İlk defa pc toplayacağım ama hiç bilgim yok (bütçe 120k)

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
120000
Yapay zeka ile uğraşıyorum bunun için kendime pc toplayacağım ama bu işler hakkında hiç bilgim yok bu işlerden anlayan tanıdığım da yok. Beni uzun süre götürebilecek, çoklu işlemlerde kasmayan ve hızlı bir şekilde sistemi çalıştıran bir bilgisayar istiyorum. Oyun için de kullanacağım arada onun için de uygun olmalı. Bütçem 120k civarında. Daha uyguna olabiliyorsa da olur. Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler herkese

Yapay zeka ile uğraşıyorum bunun için kendime pc toplayacağım ama bu işler hakkında hiç bilgim yok bu işlerden anlayan tanıdığım da yok. Beni uzun süre götürebilecek, çoklu işlemlerde kasmayan ve hızlı bir şekilde sistemi çalıştıran bir bilgisayar istiyorum. Oyun için de kullanacağım arada onun için de uygun olmalı. Bütçem 120k civarında. Daha uyguna olabiliyorsa da olur. Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler herkese
şuan toplicak vaktim yok ama parça önerisi yaparım. Ekran kartını rtx 5080 işlemciyide ryzen 7 7800x3d veya 9800x3d tercih et. ramler cl36 dan az olsun.
Ssd olarakta kioxia exceria g3 önerebilirim.

Bekle. 5000 serisinin super modelleri geliyor.

hocam sadece kasa mı yoksa monitör dahil mi istiyorsunuz? arkadaşın dediği gibi super modeller beklenebilir fakat en azından kasa aradan çıkabilir diye düşünüyorum çünkü fiyatların ne olacağı belli olmuyor.

• AMD Ryzen 7 7800X3D (CPU)
  • ASUS ROG Strix B650E (Motherboard)
  • ASUS ROG Strix GeForce RTX 4080 16GB (GPU)
  • Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 (RAM)
  • Samsung 990 Pro 2TB NVMe M.2 (SSD)
  • be quiet! Dark Rock Pro 5 (CPU Cooler)
  • Corsair 4000D Airflow (Case)
  • MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ Gold (PSU)
  • ASUS ROG Swift PG27UCDM (Monitor)

Yapay zeka bana bunları önerdi. Eğer performans anlamında çok fark olacaksa 150 k ya kadar çıkarabilirim bütçeyi

iş için alacaksanız nvidia dışı almayın. hocamın dediği 5080 alınabilir. iş için alacağınızdan core ve thread işlemcide önemli. benim tavsiyen ryzen 9 7900x olurdu eğer oyunlada uğraşıcaksanız veya oynicaksanız ryzen 9 7900x3d alınabilir. soğutma olarakda arctic liquid freezer 360mm ile soğuk tutar rahat.

• AMD Ryzen 7 7800X3D (CPU)
  • ASUS ROG Strix B650E (Motherboard)
  • ASUS ROG Strix GeForce RTX 4080 16GB (GPU)
  • Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 (RAM)
  • Samsung 990 Pro 2TB NVMe M.2 (SSD)
  • be quiet! Dark Rock Pro 5 (CPU Cooler)
  • Corsair 4000D Airflow (Case)
  • MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ Gold (PSU)
  • ASUS ROG Swift PG27UCDM (Monitor)

Yapay zeka bana bunları önerdi. Eğer performans anlamında çok fark olacaksa 150 k ya kadar çıkarabilirim bütçeyi
Tercih edilmez.

soğutucu
kasa fanı
anakart
işlemci
kasa
psu
ram
ssd
monitör
hocam kendi bildiğim kadar, kendim dizersem ne dizerim diye sekmelere eklediğim parçalar fakat ekran kartı 5080 olsa 170k civarı bişey oluyor sanırım bu şekilde fakat yinede önerim bu şekilde monitör farklı bişey bakılabilir belki.

hocam sadece kasa mı yoksa monitör dahil mi istiyorsunuz? arkadaşın dediği gibi super modeller beklenebilir fakat en azından kasa aradan çıkabilir diye düşünüyorum çünkü fiyatların ne olacağı belli olmuyor.
Kasa ve monitör de dahil olacak şekilde istiyorum. Dediğim gibi 120k az oluyorsa 150 civarıda olabilir

Geri