Neler Yeni

Herkes hz. Adem ve Havva'nın torunu ise nasıl farklı ırklar çıktı?

Avolay

80+ Gold
Hocam benim gözümde de bunlar hikayeden ibaret. Bütün dinlerde öteki dünya (cennet cehennem) kavramları var ve hep aynı vaatler. Benim görüşüme göre de tanrı kavramı insanın kültürel süreçte oluşturduğu bir ütopik kavram. Misal eski çağlarda bir yere yıldırım düşüyor ve o zaman ki insanlar ''bunun sebebine yer ile gökyüzü arasında oluşan kinetik enerji sayesinde oldu'' diyemeyeceğine göre hemen bir şey uyduruyorlar ve ''gökte bize kızan biri var'' diyerek olayı açıklamaya çalışıyorlar.
Her inanç doğru değil zaten, insan inanma ihtiyacını böyle gideriyor bazı durumlarda.
Bana göre İslam doğru inanç, ha bu kimi ilgilendirir? Kimseyi. Ben ve yaratıcı arasındaki iletişime karışmaya çalışanlar cidden çok toksik insanlar.
Allah sonumuzu hayretsin diyorum Allah yok diyor...
Bu tip ateistlerden nefret ediyorum ve Türkiyedeki ''Sosyal medya'' ateistlerinin azımsanmayacak bir bölümü böyle.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Allah ''Ol'' diyince oluyor ancak mucize dediğimiz olayların da farkı bu.
Bilime aykırı şekilde gerçekleşenler mucize oluyor, Allah ''Ol'' dedikten sonra bilime uygun şekilde gelişerek oluyor işte :)
Hemencecik yarattık ve onlara bilinç verdik gibi bir ifade yok. Muhtemelen uzunca bir süreçte gerçekleşti bu olay.
Hocam sen de bak @isikt11

" Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Âlemlerin Rabbi Allah ne yücedir! "

6 gün de sence mümkün olabilir mi böyle bir şey?

O, gökleri ve yeri hak olarak yaratandır. O’nun “Ol!” dediği gün (her istediği) oluverir. (/En'âm 73)

Avolay

80+ Gold
Hocam sen de bak @isikt11

" Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Âlemlerin Rabbi Allah ne yücedir! "

6 gün de sence mümkün olabilir mi böyle bir şey?

O, gökleri ve yeri hak olarak yaratandır. O’nun “Ol!” dediği gün (her istediği) oluverir. (/En'âm 73)
2.Ayet zaten olur, mucize dediğimiz olay budur.

1.Ayet için seçtiğin çeviri yanlış,''dönem'' kelimesi daha uygun.

Kendimi düzeltiyorum:
Ben din adamı değilim ancak kafamda çakan şimşek mucizelerin de mantığa uygun olması gerektirdiğine inandırdı beni.
Doğru meal:
1623959628803.png

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler

Tamam hadi dediğin gibi olsun. Nasıl kanıtlanabilir? Nasıl gözlem ve deney ile doğruluğu ispatlanabilir? O yüzden bu bilim değildir. Bu sadece inançtır. Adı üzerinde inanç zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah her şeye kadirdir.
aynen

TamerKs

80+ Silver

Hocam Allaha inanmayan biri mucizelerine mi inanacak.

Tamam hadi dediğin gibi olsun. Nasıl kanıtlanabilir? Nasıl gözlem ve deney ile doğruluğu ispatlanabilir? O yüzden bu bilim değildir. Bu sadece inançtır. Adı üzerinde inanç zaten.

aynen
Sen Allah'a inanıyor musun? İnanmıyor musun?

Avolay

80+ Gold
Mucizelerin de bilimsel kaynağı olmalı bence, zaten son attığım meal bunu gösteriyor.

aynen
1623959693940.png

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar
peygamberi (sav) saniyeler içinde ta kudüse getirip miraca çıkaran tabi ki günde yaratabilir

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler

Avolay

80+ Gold
Sizi tanıyorum ve seviyorum.
Ancak Kur-an'da kullanılan eski Arapçanın anlaşılması zor olduğu aşikar.
Ne zaman kafama takılan bir ayet olsa az önceki siteyi açar bakarım hep de mantıklı bir meal çıkar önüme.
''Peki'' diyerek bitirmen hoş olmadı.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı

Sen Allah'a inanıyor musun? İnanmıyor musun?
Big Bang'in ilk evresi bile sadece 300.000 yıl sürüyor.

Zaten islam'ın da big bang'i kabul ettiğini söylemiyormuydunuz? Eğer günümüzdeki evrenin oluşumu hakkındaki en net teoriyi big bang'i kabul etmiyorsan dogmatik bir insansındır. Dinlerin zaten dogmatik olduğunu söyleyenler de var da o ayrı konu.

erny

80+ Bronze
Hepimiz hz. Adem ve Havva' nın torunları isek farklı ırklara, özelliklere sahip insanlar çıkmıştır? Allah için hz. Adem ve Havva' nın ilk insan olduğuna dair kanıt varmı? Onlar ilk insan değildir gibi şeyler yazan arkadaşlar lütfen ama lütfen bu konuya mesaj yazmasın. Arkadaşlar bizim inancımız bu. İnanmıyorsanız bu konuya mesaj yazmak zorunda değilsiniz.
(Tam soruyu buraya yazdım. Çünkü sığmadı minimum 80 karakter dediği için.)
Artık bunun gibi konuları hit kasmak için açtığını düşünüyorum.

Top Bottom