Neler Yeni

Herhangi bir sorununuzu söyleyin, çözelim

Claw's

80+ Silver
Ülke elden gitmiyor mu? Hocam yıllardır yavaş yavaş olacak şekilde; A diyen B diyen tutuklandığı için, akın akın mülteci göçü geldiği için normal geliyor olabilir fakat bu ülkenin elden gittiğinin işaretidir bence. Bugün bir adam rahat rahat ülkenin kurucusuna laf edebiliyorsa, bir kaç tane velet Discord üzerinden Kuran'a ağza alınmayacak şeyler yapıp bunu yayınlayabiliyorsa bu ülkenin elden gitmek üzere olduğunu gösterir. Daha bir çok sebep de sıralanabilir. Bunlar sadece yakın zamanda gündemde olanlar. Garip olanı ise bunları Twitter üzerinden duyurunca aksiyon alınıyor.
Her ülkede iktidara sert bir şekilde muhalefet eden kimse tutuklanır. Örneğin, Julian Assange. Demokrasinin beşiği denilen Batının adama yaptıklarına bir bak.
Mülteci meselesi ise şöyle, bir iktidar kendisine oy kaybettirceği bariz olan bir konuyu neden isteyerek yapsın? Yani mültecileri ülkeye aldıklarında oy kaybedeceklerini bilmiyo mu bu adamlar? Bu adamları ülkeye almaktan başka çaren yoksa ne yapabilirsin? Kendini bir yönetici pozisyonuna koy ve bu soruyu cevapla. Ayrıca birçok kişinin düşündüğünün aksine mülteciler ülkeye zarar değil katkı sağlar. En başta iş gücüne..

Bunlar ülkenin elden gittiği anlamına gelmez.

Bunlardan ziyade ülkede ciddi bir adalet krizi var. Ama bu kriz ülke kurulduğu günden beri var :D Bu son 20 yıla özgü bir şey değil.

redlove

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
889
İsim
.
Ülkenin elden gittiğini düşünmüyorum. Şu an 20 yıl önceki Türkiye'den daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum, ki gerçek bu.
Herkesin bir ideolojiye biat etmesi ve bu ideolojinin dışındakilere nefret kusması evet, ciddi bir problem. Nedir bu ideolojiler; kemalizm ve islamizm.
Kendine kemalist diyenler, müslümanlara; müslüman diyenler atatürk severlere her gün nefret kusuyor. Ciddi ve çözülmesi zor bir problem.
her tarafta pkk sloganları atılıyo, istiklal marşı okunmuyor kimse tepki göstermiyo, her tarafta 20 30 sicil kaydı bulunan elemanlar dolaşıyo hükümetten ses yok, sağlık bakanlığına yenidoğan çetesi ihbarı 1.5 yıl önce gitmiş daha yeni gündeme geliyor. elden gitmiyor mu sence ?

Claw's

80+ Silver
her tarafta pkk sloganları atılıyo, istiklal marşı okunmuyor kimse tepki göstermiyo, her tarafta 20 30 sicil kaydı bulunan elemanlar dolaşıyo hükümetten ses yok, sağlık bakanlığına yenidoğan çetesi ihbarı 1.5 yıl önce gitmiş daha yeni gündeme geliyor. elden gitmiyor mu sence ?
Ülkenin elden gitmesi için halihazırda birinin elinde olması lazım. Bu ülke kimin elinde, kimin elinden gidiyor?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Konu başlığı çok iddalı olmuş doğrusu :) Bana başka bir forumda bir konuyu hatırlattı. Sormayın o konuyu, yazmam.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Uğur Çam
Ekran kartı alacağım arada kaldım atsam yrdımcı olur musunuz?

FurkanIIy

80+ Bronze
Her ülkede iktidara sert bir şekilde muhalefet eden kimse tutuklanır. Örneğin, Julian Assange. Demokrasinin beşiği denilen Batının adama yaptıklarına bir bak.
Mülteci meselesi ise şöyle, bir iktidar kendisine oy kaybettirceği bariz olan bir konuyu neden isteyerek yapsın? Yani mültecileri ülkeye aldıklarında oy kaybedeceklerini bilmiyo mu bu adamlar? Bu adamları ülkeye almaktan başka çaren yoksa ne yapabilirsin? Kendini bir yönetici pozisyonuna koy ve bu soruyu cevapla. Ayrıca birçok kişinin düşündüğünün aksine mülteciler ülkeye zarar değil katkı sağlar. En başta iş gücüne..

Bunlar ülkenin elden gittiği anlamına gelmez.

Bunlardan ziyade ülkede ciddi bir adalet krizi var. Ama bu kriz ülke kurulduğu günden beri var :D Bu son 20 yıla özgü bir şey değil.
Hocam ülkeye sert bir şekilde muhalefet etmek değil, benim bu yazdıklarımı CİMER'e bildirsen halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan içeri alınırım.

Ayrıca mültecileri ülkeye aldığında oy kaybetme olayını bedavadan Türk vatandaşlığı dağıtarak çözdü bu adamlar.

20 yıl öncesi beni ilgilendirmiyor. Yok CHP şöyleymiş de AKP gelince böyle olmuş. Banane bundan? Ben şimdiye ve geleceğe bakarım. Bu adamlar benim gençliğimi doğru düzgün yaşamama izin veriyor mu diye bakarım. Ülkenin muhalefet partisi bile çöp. Ülke çalkalanırken Özgür Özel nar festivaline katılıyor.

Bugün PKK sloganı atanlara ifade özgürlüğü deniyorsa, meydanda Afganistan ve Suriye bayrağı açıp "Burası bizim ülkemiz" tarzı ifadeler kullanan mülteciler hakkında işlem yapılmıyorsa ve tüm bunlara halk ses çıkarmıyorsa, bu, ülkenin yavaş yavaş söndüğü anlamına gelir.

Ulan İkbal Uzuner cinayeti yaşandı, panel olayları ortaya çıktı. Twitter üzerinden bir kamuoyu oluşmasa kimse umursamaycaktı. Yenidoğan bebek çetesi hakkında aylar önce Sağlık Bakanlığı'na yazı yazıldığı ve Fahrettin Koca tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı. Dahası, şu an gündemde futbol var. Evet. Futbol. A takımı ile B takımının yaptığı maç var.

Lütfen yıllardır olanları görmüyormuş gibi yapmayalım, unutmayalım.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Forumda belediye başkanları veya siyasi başlar gibi üyelere sorun, çözelim konusu :D
Gerçekten ilgi çeker ama çok karmaşık işler ve siyasete daha ilk cevaptan bulaşılmış, bu konunun sonu gelmez, çözüme de kavuşmaz. Sadece bir tespit benden...

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,675
İsim
Fatih
içli köfte lazım acil

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,637
İsim
Mert Can Ergün

The Semih

80+ Gold
Herhangi bir konuda merak ettiğiniz bir soru olur, bir sorununuz olur veya danışmak istediğiniz bir konu olur yazın konuşalım.
Forumda bilgi konusu açıyorum 2 mesaj. Entrika konusu açıyorum hit oluyor neden böyle ? teknoloji forumunda bu kitle normal mi hocam.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Forumda bilgi konusu açıyorum 2 mesaj. Entrika konusu açıyorum hit oluyor neden böyle ? teknoloji forumunda bu kitle normal mi hocam.
Bi şey soracam, forum bağımlısı mısınız yoksa maaş filan mı alıyorsunuz :p Şaka bi yana her gün internet, sosyal medya veya forum bağımlılığı yüzünden bir çok kişi gerçek yaşamdan kopuyor veya geleceğini boş şeylerde öldürüyor. Yani her şakanın bir gerçek yanı vardır.

Forum üyelerinin bazısı forum sahibinden bile daha çok düşünüyordur forumu, işte bu nokta bana ilginç geliyor çünkü forum sahibi cebini tıka basa doldururken forum üyesi hiç bi şey kazanmadığı gibi zamanını da boşa harcamış oluyor... Öyle mi değil mi?

Kara*

80+ Silver
bi ekran kartı yükseltme durumu var at bakayım 10 15k kendimize gelelim

The Semih

80+ Gold
Bi şey soracam, forum bağımlısı mısınız yoksa maaş filan mı alıyorsunuz :p Şaka bi yana her gün internet, sosyal medya veya forum bağımlılığı yüzünden bir çok kişi gerçek yaşamdan kopuyor veya geleceğini boş şeylerde öldürüyor. Yani her şakanın bir gerçek yanı vardır.

Forum üyelerinin bazısı forum sahibinden bile daha çok düşünüyordur forumu, işte bu nokta bana ilginç geliyor çünkü forum sahibi cebini tıka basa doldururken forum üyesi hiç bi şey kazanmadığı gibi zamanını da boşa harcamış oluyor... Öyle mi değil mi?
Günlük forum sürem 10 dakika felan, bağımlısı değilimde nezaman buradan destek beklesem veya destek olmak istesem absürt mesajlar kısa kısa cevaplar veriyorlar. Uzun mesaj yazanları bile okumaya üşenip özetlermisiniz diyenler var. Bu sorununda bağımlılıkla bir alakası yok dostum, 2 yıldır gözüme batan bir şey bu en sonunda sorasım geldi. Geçen yardım için konu açtım 2 kişi mesaj atmış cevaplarda çözüm odaklı değil soruya soruyla karşılık verilmiş. Zaten bundan sonra cevap aramıyorum burada 2 dk araştırmayla sonuca ulaşıyorum. Burası artık drama forumu benim için, bende drama kovalıyorum varsa siyaset konusu girip yorum yapıp çıkarım böyle yani burası artık.

Top Bottom