Demirr34_
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 315
- İsim
- Ömer
Ben ilk motor sürmeyi küba superlight 200 le öğrenmiştim iyi ki de scooter ile öğenmemişim diyorum. Arkadaşımızı geçen ay motora başlattık ilk motoru Rks A250 aldırdık onunla öğrendiDeğil. Dediğim gibi isterse 1000cc olsun sıralı vites sistemine sahip olmayan 2 tekerler scooter'dır.
Motosiklet çok farklı bi olay. Hem sıralı vites sistemine sahip hem ağırlık merkezi üstte hem oturuş pozisyonu farklı hem debriyaj kullanımı mevcut hem arka fren ayak fren kullanımı mevcut hem ön arka tekerlek boyutları farklı ... sürüş dinamikler farklı mesela scooter ile araziye giremezsin ama bi motocross ile girersin, bir scooter'la viraj yapamazsın fakat bi racing motorla diz değdirirsin. motosikletler yüksek sürate uygundur scooter'lar değil keza aerodinamik yapıları da farklıdır.
liste uzar gider. klasmanlar farklıdır.
Denge öğrenme harici ben başlangıçta scooter kullanımını önermiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu eğitimler bence motor sürmeyi birazda öğrendikten sonra alınacak eğitimler. Başlangıç olarak ileri ve temel güvenli sürüş eğitimini almanı tavsiye ederim. Daha sonra da viraj eğitimi almanı tavsiye ederim bir çok kişi gereksiz olarak görüyor ama bence aşırı gerekli eğitimler.Benim de öncelikli olarak öğrenmek istediğim aslında vitesli bir modeldi ancak şuan için elimde olan imkanlar dahilinde bu şekilde başlangıç yapabiliyorum.
Anladım teşekkür ederim. Zaten ben de eğitim ihtiyacının farkındaydım sadece sertifikalı, uzman kişilerden eğitim almak ile ilgili bilgim yoktu bunu da araştıracağım.