Neler Yeni

Hiç motor sürmedim genel motorsiklet ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
bir scooter'a baktığında motosiklet görüyorsan bilgilerini tekrar gözden geçirmeni öneririm.
Dünyanın hiç bir yerinde şuna bakıp scooter diyecek birini tanımıyorum.

1729805432339.png

Scooter olması için cvt şanzımandan daha fazlasına ihtiyacı var. Aynı şekilde her ne kadar nc750 ile aynı alt yapıyı paylaşsa da forza 750 de, xadv de zincir aktarmalı scooterlar olarak geçiyor. Bunun yanında attığın videoda bile manuel vitesli scooterdan bahsediyor. Hem de debriyajlı manuel vitesli vespadan. Video genel olarak motorlar sıralı şanzımana, scooterlar cvtye sahip olur diyor. Ama bir kesinlik yok. Genel olarak diyor. Sendeki bu kesinlik neden onu anlamadım.

1729806854545.png

Bunun yanına sıralı şanzımanı olmayan elektrikli motosikletler de motosiklet sınıfına girmemeli. Mesela şu scooter olmalı. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...n-200.000-tl-8-ay-sifir-faiz-1102934934/detay
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şunu da paylaşmazsam içim rahat etmezdi:

Son düzenleme:

GirayHan

80+ Platinum
Dünyanın hiç bir yerinde şuna bakıp scooter diyecek birini tanımıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Scooter olması için cvt şanzımandan daha fazlasına ihtiyacı var. Aynı şekilde her ne kadar nc750 ile aynı alt yapıyı paylaşsa da forza 750 de, xadv de zincir aktarmalı scooterlar olarak geçiyor. Bunun yanında attığın videoda bile manuel vitesli scooterdan bahsediyor. Hem de debriyajlı manuel vitesli vespadan. Video genel olarak motorlar sıralı şanzımana, scooterlar cvtye sahip olur diyor. Ama bir kesinlik yok. Genel olarak diyor. Sendeki bu kesinlik neden onu anlamadım.

Alıntıyı görüntüle

Bunun yanına sıralı şanzımanı olmayan elektrikli motosikletler de motosiklet sınıfına girmemeli. Mesela şu scooter olmalı. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...n-200.000-tl-8-ay-sifir-faiz-1102934934/detay
Hala makyaj olarak bakıyorsun :)

Motosiklet saf motosiklet genini taşımalı. karma melez olmamalı.yukarda bahsettiğim özelliklere sahip olması demek. yuki gibi yüzlerce çinli marka var. bu attıkların motosiklet gen'i taşımıyor zaten. melez modeller. yukiyi geç bu attığın model gibi onlarca marka atabilirim sana.

Çok basit bi örnek vericem kafanda canlansın. motosiklete bindiğin zaman dizlerin birbirine değiyor mu ? değmiyor. scooter'a binince değiyor mu ? değiyor.

scooter'da ağırlık merkezi nerede ? aşağıda.

motosiklette nerede ? üstte.

ikisinin aerodinamik yapısı aynı mı ? değil. 299 kmh hıza çıkan bir scooter gördün mü ? göremezsin. ama bir motosikleti görebilirsin.

yatış açıları scooter'ların çok zayıf motosikletlerin limitleri dahilinde mesela.

sadece estetik açıdan değil motosikletin motosiklet olabilmesi için tüm şartları ve koşulları taşıyor olması gerekiyor.

en basiti yağmurda scooter ile gez birde motosikletle gez. yol tutuşları bile farklı.

örnekler uzar gider.

sadece modeline bakıp motosiklete benziyor (çinli benzetmiş plastik kaplamış ) diye scooter'ları motosiklet klasmanına sokmak doğru değil.

Şase yapıları bile farklı.

zaten tartıştığımız konu terimler. scooter'a scooter gözü ile bakabilirsen problem çözülecek :)

1729807507926.png

1729807612387.png

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
ilyas koç
Hala makyaj olarak bakıyorsun :)

Motosiklet saf motosiklet genini taşımalı. karma melez olmamalı.yukarda bahsettiğim özelliklere sahip olması demek. yuki gibi yüzlerce çinli marka var. bu attıkların motosiklet gen'i taşımıyor zaten. melez modeller. yukiyi geç bu attığın model gibi onlarca marka atabilirim sana.

Çok basit bi örnek vericem kafanda canlansın. motosiklete bindiğin zaman dizlerin birbirine değiyor mu ? değmiyor. scooter'a binince değiyor mu ? değiyor.

scooter'da ağırlık merkezi nerede ? aşağıda.

motosiklette nerede ? üstte.

ikisinin aerodinamik yapısı aynı mı ? değil. 299 kmh hıza çıkan bir scooter gördün mü ? göremezsin. ama bir motosikleti görebilirsin.

yatış açıları scooter'ların çok zayıf motosikletlerin limitleri dahilinde mesela.

sadece estetik açıdan değil motosikletin motosiklet olabilmesi için tüm şartları ve koşulları taşıyor olması gerekiyor.

en basiti yağmurda scooter ile gez birde motosikletle gez. yol tutuşları bile farklı.

örnekler uzar gider.

sadece modeline bakıp motosiklete benziyor (çinli benzetmiş plastik kaplamış ) diye scooter'ları motosiklet klasmanına sokmak doğru değil.

Şase yapıları bile farklı.

zaten tartıştığımız konu terimler. scooter'a scooter gözü ile bakabilirsen problem çözülecek :)

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
2 tekerli, motoru ve plakası olan, ehliyet gerektiren ve trafiğe çıkan her araç motosiklettir.

Motosikletlerin kullanım amaçlarına göre alt sınıfları vardır ; scooter, racing, naked, cross, touring , sport touring, cruiser , supermoto gibi gibi

Scooterlar motosiklet değildir diye genelleme yapmak hata olur ama dediğiniz gibi kullanım şekilleri ,yapıları ve amaçları birbirinden farklı

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Eğer bu yuki hammersa motora daha çok benziyor. Scooterların motorları sele altında, klasik motorlarında depo altında olur. Bunda da motor öne taşınmış. Tıpkı geleneksel motorlar gibi. Depo ise bir bmw f650gs gibi sele altında. Geleneksel motordan tek farkı cvt şanzımanı.

Motorun scooter olup olmaması cvt ya da sıralı şanzımana bağlı değildir. Motorun genel amacına bakmak gerekir. Görüldüğü gibi manuel scooter da var. Bunun yanında Scooter bir motosiklet türüdür. Tıpkı trikelar gibi bunlar da motosiklet kategorisi altında değerlendirilir. Scooter ve diğerleri değil, Scooter, adventure, naked, touring, cruiser, enduro vs vs uzar gider. Ama en üst kategori motosiklettir. Böyle bir ayrıma gerek yok. 3 tekerlekliler ne kadar motosikletse scooterlar da o kadar motosiklettir.

GirayHan

80+ Platinum
Eğer bu yuki hammersa motora daha çok benziyor. Scooterların motorları sele altında, klasik motorlarında depo altında olur. Bunda da motor öne taşınmış. Tıpkı geleneksel motorlar gibi. Depo ise bir bmw f650gs gibi sele altında. Geleneksel motordan tek farkı cvt şanzımanı.

Motorun scooter olup olmaması cvt ya da sıralı şanzımana bağlı değildir. Motorun genel amacına bakmak gerekir. Görüldüğü gibi manuel scooter da var. Bunun yanında Scooter bir motosiklet türüdür. Tıpkı trikelar gibi bunlar da motosiklet kategorisi altında değerlendirilir. Scooter ve diğerleri değil, Scooter, adventure, naked, touring, cruiser, enduro vs vs uzar gider. Ama en üst kategori motosiklettir. Böyle bir ayrıma gerek yok. 3 tekerlekliler ne kadar motosikletse scooterlar da o kadar motosiklettir.
İşte bunu sana anlatmaya çalıştım. Hayır. Bu bir xmax şasesi :)

yuki'de böyle bir işçilik göremezsin ayrıca.

scooter ve diğerleri olarak değerlendirilir diyeceğim ve hatta uzatacağım konuyu da bakış açın sabit olduğu için daha fazla konuşmayacağım.

Bence sen scooter demeye devam et daha mutlu olacaksın :) iyi forumlar.

2 tekerli, motoru ve plakası olan, ehliyet gerektiren ve trafiğe çıkan her araç motosiklettir.

Motosikletlerin kullanım amaçlarına göre alt sınıfları vardır ; scooter, racing, naked, cross, touring , sport touring, cruiser , supermoto gibi gibi

Scooterlar motosiklet değildir diye genelleme yapmak hata olur ama dediğiniz gibi kullanım şekilleri ,yapıları ve amaçları birbirinden farklı
hocam sen ilk satırında kanunda geçtiği gibi anlatıyorsun ben ise olayın teknik detaylarına girerek scooter'ın başlı başına bir sınıf olduğunu scooterlar ve motosikletler adı altında iki kategori olduğundan ve bu iki kategorinin benzersiz bazı özelliklerinden bahsediyorum her iki tekeri olan ve motora sahip olan şey motosiklet olsaydı bisikletime motor takar adına da motosiklet derdim. ortada hata yok maalesef. bahsettiğiniz naked cross touring vb 'de motosikletlerin kullanım amacına göre optimize edilen bir türü'dür bir tarzıdır bir sınıf değildir.. scooter başlı başına ayrı kulvarda yer alır ve bir sınıftır. yani tekrar ediyorum scooter scooter'dır, motosiklette motosiklettir. siz scooter'ı motosiklet olarak görebilirsiniz. Ben ve milyonlarca dünya çapında motosiklet sürücüsü bu fikirdedir. Görüş ayrılıkları da olabilir. Okuyucular bu görüşe de yabancı olabilir keza türkiyede motosiklet kültürü yeni gelişiyor ( motosiklet kültürünüz yok demek istemiyorum genel konuşuyorum )

Her halükarda scooter kullanıcıları ile vitesli motosiklet kullanıcıları aynı ruhu paylaşır , teknik terimler ve detaylar içinde boğulmadan herkes keyfini çıkararak sürsün diyelim.

size de iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
İşte bunu sana anlatmaya çalıştım.
Bence tartışmamız oradan çıkmadı. Benim için tek sorun şuydu;
Bir 2 tekerlinin motosiklet olabilmesi için sıralı vites sistemine sahip olması gereklidir.
Geri kalan konular sonradan çıktı. Bunun yanında scooter gibi scooter xmaxin bile aslında geleneksel motosiklete ne kadar benzediğini görmüş olduk. Motoru oldukça önce uzunlamasına konumlandırılmış, benzin deposu ortada. Ama bence de yine o konuya girmenin bir alemi yok. Sen scooter ve diğerleri de, ben motosiklet diyeyim.

Hala daha 3 tekerlekliler ne kadar motosikletse, scooter da o kadar motosiklettir diye düşünüyorum. Hatta 3 tekerleklilerin motosiklet sayılması için gidona da, seleye de ihtiyacı yok. Direksiyon ve koltukla bile, hatta araba lastikleriyle motosiklet sınıfına sokuluyor. Eminim ki scooterlar onlardan daha çok motosiklet.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
AEA Skuter kullanmak adlı videoyu izle aradığın cevaplar orada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Süleyman Aydın
Ekipmanları al mutlaka kardeşim. Herşeyden önce ekipman önemli. Zafer akşama videolarını izle zaten bir çok şey öğrenirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
AEA Skuter kullanmak adlı videoyu izle aradığın cevaplar orada.
O videoyu izledim baya da eğitici oldu gerçekten teşekkürler.
Ekipmanları al mutlaka kardeşim. Herşeyden önce ekipman önemli. Zafer akşama videolarını izle zaten bir çok şey öğrenirsin.
Ekipman alacağım ancak hiç bilmediğim bir kulvarda ne iyi ne kötü bilmediğim için çok kararsız kalıyorum

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
974
İsim
Asil
Çokta gözünde büyütme daha önce bisiklet vs kullandıysan bir kaç tura alışırsın. Eğer bisiklet kullanmadıysanda alırşın ya belki 1-2 düşer kalkarsın ama böyle öğreniceksin sonuçta normal şeyler bunlar, trafikte düşme yeter :D

WhoCares

80+ Gold
ben ilk öğrenmeye başladığımda 2 defa yatırdım moturu birinde ayağım altında kaldı 1 hafta mor gezdim :kekw:

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
Laptop - İç donanımlar
ben ilk öğrenmeye başladığımda 2 defa yatırdım moturu birinde ayağım altında kaldı 1 hafta mor gezdim :kekw:
Ben ilk 2016 yılında arkadaşın R25 ine gaz vermiştim ve yerde yatıyodum en son gazı verir vermez takla attım motor üstüme düştü ama hiçbir sorunum yoktu.

Çokta gözünde büyütme daha önce bisiklet vs kullandıysan bir kaç tura alışırsın. Eğer bisiklet kullanmadıysanda alırşın ya belki 1-2 düşer kalkarsın ama böyle öğreniceksin sonuçta normal şeyler bunlar, trafikte düşme yeter :D
Bisiklet kullandım. Beni asıl endişelendiren şey trafik daha çok bu arada koruyucu ekipman öneriniz varsa onları da yazar mısınız?

Son düzenleme:

Reload

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Ferhat Bilgi
yukarda devam yazımda sadece sıralı vites sistemi dışında ki durumları da özetledim detaylı okumamışsın. bu tüm dünyada kabul gören bir şey scooter scooter'dır. forza adv'nin formuna baktığında mekaniğine şasesine baktığında zaten motosiklet(!) olduğunu görürsün ama yine saf motosiklet genetiğine sahip değildir... scooter ile kıyaslanacak modeller değil bunlar melez modeller. Yine motosiklet olmayan melez modellere bir farklı örnekte ben vereyim tricity serisi bir motosiklet değildir melez bir modeldir. Yuki hammer ( uzmanlık alanı bu markanın dikiş makinası üretmektir ) ise bir motosiklet değildir. Plastiği kapladığında motosiklet şekline bürünmesi onu motosiklet yapmaz öyle olsa scooter'ı da soy motosiklet diye bin değil mi ? :) Popülariteye kaçarak üretilen modeller bunlar. Futuristik tasarımlar yani. Üreticinin cebini doldurmasını sağlayan modeller . Keza bu bahsettiğim modeller ( liste uzar gider ) şu an ne türkiye ne dünya pazarında hatrı sayılır yer etmiş edebilmiş modeller değiller.

Özetle; Bir motosikletin, motosiklet olabilmesi için saf motosiklet genlerine sahip olması gerekiyor.
scooter'in ne tarihi ne teknik genel yapısı ne de motosiklet felsefesi ile uyumsuzluğu zaten onu bu kulvarın dışında bırakıyor.
bir scooter'a baktığında motosiklet görüyorsan bilgilerini tekrar gözden geçirmeni öneririm.

bence sen boş yapmışsın bu yazınla. elektrikli arabanın motor bloğu var mı ? yada elektrikli scooter'ın ? gerek aerodinamik gerek sürüş pozisyonu oturuş pozisyonu ağırlık merkezi lastik çapı sürüş dinamiği mekanik farklılıklarından tut granajlarından çık ordan gir şase yapısına kadar farklı scooter. al altına scooter'ı girelim viraja beraber diz değdirelim. bende motosiklet olsun sende scooter. Diz değdirebilirsen sana motorumun anahtarını vericem söz :D

konuyu okumuyorsunuz sonra yazıyorsun aynı şeyleri bana tekrar ettiriyorsunuz.

boş yapıyor diyeceğin kadar konuyu baştan sonra okusaydın biraz bilgi sahibi olurdun :D

ingilizcesi olanlar için video bırakayım. makale de bırakırım isteyene bolca mevcut. izlemeyi seven toplumuz malum.

Yo hepsini de okudum bunun da öyle hala boş yapıyon olm bu bilgi bizim ne işimize yarayacak motor motordur la neyi savunuyorsun ben anlamadım gitti

Ben ilk motor sürmeyi küba superlight 200 le öğrenmiştim iyi ki de scooter ile öğenmemişim diyorum. Arkadaşımızı geçen ay motora başlattık ilk motoru Rks A250 aldırdık onunla öğrendi :D

Bu eğitimler bence motor sürmeyi birazda öğrendikten sonra alınacak eğitimler. Başlangıç olarak ileri ve temel güvenli sürüş eğitimini almanı tavsiye ederim. Daha sonra da viraj eğitimi almanı tavsiye ederim bir çok kişi gereksiz olarak görüyor ama bence aşırı gerekli eğitimler.
Grenajlı motor ile parçası pahalı motor ile başlangıç motoru olmaz yanlış yönlendirme yapma ha başlanmaz değil parası olan başlasın ama neden cebini yaksın gitsin ybr 125 alsın çok debriyajlı motor isterse sağlam bi motor tam başlangıç motoru ama trafik hakimiyeti motor hakimiyeti olarak hemde parça ucuzluğundan scooter çok mantıklı bi motor motoru kavradıktan sonra vites yine öğrenilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,016,331
Üyeler
161,033
Son üye
Krmy
Top Bottom