Neler Yeni

Hiç motor sürmedim genel motorsiklet ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Değil. Dediğim gibi isterse 1000cc olsun sıralı vites sistemine sahip olmayan 2 tekerler scooter'dır.

Motosiklet çok farklı bi olay. Hem sıralı vites sistemine sahip hem ağırlık merkezi üstte hem oturuş pozisyonu farklı hem debriyaj kullanımı mevcut hem arka fren ayak fren kullanımı mevcut hem ön arka tekerlek boyutları farklı ... sürüş dinamikler farklı mesela scooter ile araziye giremezsin ama bi motocross ile girersin, bir scooter'la viraj yapamazsın fakat bi racing motorla diz değdirirsin. motosikletler yüksek sürate uygundur scooter'lar değil keza aerodinamik yapıları da farklıdır.

liste uzar gider. klasmanlar farklıdır.

Denge öğrenme harici ben başlangıçta scooter kullanımını önermiyorum.
Ben ilk motor sürmeyi küba superlight 200 le öğrenmiştim iyi ki de scooter ile öğenmemişim diyorum. Arkadaşımızı geçen ay motora başlattık ilk motoru Rks A250 aldırdık onunla öğrendi :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim de öncelikli olarak öğrenmek istediğim aslında vitesli bir modeldi ancak şuan için elimde olan imkanlar dahilinde bu şekilde başlangıç yapabiliyorum.

Anladım teşekkür ederim. Zaten ben de eğitim ihtiyacının farkındaydım sadece sertifikalı, uzman kişilerden eğitim almak ile ilgili bilgim yoktu bunu da araştıracağım.
Bu eğitimler bence motor sürmeyi birazda öğrendikten sonra alınacak eğitimler. Başlangıç olarak ileri ve temel güvenli sürüş eğitimini almanı tavsiye ederim. Daha sonra da viraj eğitimi almanı tavsiye ederim bir çok kişi gereksiz olarak görüyor ama bence aşırı gerekli eğitimler.

GirayHan

80+ Platinum
Ben ilk motor sürmeyi küba superlight 200 le öğrenmiştim iyi ki de scooter ile öğenmemişim diyorum. Arkadaşımızı geçen ay motora başlattık ilk motoru Rks A250 aldırdık onunla öğrendi :D
Hah bak bi arkadaşımız daha geldi ve söylediğimin mantığını seninle paylaştı dikkate al.

@ucanpattes

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
zaten ilk başta yazdığım gibi imkan bu ise denge ağırlık merkezi ve fren kullanımı ile ilgili basit pratikler yapılabilir. faydalı mıdır ? evet faydalıdır. fakat uzun süreli scooter kullnımından sonra vistesliye geçişte sorun çıkar mı ? evet alışma döneminde yalpalanmalar olabilir. Bu süreci atlatmak tehlikeli midir ? trafiğe kapalı alanda yapılırsa hayır. açık alanda yapılırsa evet diyebiliriz.

özetle nasıl başlarsan öyle gidersin nasıl alışırsan öyle gidersin.

eğitim alabilirsin ama kask takma alışkanlığı ile ekipman kullanımını bu süreçte edinmelisin. keza bakkala giderken bile kask takıyorum. sebebi basit nasıl başlarsan öyle gidersin.
Kask ceket ve eldiven için birkaç ürüne baktım bir arkadaşım AGV markasının kasklarını önerdi k1s modelini düşünüyorum ama çok da emin olamadım online olarak almayı önermiyor kimse özellikle kaskı ceket ve eldiven için deinese markasını önerdi yani böyle bir kombinasyon yapmayı düşünüyorum. Kişisel koruyucu ekipman mevzusunda ise arabalarda otobüslerde nerede olursam olayım emniyet kemeri vb koruma ekipmanlarını kullanmaya özen gösteren biriyim.

Bu eğitimler bence motor sürmeyi birazda öğrendikten sonra alınacak eğitimler. Başlangıç olarak ileri ve temel güvenli sürüş eğitimini almanı tavsiye ederim. Daha sonra da viraj eğitimi almanı tavsiye ederim bir çok kişi gereksiz olarak görüyor ama bence aşırı gerekli eğitimler.
Çok teşekkür ederim. Dediğim gibi ben de aslında vitesli bir motor ile başlamayı düşünüyordum ancak şartlar yeterince elverişli olmadı.

GirayHan

80+ Platinum
Kask ceket ve eldiven için birkaç ürüne baktım bir arkadaşım AGV markasının kasklarını önerdi k1s modelini düşünüyorum ama çok da emin olamadım online olarak almayı önermiyor kimse özellikle kaskı ceket ve eldiven için deinese markasını önerdi yani böyle bir kombinasyon yapmayı düşünüyorum. Kişisel koruyucu ekipman mevzusunda ise arabalarda otobüslerde nerede olursam olayım emniyet kemeri vb koruma ekipmanlarını kullanmaya özen gösteren biriyim.
agv'nin kalıpları herkese olmaz. benim kafaya olmuyor mesela. :) deneyerek kask almalısın ilk kaskın olacağı için intenettten alınmaz.

kask mont eldiven konusunda ise çok fazla paran varsa kombin yapabilirsin. gerekli mi ? bence hayır. dainesse eldivenler güzel mi ? evet parasını hak ediyor mu ? bir çoğu hayır. mesela knox marka eldivenler daha performanslı bana göre. yada tarz olarak give gloves'in hastasıyımdır.

kombin konusunda dikkatli ol kombin yapacağımd erken cebinden ekstra bi 20 bin lira çıkmasın yani :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
agv'nin kalıpları herkese olmaz. benim kafaya olmuyor mesela. :) deneyerek kask almalısın ilk kaskın olacağı için intenettten alınmaz.

kask mont eldiven konusunda ise çok fazla paran varsa kombin yapabilirsin. gerekli mi ? bence hayır. dainesse eldivenler güzel mi ? evet parasını hak ediyor mu ? bir çoğu hayır. mesela knox marka eldivenler daha performanslı bana göre. yada tarz olarak give gloves'in hastasıyımdır.

kombin konusunda dikkatli ol kombin yapacağımd erken cebinden ekstra bi 20 bin lira çıkmasın yani :D
F/P olarak önerileriniz var mı? Bir de ceket ve eldiven ararken aramam gereken özellikler neler tam olarak bu konulara hakim değilim bir tek tekstil yazanların koruyuculuğu olmadığına dair bir fikrim var.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
F/P olarak önerileriniz var mı? Bir de ceket ve eldiven ararken aramam gereken özellikler neler tam olarak bu konulara hakim değilim bir tek tekstil yazanların koruyuculuğu olmadığına dair bir fikrim var.
Öncelikle agv k1 almamanını öneririm kabuk yapısı çok iyi değil bende agv k5s var öneririm. Onun haricinde yazın ve kışın kullanacaksan 4 mevsim ürünler almanı öneririm eldivenini ve ayakkabını. Çeketini deri alabiliyorsan deri almalısın. Bende pantolon yok ama sen istersen pantolonda alabilirsin. 2. el takıntın yoksa 2. elde çok güzel ürünler bulabilirsin. Bir çok motor kullandım şu an kullandığım ve işimi gören motor Benelli Trk 251- Beyaz . Kullandığım ekipmanlarda kaskı paylaştım zaten Ceket olarak 4Rides kullanıyorum yaklaşık 8 sene oldu hala taş gibi ayakkabı olarak yine 4Rides Bot kullanıyorum. Eldiven olarak Richa kullanıyorum ve aşırı memnunum Belçika ürünüdür. Eldivenin linki attığım sitede bir çok siteye göre piyasa altı satış yapıyor tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
Öncelikle agv k1 almamanını öneririm kabuk yapısı çok iyi değil bende agv k5s var öneririm. Onun haricinde yazın ve kışın kullanacaksan 4 mevsim ürünler almanı öneririm eldivenini ve ayakkabını. Çeketini deri alabiliyorsan deri almalısın. Bende pantolon yok ama sen istersen pantolonda alabilirsin. 2. el takıntın yoksa 2. elde çok güzel ürünler bulabilirsin. Bir çok motor kullandım şu an kullandığım ve işimi gören motor Benelli Trk 251- Beyaz . Kullandığım ekipmanlarda kaskı paylaştım zaten Ceket olarak 4Rides kullanıyorum yaklaşık 8 sene oldu hala taş gibi ayakkabı olarak yine 4Rides Bot kullanıyorum. Eldiven olarak Richa kullanıyorum ve aşırı memnunum Belçika ürünüdür. Eldivenin linki attığım sitede bir çok siteye göre piyasa altı satış yapıyor tavsiye ederim.
Merhaba attığınız sitede eldiven için stok yok. Onun dışında motor almak için en azından 1 sene falan beklemem gerekecek şuanlık o yüzden hem yola hem de denge ve sürüş kontrolüne az da olsa alışmam için scooter kullanacağım. Kask dışında sanırım 2. el ürünler o kadar problem olmuyor.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Merhaba attığınız sitede eldiven için stok yok. Onun dışında motor almak için en azından 1 sene falan beklemem gerekecek şuanlık o yüzden hem yola hem de denge ve sürüş kontrolüne az da olsa alışmam için scooter kullanacağım. Kask dışında sanırım 2. el ürünler o kadar problem olmuyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/yed...-motosiklet-montu-sifir-urun-1206017393/detay
Bu tarz ürünlere bakabilirsin sarı sitedeki 10 bin tl ye satılan marka ürünlere hiç bulaşma bir çoğu imitasyon ürün

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
https://www.sahibinden.com/ilan/yed...-motosiklet-montu-sifir-urun-1206017393/detay
Bu tarz ürünlere bakabilirsin sarı sitedeki 10 bin tl ye satılan marka ürünlere hiç bulaşma bir çoğu imitasyon ürün
Son sarı site ilanına baktım. Ben 196 89 kg biriyim. Muhtemelen beden olarak olmaz gibi ama araştıracağım teşekkürler.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer

Reload

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Ferhat Bilgi
motosiklete başlangıç olarak scooter çok iyi olur. ayrıca mesela tmax gibi 500-600 cc olan scooterlar da mı motosiklet değil?
Bence arkadaş biraz boş yapmış motor siklet de değil motosiklet de biz halkız abi motor bu binip gaz verdiğin şey elektrikli bile olsa motordur yani scooter dediğimiz ayakta gidilen oturulan motor abi işte ki sıralo vites sistemi var sadece otomatik yapıyor diye biliyorum

Model olarak hatta Arora Cappucino
Model fark etmez parçası ucuz olan her motor başlangıç motoru olur çok da arıza çıkarmamalı tabi

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
İkinci olarak scooter motosiklet değildir. Bir 2 tekerlinin motosiklet olabilmesi için sıralı vites sistemine sahip olması gereklidir. Şimdi diyeceksin ki o zaman scooter nedir ?

Dediğim gibi isterse 1000cc olsun sıralı vites sistemine sahip olmayan 2 tekerler scooter'dır.
Bu durumda forza 750 ve xadv scooter olmuyor? Bence mantıklı bir şey değil. İlle sıralı şanzımana sahip olmayabilir. Bunun yanında yuki hammer 125'i de motosiklet sınıfına almamalıyız. Cvt şanzımanı olabilir ama form olarak klasik motosiklettir. Yuki Hammera scooter diyemeyiz.

GirayHan

80+ Platinum
Bu durumda forza 750 ve xadv scooter olmuyor? Bence mantıklı bir şey değil. İlle sıralı şanzımana sahip olmayabilir. Bunun yanında yuki hammer 125'i de motosiklet sınıfına almamalıyız. Cvt şanzımanı olabilir ama form olarak klasik motosiklettir. Yuki Hammera scooter diyemeyiz.
yukarda devam yazımda sadece sıralı vites sistemi dışında ki durumları da özetledim detaylı okumamışsın. bu tüm dünyada kabul gören bir şey scooter scooter'dır. forza adv'nin formuna baktığında mekaniğine şasesine baktığında zaten motosiklet(!) olduğunu görürsün ama yine saf motosiklet genetiğine sahip değildir... scooter ile kıyaslanacak modeller değil bunlar melez modeller. Yine motosiklet olmayan melez modellere bir farklı örnekte ben vereyim tricity serisi bir motosiklet değildir melez bir modeldir. Yuki hammer ( uzmanlık alanı bu markanın dikiş makinası üretmektir ) ise bir motosiklet değildir. Plastiği kapladığında motosiklet şekline bürünmesi onu motosiklet yapmaz öyle olsa scooter'ı da soy motosiklet diye bin değil mi ? :) Popülariteye kaçarak üretilen modeller bunlar. Futuristik tasarımlar yani. Üreticinin cebini doldurmasını sağlayan modeller . Keza bu bahsettiğim modeller ( liste uzar gider ) şu an ne türkiye ne dünya pazarında hatrı sayılır yer etmiş edebilmiş modeller değiller.

Özetle; Bir motosikletin, motosiklet olabilmesi için saf motosiklet genlerine sahip olması gerekiyor.
scooter'in ne tarihi ne teknik genel yapısı ne de motosiklet felsefesi ile uyumsuzluğu zaten onu bu kulvarın dışında bırakıyor.
bir scooter'a baktığında motosiklet görüyorsan bilgilerini tekrar gözden geçirmeni öneririm.
Bence arkadaş biraz boş yapmış motor siklet de değil motosiklet de biz halkız abi motor bu binip gaz verdiğin şey elektrikli bile olsa motordur yani scooter dediğimiz ayakta gidilen oturulan motor abi işte ki sıralo vites sistemi var sadece otomatik yapıyor diye biliyorum

Model fark etmez parçası ucuz olan her motor başlangıç motoru olur çok da arıza çıkarmamalı tabi
bence sen boş yapmışsın bu yazınla. elektrikli arabanın motor bloğu var mı ? yada elektrikli scooter'ın ? gerek aerodinamik gerek sürüş pozisyonu oturuş pozisyonu ağırlık merkezi lastik çapı sürüş dinamiği mekanik farklılıklarından tut granajlarından çık ordan gir şase yapısına kadar farklı scooter. al altına scooter'ı girelim viraja beraber diz değdirelim. bende motosiklet olsun sende scooter. Diz değdirebilirsen sana motorumun anahtarını vericem söz :D

konuyu okumuyorsunuz sonra yazıyorsun aynı şeyleri bana tekrar ettiriyorsunuz.

boş yapıyor diyeceğin kadar konuyu baştan sonra okusaydın biraz bilgi sahibi olurdun :D

ingilizcesi olanlar için video bırakayım. makale de bırakırım isteyene bolca mevcut. izlemeyi seven toplumuz malum.

Son düzenleme:
Top Bottom