Neler Yeni

Herkes hz. Adem ve Havva'nın torunu ise nasıl farklı ırklar çıktı?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Ben insanların belli bir süre bilinçsiz olarak yaşadığına ve gelişimlerinin tamamlanana kadar beklendiğine inanıyorum.
Allah şıp diye yaratmıyor, koyduğu doğa kurallarına uygun olarak yaratıyor canlıları.
Bu insanların en mükemmeli kısmı da aslında bunu açıklıyor, İnsan istenilen hale geldiğinde bilinç bahşedildi ve Allah katına çıkarıldı.
Böylece dinin kuralları, dünya gibi konularda bilgi sahibi oldular ilk bilinçli insanlar.
İslamda bu anlattığıma aykırı bir şey yok :)
Tamamen kendi düşüncem birilerinden alıntılama yapmıyorum.
(Bahsedilen süreç milyon yıl bile olabilir ama uzun bir süre olduğu kesin.)
Bilinçte evrim ile oluşmuş bir şey. Pof diye bilinç nasıl bahşedilebilir? Böyle bir şey akla da sığmaz mantığa da sığmaz. Deney ve Gözlem yapılamayan bir olayı kesin olarak var diye nitelendirmek yanlış olur. Bu da benim görüşüm hocam saygılar sevgiler.

Avolay

80+ Gold
Bilinçte evrim ile oluşmuş bir şey. Pof diye bilinç nasıl bahşedilebilir? Böyle bir şey akla da sığmaz mantığa da sığmaz. Deney ve Gözlem yapılamayan bir olayı kesin olarak var diye nitelendirmek yanlış olur. Bu da benim görüşüm hocam saygılar sevgiler.
Bilinç de bu şekilde verilmiş olabilir tabii ki
O zaman fiziksel ve zihinsel olarak yeterli insan oluştuğunda Allah katına çıkarılıp bahsettiğim bilgilendirilmeler yapılmış diyeyim.
Cennette yaşama ve meyveyi yeme olayına yorumumsa her ne kadar öyle gözükmese de Allah tarafından önceden planlanmış bir şey bence.
Çünkü direkt olarak bir insanı cennetten dünyaya atmak içinin kinle dolmasına sebep olabilirdi.
Kendi seçimi olmalıydı.

Allah her şeyi bilen ve görendir benim için, Müslümanım ve Allah'ın o meyveyi insanın merak edip yiyebileceğini bilmekten aciz görmek düpedüz inkardır benim gözümde.

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,615
İsim
Mertcan Uysal
peki ens*st olayı var mı bitek bunu öğrenmek istiyorum

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Ben insanların belli bir süre bilinçsiz olarak yaşadığına ve gelişimlerinin tamamlanana kadar beklendiğine inanıyorum.
Allah şıp diye yaratmıyor, koyduğu doğa kurallarına uygun olarak yaratıyor canlıları.
Bilmediğimden soruyorum, İslam'da her şeyin Allah'ın "Ol" demesiyle oluştuğuna ve insanların şu anki insanlar gibi bir bilinçle yaratıldığına inanılmıyor mu?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bilinç de bu şekilde verilmiş olabilir tabii ki
O zaman fiziksel ve zihinsel olarak yeterli insan oluştuğunda Allah katına çıkarılıp bahsettiğim bilgilendirilmeler yapılmış diyeyim.
Cennette yaşama ve meyveyi yeme olayına yorumumsa her ne kadar öyle gözükmese de Allah tarafından önceden planlanmış bir şey bence.
Çünkü direkt olarak bir insanı cennetten dünyaya atmak içinin kinle dolmasına sebep olabilirdi.
Kendi seçimi olmalıydı.

Allah her şeyi bilen ve görendir benim için, Müslümanım ve Allah'ın o meyveyi insanın merak edip yiyebileceğini bilmekten aciz görmek düpedüz inkardır benim gözümde.
Hocam benim gözümde de bunlar hikayeden ibaret. Bütün dinlerde öteki dünya (cennet cehennem) kavramları var ve hep aynı vaatler. Benim görüşüme göre de tanrı kavramı insanın kültürel süreçte oluşturduğu bir ütopik kavram. Misal eski çağlarda bir yere yıldırım düşüyor ve o zaman ki insanlar ''bunun sebebine yer ile gökyüzü arasında oluşan kinetik enerji sayesinde oldu'' diyemeyeceğine göre hemen bir şey uyduruyorlar ve ''gökte bize kızan biri var'' diyerek olayı açıklamaya çalışıyorlar.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Gidip çaprazlama yapın. A siyah göz, a ise mavi göz olsun. İki adet siyah gözlü bireyi çarpalım.
Aa x Aa
AA - Aa - Aa - aa
Bakın, 2 siyah gözlü bireyden 3 tane siyah gözlü, 1 tane de mavi gözlü birey oluştu. Henüz biyoloji bilgisine sahip olmadan dini boyuta bakmak saçma bence.
Lan bunu 7.sınıfta öğretmiyorlar mıydı : DDDD

Avolay

80+ Gold
Bilmediğimden soruyorum, İslam'da her şeyin Allah'ın "Ol" demesiyle oluştuğuna ve insanların şu anki insanlar gibi bir bilinçle yaratıldığına inanılmıyor mu?
Allah ''Ol'' diyince oluyor ancak mucize dediğimiz olayların da farkı bu.
Bilime aykırı şekilde gerçekleşenler mucize oluyor, Allah ''Ol'' dedikten sonra bilime uygun şekilde gelişerek oluyor işte :)
Hemencecik yarattık ve onlara bilinç verdik gibi bir ifade yok. Muhtemelen uzunca bir süreçte gerçekleşti bu olay.
Düzeltme: Mucizeler de bilime dayanıyor bence ancak belli yönlendirmeler vs. olabilir.

Son düzenleme:

TamerKs

80+ Silver
Evet inanmak insanın doğal bir özelliği fakat inanmak demek sadece bir yaratıcının varlığına inanmak değildir ki. Yaratıcının olmadığına inanmak da bir inançtır.
Ben inançtan değil, fıtrat tan bahsediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,326
Üyeler
162,671
Son üye
tufankundak
Top Bottom