Neler Yeni

Herkes hz. Adem ve Havva'nın torunu ise nasıl farklı ırklar çıktı?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Hepimiz hz. Adem ve Havva' nın torunları isek farklı ırklara, özelliklere sahip insanlar çıkmıştır? Allah için hz. Adem ve Havva' nın ilk insan olduğuna dair kanıt varmı? Onlar ilk insan değildir gibi şeyler yazan arkadaşlar lütfen ama lütfen bu konuya mesaj yazmasın. Arkadaşlar bizim inancımız bu. İnanmıyorsanız bu konuya mesaj yazmak zorunda değilsiniz.
(Tam soruyu buraya yazdım. Çünkü sığmadı minimum 80 karakter dediği için.)
Yaşanılan ortama uyum sağlama adaptasyonlar

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Sizi tanıyorum ve seviyorum.
Ancak Kur-an'da kullanılan eski Arapçanın anlaşılması zor olduğu aşikar.
Ne zaman kafama takılan bir ayet olsa az önceki siteyi açar bakarım hep de mantıklı bir meal çıkar önüme.
''Peki'' diyerek bitirmen hoş olmadı.
Hocam bu seviyeli tartışmamıza bazı kişiler değişik cevaplar veriyor ve farklı noktaya gidiyoruz. En iyisi bitirmek olduğunu düşündüm. Çünkü kanıtlanamayan ve sadece inanç olan bir şeyi kanıtlanabilirliğini tartışıyoruz. Mucize diye bir şey kanıtlanmamışken, mucizelerin de bilimsel kaynağı olduğunu söylüyorsun ve kanıt olarak makale ya da bilimsel dergiden kanıt sunacakken inanç kitabından kanıt sunmaya çalışıyorsun. Tekrardan özür dilerim.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Sizi tanıyorum ve seviyorum.
Ancak Kur-an'da kullanılan eski Arapçanın anlaşılması zor olduğu aşikar.
Ne zaman kafama takılan bir ayet olsa az önceki siteyi açar bakarım hep de mantıklı bir meal çıkar önüme.
''Peki'' diyerek bitirmen hoş olmadı.
Hocam anlaşılamaması bile biraz bir çelişki aslında bakarsan. Zira kuran'ın evrensel olduğu ve bütün insanlara hitap ettiği söylenmiyor muydu? Allah neden anlaşılamayan bir dille bize gönderiyor ki o zaman?

Bir de diyanet'te bu ayetlerin meallerini az biraz bükebiliyor. Örneğin meşhur ayet Zariyat 47.
﴾47﴿
Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.

Fakat Atatürk'ün meali çevirttiği elmalılı hamdi yazır ise,

" Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz."

Aynı şekilde ingilizce ve diğer çevirilerde de evrenin genişlemekte olduğu ile ilgili bir şey yazmıyor bu ayette. Diyanet big bang'e uyarlamış biraz meali. Bir de bundan sadece 1 sonraki ayette de şu tartışmalı ayet yazıyor,

"Yeryüzünü de biz döşedik. Bakın biz onu ne güzel döşüyoruz!"

Annecik

80+ Bronze
Şu konulara din karistirmayin işte ya...
Nefret ediyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hepimiz hz. Adem ve Havva' nın torunları isek farklı ırklara, özelliklere sahip insanlar çıkmıştır? Allah için hz. Adem ve Havva' nın ilk insan olduğuna dair kanıt varmı? Onlar ilk insan değildir gibi şeyler yazan arkadaşlar lütfen ama lütfen bu konuya mesaj yazmasın. Arkadaşlar bizim inancımız bu. İnanmıyorsanız bu konuya mesaj yazmak zorunda değilsiniz.
(Tam soruyu buraya yazdım. Çünkü sığmadı minimum 80 karakter dediği için.)
Kanıt yok. Kanks.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yukarıda bahsedilmiş adaptsdyon mutasyon diye ama bir örnek vermek istiyorum.
Güneş birinci etki nasıl altında kalınca bronzlaşıyoruz.
Hava koşulları mesela sürekli yağış alan bir yer ile sürekli açık hava olan yer farkı var
Hastalıklar doğuyor mutasyona uğruyor falan

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Yukarıda bahsedilmiş adaptsdyon mutasyon diye ama bir örnek vermek istiyorum.
Güneş birinci etki nasıl altında kalınca bronzlaşıyoruz.
Hava koşulları mesela sürekli yağış alan bir yer ile sürekli açık hava olan yer farkı var
Hastalıklar doğuyor mutasyona uğruyor falan

Bronzlaşmak mutasyon veya adaptasyon değildir. Modifikasyondur, genlerle aktarılmaz.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Hocam yıl olmuş 2021 hala bu konuyu tartışıyoruz. Bilimde evrimin tartışması diye bir şey yoktur. Çünkü tartışılacak başka argüman yok. O yüzden bilimde böyle bir tartışma yok. Bilim dünyasının kabul ettiği evrimin bir doğa yasası olduğu gerçeğidir.. Deney ve Gözlemlere dayanarak kanıtlanmış en uç nokta evrim yasasıdır.
Yo evrim şu an bilimsel yasa değil teori bir de yasa diyor allahım çıldırmalık

Bronzlaşmak mutasyon veya adaptasyon değildir. Modifikasyondur, genlerle aktarılmaz.
Hayır mesela kutuplara yakın yerde oturan kişiler günesi olabildiğince çekmek için teninin kararması gerekir cünkü siyah hiçbir rengi yansıtmaz böylece oluşabilir

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Evrim bilim tarafından kabul edilen bir gerçektir, araştırabilirsin.

Hayır mesela kutuplara yakın yerde oturan kişiler günesi olabildiğince çekmek için teninin kararması gerekir cünkü siyah hiçbir rengi yansıtmaz böylece oluşabilir
O bir adaptasyondur evet ama güneş altında kalıp bronzlaşmak adaptasyon veya mutasyon değildir. Herkesin yaşadığı sıradan bir olaydır.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,329
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bilim de böyle bir tartışma yok. Evrim bir doğa yasasıdır. Bilimin kabul ettiği en uç noktadır. Araştırmayan cahil birinin bunu söylemesi kadar komik bir şey yok. Sen DNA ları, bulunan fosilleri, ara geçiş türlerini, 20 farklı kanıtlanmış insan türünü ve binlerce olayı reddediyorsun. Şuan da içim rahat neden biliyor musun? Çünkü biz hiçbir şey tartışmıyoruz şuan da. Bizim dememizle bilim dünyasının dediği bir şeyi çürütemeyiz.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Bilim de böyle bir tartışma yok. Evrim bir doğa yasasıdır. Bilimin kabul ettiği en uç noktadır. Araştırmayan cahil birinin bunu söylemesi kadar komik bir şey yok. Sen DNA ları, bulunan fosilleri, ara geçiş türlerini, 20 farklı kanıtlanmış insan türünü ve binlerce olayı reddediyorsun. Şuan da içim rahat neden biliyor musun? Çünkü biz hiçbir şey tartışmıyoruz şuan da. Bizim dememizle bilim dünyasının dediği bir şeyi çürütemeyiz.
Aynen kardeşim gösterir misin insanların maymunlardan evrimleştiğine dair bir kanıt ben evrimi yayınlamıyorun var ama insanın öyle olduğuna dair bir şey yok benim içim çok daha rahat uzayabilirsin

Top Bottom