarcıya satarım sistemi uğraşmamak için ama yeni ne alırım bilmiyorum bilgisayarcıdan alma diyorsunuz çünkü,

Çok kolay değil parça parça sistem satıp tekrar parça parça yeniden toplamak. Onlarca kişiyle görüşmek anlaşmak gerekiyor bir de dolandırılma riski falan var o yüzden ekstra sorguluyorum ne yazdılar ne oldu falan diye o uğraştırıyor. Zaten büyük ihtimalle bilgisayarcıya satarım sistemi uğraşmamak için ama yeni ne alırım bilmiyorum bilgisayarcıdan alma diyorsunuz çünkü,
Sizin biliceğiniz iş hocam ben diyeceğimi dedim :peepo1:

Her şeyin markasını bilsem yazarım zaten de ben de bilmiyorum 😀

Sistemlerden biri bu.

Monitör 1080P 144Hz bir şey var bir de 4K 60Hz yeni monitör var ama yeniyi satmam.

Diğer sistemde de Radeon 6800XT ekran kartı i3 8300K işlemci 16GB RAM Z390 MSI anakart gibi şeyler var SSD de 500GB diye biliyorum çünkü 400 küsür alan yazıyor.
İ3 8300 6800xt yi besler mi ki? Kimse buna takılmadı mı? Darboğazdan donuyor olabilir.

hocam ikinci el toplamanıza gerek yok her şey tek tıkla kapınıza geliyor şu devirde elinizdekileri 30 bin civarına elden çıkarırsanız müthiş bir iş olur 4k için oyun sistemi minumum 40-50 bin bütçe gerektiriyor ancak 4k oynamak zorunda değilsiniz oyunları 1080p de oynayarak da aynı keyfi alıyorsunuz zaten daha kaliteli ve canlı görüntü tabii ki iyi ama bana kalırsa eldeki 4k montiörü bile satıp biraz daha bütçe açıp ryzen 5 7500f + 9060xt 16gb lı bir sistemi alıp 1080p monitörümü yanına çekip arkama yaslanıp her türlü oyunu oynamak olurdu zaten dediğim sistemin yüksek ayarlarda bile açamayacağı oyun yok bütçe düşükken 4k çözünürlüğe kaçmak büyük fantezi işi olur. umarım çok daha iyileri gelecekte sizin olur içinizdeki ukteden kurtulursunuz iyi forumlar :peepokalp:

İ3 8300 6800xy yo besler mi ki? Kimse buna takılmadı mı? Darboğazdan donuyor olabilir.
hocam darboğaz olmasa bile bu sistem 4k çözünürlükde en fazla 30fps alır darboğazsız bile bu sistem 1080p sistemi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,648
Üyeler
192,445
Son üye
updrago
Geri