https://www.itopya.com/kuark-forcea...force-oc-8gb16gb-ddr4480gb-nvme-m2-ssd_h25102 böyle sistem dizmeniz daha performanslı olur+ olarak 5600 için tek kule tipi soğutucu olur o da 900tl civarı o kadar
bence öyle daha karlı @Kürşat Kütükçü pc uzmanı bi yardımcı olsn kürşat abim sonra bakarsnızOnları arayıp sordum hazır sistemden sadece 1 tane alabiliyorum. Müşteri hizmetleri 20 üyelik açıp alabilirsin dedi![]()
Kasayı ve PSU yu az daha verip düzgün şeyler al hem sistemlerin ömrü için hem de elektrik tüketimi için. 1 senede elektrik tasarrufu ile çıkarır zaten pahalı PSU parasını.Arkadaşlar öncelikle merhaba.
İnternet cafe de kullanmak için bilgisayar toplamak istiyorum. Yaklaşık 20 adet sistem toplayacağım. Hazır sistemlerde yalnızca 1 ürün alabildiğiniz için sistemi kendim toplamaya çalışıyorum. 1 haftadır araştırıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Daha önce hayatımda hiç sistem toplamadım, montaj yapmadım. Ama internetten araştırdıklarımla bir sistem oluşturdum... Valorant, PUBG ve Cs-go gibi online oyunları oynatacak bir bilgisayar bana yeterli olacaktır. İnternet cafede disksiz sistem kullanacağım için 128lik ssdlerin yeterli olacağını düşünüyorum. Ana karttan tek beklentim ramleri ve işlemciyi çalıştırması sorunsuz çalıştırması. 4 ram slotunun olması yada usb girişleriinn çok olması bana fayda sağlamıyor. Bu anakartın bana yeterli olacağını umuyorum. Monitörler 180hz ve 280hz almayı planlıyorum.
Sorularım şu şekilde
1. Soru Anakartla ile İşlemci Uyumlu çalışır mı? Bios Güncelleme gerekir mi?
2. Soru İşlemci için hava soğutucu kullanacağım. Eğer işlemci ısınırsa, bu Ana kartla biostan soğutma işlemi yapabilir miyim?
3. Kasa Konusunda kararsızım, Önü tarafı mesh olan 2 model buldum. 550w - 600w bu sistemi çalıştırır mı?
4 .Kasalar montaj yaparken bana sıkıntı çıkartır mı? Sistem parçalarını ayrı ayrı alacağım için kendim montaj yapacağım.
5. Online oyunlarda FPS yükseltmek için sistemde ne değişiklik yapabilirim? İnternet kafede en çok oynanacak oyunlar sırasıyla VALORANT-LOL-CSGO-PUBG-FORTNİTE-GTA5-FİFA. Ama en önemlisi VALORANTTA YÜKSEK FPS almam lazım.. Orta ayarlarda benzeri sistemlerle kaç fps alabiliriz?
6 .Valorant oynarken hava soğutucuyla Ryzen 5 5600 işlemci ısınır mı? Sıvı soğutmaya gerek var mı? Max oynancak oyun VALORANT olacak..
Şimdiden herkes teşekkür ederim. Bu işlerden anlayan arkadaşlarım yardımcı olursa çok mutlu olurum. Önerilerinizi bekliyorum
Bilgisayar Bileşenleri Markalar Fiyatlar İşlemci AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci 3.800 Anakartı Gigabyte B450M K 3600 MHz (O.C.) DDR4 AM4 mAtx 1.900 Ekran Kartlı Colorful RTX 3050 NB Duo V2-V 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı 8.480 Bellek (Ram) Kingston Fury Beast 8 GB 3600 MHz DDR4 CL17 (2x) 1300 Hard Disk(SSD) Kingston 128GB M.2 Nvme SSD 380 1.Kasa Önerisi Everest X-RACER PEAK RGB 4 Fanlı 600 W ATX Oyuncu Kasası 2200 2.Kasa Önerisi VGameBooster 550w 80+ USB 3.0, ATX Mesh 2050TL Soğutucular / Overclock Cooler Master Hyper 212 Spectrum RGB 1365 TOPLAM 19425
amd ekran kartı çok sorun çıkarıyor muhabbeti var 7000 serisi için pek değil ama 6000 serisi öyle diye biliyorum ondan öneresim gelmediKasayı ve PSU yu az daha verip düzgün şeyler al hem sistemlerin ömrü için hem de elektrik tüketimi için. 1 senede elektrik tasarrufu ile çıkarır zaten pahalı PSU parasını.
Ekran kartına da ya RX 6600 falan al daha ucuza (7000TL) ya da almışken 11K ver RTX 4060 al. RTX 3050 çok kötü kart.
Hava soğutma yeter ama 300TL daha ucuza SE 214XT öneririm daha mantıklı.
Sistemin kalanı iyi.
yanlış hatırlamıyorsam gaming gen gibi siteleri arayıp hazır sistem alırken telefonda istediğiniz parçayı ekletip alabiliyorsunuz diye biliyorum yanlış olmasın ama.Bence onları arayıp fazlaca sistem alacağınızı , indirim ve parça konusunda yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.Arkadaşlar öncelikle merhaba.
İnternet cafe de kullanmak için bilgisayar toplamak istiyorum. Yaklaşık 20 adet sistem toplayacağım. Hazır sistemlerde yalnızca 1 ürün alabildiğiniz için sistemi kendim toplamaya çalışıyorum. 1 haftadır araştırıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Daha önce hayatımda hiç sistem toplamadım, montaj yapmadım. Ama internetten araştırdıklarımla bir sistem oluşturdum... Valorant, PUBG ve Cs-go gibi online oyunları oynatacak bir bilgisayar bana yeterli olacaktır. İnternet cafede disksiz sistem kullanacağım için 128lik ssdlerin yeterli olacağını düşünüyorum. Ana karttan tek beklentim ramleri ve işlemciyi çalıştırması sorunsuz çalıştırması. 4 ram slotunun olması yada usb girişleriinn çok olması bana fayda sağlamıyor. Bu anakartın bana yeterli olacağını umuyorum. Monitörler 180hz ve 280hz almayı planlıyorum.
Sorularım şu şekilde
1. Soru Anakartla ile İşlemci Uyumlu çalışır mı? Bios Güncelleme gerekir mi?
2. Soru İşlemci için hava soğutucu kullanacağım. Eğer işlemci ısınırsa, bu Ana kartla biostan soğutma işlemi yapabilir miyim?
3. Kasa Konusunda kararsızım, Önü tarafı mesh olan 2 model buldum. 550w - 600w bu sistemi çalıştırır mı?
4 .Kasalar montaj yaparken bana sıkıntı çıkartır mı? Sistem parçalarını ayrı ayrı alacağım için kendim montaj yapacağım.
5. Online oyunlarda FPS yükseltmek için sistemde ne değişiklik yapabilirim? İnternet kafede en çok oynanacak oyunlar sırasıyla VALORANT-LOL-CSGO-PUBG-FORTNİTE-GTA5-FİFA. Ama en önemlisi VALORANTTA YÜKSEK FPS almam lazım.. Orta ayarlarda benzeri sistemlerle kaç fps alabiliriz?
6 .Valorant oynarken hava soğutucuyla Ryzen 5 5600 işlemci ısınır mı? Sıvı soğutmaya gerek var mı? Max oynancak oyun VALORANT olacak..
Şimdiden herkes teşekkür ederim. Bu işlerden anlayan arkadaşlarım yardımcı olursa çok mutlu olurum. Önerilerinizi bekliyorum
Bilgisayar Bileşenleri Markalar Fiyatlar İşlemci AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci 3.800 Anakartı Gigabyte B450M K 3600 MHz (O.C.) DDR4 AM4 mAtx 1.900 Ekran Kartlı Colorful RTX 3050 NB Duo V2-V 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı 8.480 Bellek (Ram) Kingston Fury Beast 8 GB 3600 MHz DDR4 CL17 (2x) 1300 Hard Disk(SSD) Kingston 128GB M.2 Nvme SSD 380 1.Kasa Önerisi Everest X-RACER PEAK RGB 4 Fanlı 600 W ATX Oyuncu Kasası 2200 2.Kasa Önerisi VGameBooster 550w 80+ USB 3.0, ATX Mesh 2050TL Soğutucular / Overclock Cooler Master Hyper 212 Spectrum RGB 1365 TOPLAM 19425
6500XT ve 6400 adlı iki saçma sapan kart hariç 6000 serisi gayet iyi stabilite olarak. Hatta 7000 den bile iyi bence.amd ekran kartı çok sorun çıkarıyor muhabbeti var 7000 serisi için pek değil ama 6000 serisi öyle diye biliyorum ondan öneresim gelmedi
6700xt asus kart hata cıkarıyordu diye bir şey okudum bu forumda ondan dolayı yorum yapamam6500XT ve 6400 adlı iki saçma sapan kart hariç 6000 serisi gayet iyi stabilite olarak. Hatta 7000 den bile iyi bence.
Asusların 6000 serilerinde sorun oranı fazla biraz. Özellikle dual serisinde. Büyük ihtimalle tasarımlarında hata oranını arttıran sorunlar var. Diğer ürünlerde çok sorun yaşayan görmedim.6700xt asus kart hata cıkarıyordu diye bir şey okudum bu forumda ondan dolayı yorum yapamam
Haklısınız bende öyle düşündüm ama itopyadan aldığım cevap şu.'' 20 üyelik açıp alabilirsin, yada mağazaya arkadaşlarınla gidip alabilirsinyanlış hatırlamıyorsam gaming gen gibi siteleri arayıp hazır sistem alırken telefonda istediğiniz parçayı ekletip alabiliyorsunuz diye biliyorum yanlış olmasın ama.Bence onları arayıp fazlaca sistem alacağınızı , indirim ve parça konusunda yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.