Neler Yeni

High Power 750w 80+ GOLD 2739TL

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Gökhan
tabi ki tek fark bu değil kalite farkı modüler olması daha baksam bir sürü fark çıkar asıl atx 3.0 olmayan eski psu alınmaz

ayrıca alacak olan ben değilim benim psu atx 3.0 zaten
atx3ün olayını bilmeden mesaj atmışsın hocam. psunun kaliteli olması da atx3 ile alakalı değil. içinde kapasitör rectifier vs bir sürü komponent var. psu aşırı uzun süre rafta beklememişse de sıkıntı olmaz merak etme en az 5 yıl rafta durabilir bozulmadan

ConquerorXIV

80+ Gold
atx3ün olayını bilmeden mesaj atmışsın hocam. psunun kaliteli olması da atx3 ile alakalı değil. içinde kapasitör rectifier vs bir sürü komponent var. psu aşırı uzun süre rafta beklememişse de sıkıntı olmaz merak etme en az 5 yıl rafta durabilir bozulmadan
sen yanlış anlamışsın asıl anlatıyorum fakat anlamıyorsun giriş seviyesi kartlar için değil diyorum zaten attığım psu tek kablo ile 450w veriyor

hiç araştırmayı da mı bilmiyorsunuz en basitinden atx 3.0 nedir diye bir yazın burda gelip onun olayı bunun bilmem nesi forum bilgisizlerle dolu

ConquerorXIV

80+ Gold

coolsnow

80+
tabi ki tek fark bu değil kalite farkı modüler olması daha baksam bir sürü fark çıkar asıl atx 3.0 olmayan eski psu alınmaz

ATX 3.0'ın olayını hala anlamamışsınız.
RTX 3000 serisi kartlar çıktığında bir çok giriş-orta seviye psu problem yaşadı. Çünkü 3000 serisi kartlar anlık olarak çok yüksek akımlar çekebiliyor ve orta seviye psu'lar bu akımları anlık olarak veremiyordu. Bu problem aslında taa rtx 1080 serisinde başlamıştı. Bu problemi yaşamayan PSU'lar ise çok pahalı filtreleme kapasitörleri kullanan Gold - Platinum seviyesi cihazlardı.

RTX4000 ve üstü kartlarda bu problemi büyük oranda düzelttiler. Daha verimli çipler ve güç karakteristikleri tasarlandı. Bu kartlar artık anlık olarak çok yüksek güç çekmiyor. İhtiyaç duyduğu gücü daha stabil, dalgalanma olmadan çekiyor.

ATX 3.0 PSU'ların maliyetini düşürmek ve Bronze bir sistemde bile yüksek güçlü bir kartı kullanmak için tasarlanan bir çözüm.

ATX 3.0 sayesinde PSU'nuz o an istenen gücü ekran kartına veremiyorsa ekran kartı power throttle'a girer ve gücünü, hızını düşürür.

İyi bir ATX 2.0 PSU'da bu durumu yaşamazsınız, kart her zaman istediği kadar gücü çekebileceğini düşünür, maksimum gücü alabilirsiniz.

O yüzden ucuz psu'larda ATX 3.0 şarttır. Zaten artık en dandik psu'larda bile görmeye başladık, pahalı bir teknoloji değil, aksine PSU maliyetini düşürüyor. Daha ucuz komponentlerle psu üretmek ve sorunsuz bir sistem çalıştırmak mümkün oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn

ConquerorXIV

80+ Gold
RTX 3000 serisi kartlar çıktığında bir çok giriş-orta seviye psu problem yaşadı. Çünkü 3000 serisi kartlar anlık olarak çok yüksek akımlar çekebiliyor ve orta seviye psu'lar bu akımları anlık olarak veremiyordu. Bu problem aslında taa rtx 1080 serisinde başlamıştı. Bu problemi yaşamayan PSU'lar ise çok pahalı filtreleme kapasitörleri kullanan Gold - Platinum seviyesi cihazlardı.

RTX4000 ve üstü kartlarda bu problemi büyük oranda düzelttiler. Daha verimli çipler ve güç karakteristikleri tasarlandı. Bu kartlar artık anlık olarak çok yüksek güç çekmiyor. İhtiyaç duyduğu gücü daha stabil, dalgalanma olmadan çekiyor.

ATX 3.0 PSU'ların maliyetini düşürmek ve Bronze bir sistemde bile yüksek güçlü bir kartı kullanmak için tasarlanan bir çözüm.

ATX 3.0 sayesinde PSU'nuz o an istenen gücü ekran kartına veremiyorsa ekran kartı power throttle'a girer ve gücünü, hızını düşürür.

İyi bir ATX 2.0 PSU'da bu durumu yaşamazsınız, kart her zaman istediği kadar gücü çekebileceğini düşünür, maksimum gücü alabilirsiniz.

O yüzden ucuz psu'larda ATX 3.0 şarttır. Zaten artık en dandik psu'larda bile görmeye başladık, pahalı bir teknoloji değil, aksine PSU maliyetini düşürüyor. Daha ucuz komponentlerle psu üretmek ve sorunsuz bir sistem çalıştırmak mümkün oluyor.
ben atılan ile attığım psuyu karşılaştırdım sense gelmiş atx 3.0 tanımını kafana göre yapıyorsun
eee okuduğunu anlamamışsın sende bende giriş seviye kartlar için değil diyorum zaten

bunları nerden kopyala yapıştır yapıp atıyorsun çok zahmete girmemişsindir inşallah

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Gökhan

malesef sen hiçbir anlayamamışsın (!)
bu güç kaynağı sadece üst seviye kartlar için uygun (!)
birazcık yazdıklarımı okusaydın ne demek istediğimi anlardın (!)

ps: hiç okumadan araştırmadan yazdıkları için ben başkasının adına özür dilerim

coolsnow

80+
ben atılan ile attığım psuyu karşılaştırdım sense gelmiş atx 3.0 tanımını kafana göre yapıyorsun
eee okuduğunu anlamamışsın sende bende giriş seviye kartlar için değil diyorum zaten

bunları nerden kopyala yapıştır yapıp atıyorsun çok zahmete girmemişsindir inşallah
Sen de bir tutturmuşsun ATX 3.0 olmayan PSU alınmaz diye her PSU konusunu kirletiyorsun. Platinum, Gold PSU'lara bile ATX 3.0 yoksa alınmaz diyorsun.

Yanlış biliyorsun, kaliteli ATX 2.0 PSU, RTX 4090 bile besler. iyi bir 750W psu ile RTX 4090 beslenir ama rtx3090'da sorun yaşayabilirsiniz.
Sektörü yakından takip ediyorum, RTX1000-3000 serisindeki güç problemleri RTX 4000 serisinde bulunmuyor.

ConquerorXIV

80+ Gold
Sen de bir tutturmuşsun ATX 3.0 olmayan PSU alınmaz diye her PSU konusunu kirletiyorsun. Platinum, Gold PSU'lara bile ATX 3.0 yoksa alınmaz diyorsun.

Yanlış biliyorsun, kaliteli ATX 2.0 PSU, RTX 4090 bile besler. iyi bir 750W psu ile RTX 4090 beslenir ama rtx3090'da sorun yaşayabilirsiniz.
Sektörü yakından takip ediyorum, RTX1000-3000 serisindeki güç problemleri RTX 4000 serisinde bulunmuyor.
alınıp alınmayacağı fiyatına bağlıdır attığım hp bronze olanı 2bine alınması daha mantıklı bu bir ikincisi hangi kartın ne kadar güç gereksinimi gerektiğini sana sordum mu ordan burdan alıntı cevaplar verme hahaha.

ayrıca hiçbir konuyu kirlettiğim falan yok sen okuduğunu anlayamıyorsan sana özel ders verecek değilim, kaç konu gördün bu zamana kadar daha 1 aydır burdasın ya da banlanıp banlanıp geliyorsun herhalde

malesef sen hiçbir anlayamamışsın (!)
bu güç kaynağı sadece üst seviye kartlar için uygun (!)
birazcık yazdıklarımı okusaydın ne demek istediğimi anlardın (!)

ps: hiç okumadan araştırmadan yazdıkları için ben başkasının adına özür dilerim
sen önce Türkçeyi doğru okumayı yazmayı öğren, devrik cümle ile alıntı mı yapıyorsun hahha.

Son düzenleme:

coolsnow

80+
rtx 4000 ve 5000 serisi yeni nesil güçlü kartlar için önemli zaten giriş seviyesi kart kullanıp bu güç kaynağı saçma olur nvidia 3000 serisi kartlar kullananların almasına gerek yok yani

İlk olarak yukarıdaki mesajlarını hatırlatırım.

alınıp alınmayacağı fiyatına bağlıdır attığım hp bronze olanı 2bine alınması daha mantıklı bu bir ikincisi hangi kartın ne kadar güç gereksinimi gerektiğini sana sordum mu ordan burdan alıntı cevaplar verme hahaha.

ayrıca hiçbir konuyu kirlettiğim falan yok sen okuduğunu anlayamıyorsan sana özel ders verecek değilim, kaç konu gördün bu zamana kadar daha 1 aydır burdasın ya da banlanıp banlanıp geliyorsun herhalde

sen önce Türkçeyi doğru okumayı yazmayı öğren, devrik cümle ile alıntı mı yapıyorsun hahha.

1. Konu sahibi High Power 750w 80+ GOLD 'dan bahsediyor. Bronze PSU sormuyor. Ki farklı klasmanda bu PSU'lar. HP Bronze modeli neden daha mantıklı hiç bir sebep vermemişsin. Sadece düşük bütçede bu ürün alınır demişsin.

2. RTX 4000 ve 5000 serisi ile saçma olur demişsin, kime göre neye göre? Bu psu ile çok güzel 4070-4080'li sistem toplanır.
Zira bu cihaz çok rahat RTX 3090 kaldırıyor, rtx4090 bile kaldırır. Daha önce bu serinin 600w PSU'yla sistem de toplandım.

Konudaki ürünü almayı düşünen varsa bu videoyu izlesin:

3. Açtığım Aerocool P7-850w Platinum konusnu hatırlatırım. Kendi PSU'n ile karşılaştırıp yanıldığını görünce şahsi olarak saldıracak seviyelerde yorumlar yazıyorsun.

4. Bu forumda ilk hesabım, daha önce de hiç banlanmadım, kolay kolay da banlanmam. Zira seviyesini düşürüp alçakça yorumlar yapacak, boş konuşacak bir adam değilim.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Burak

400 farka atx 3.0 alınıyor ve attığını almak mantıklı değil düşük bütçede bronze alınır

Attigin model, konudaki modelden daha iyi degil oncelikle bunu soyleyeyim.
High Power Performance serisi Tier-B listesinde kendini kanitlamis bir PSU.
Performance serisinde japon kapasitorler, sicaklik korumasi, %99 verimlilik var bronze'un aksine. Bunun icin ekstra 400 bence odenmesinde bir sorun gormuyorum. High Power Element modelinin ise tier list'da adi yok.

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Gökhan
birisini taklit ediyordum cümlenin leş türkçesi de o yüzden zaten önceki mesajları açıp okursan daha iyi anlarsın

Top Bottom