Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Hikvision Hs-essd-t100ı 512gb Usb 3.1 Harici Taşınabilir Ssd Disk 415 TL

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar benim ki geldi. Ürün bu şekilde boyutunu falan beğendim.

Harici SSD.jpeg

Yaptığım testlerde 450 MB/s okuma ve 450 MB/s yazma verdi.

Ekran Görüntüsü (365).png
Ekran Görüntüsü (366).png

Dosyaları aktarıp verdiği değerleri kontrol ettim. Fotoğraflar sırasıyla HDD'den harici SSD'ye, SSD'den harici SSD'ye ve harici SSD'den SSD'ye atmış olduğum dosyalardır. Hızları beğendim.

HDD'den harici SSD'ye.png
SSD'den harici SSD'ye.png

Harici SSD'den SSD'ye.png

Bir şey dikkatimi çekti. Harici SSD'nin içindeki bir dosyayı sildikten sonra harici SSD'nin boyutu değişmiyor. Dosya sistemini değiştirip denedim ama bir değişiklik olmadı. @Mehmet Yılmaz @Ömer Murat KARACA @ruaF1912 sizde de aynı sorun var mı?

Ekran Görüntüsü (371).png
Ekran Görüntüsü (372).png

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
999
İsim
Ömer Murat KARACA

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Dosyaları aktarıp verdiği değerleri kontrol ettim. Fotoğraflar sırasıyla HDD'den harici SSD'ye, SSD'den harici SSD'ye ve harici SSD'den SSD'ye atmış olduğum dosyalardır. Hızları beğendim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bir şey dikkatimi çekti. Harici SSD'nin içindeki bir dosyayı sildikten sonra harici SSD'nin boyutu değişmiyor. Dosya sistemini değiştirip denedim ama bir değişiklik olmadı. @Mehmet Yılmaz @Ömer Murat KARACA @ruaF1912 sizde de aynı sorun var mı?

Dikkat etmedim hiç, akşam deneyip yazayım hocam.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bahsettiğiniz sıkıntı bende olmadı. SSD gelince direk kullanmaya başladım. Sonradan dosya format biçiminin exFat olduğunu gördüm. Bunu NTFS yapmamanın bir zararı olur mu acaba? Ful bilgisayara takılı şekilde kalacak çoğunlukla.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Bahsettiğiniz sıkıntı bende olmadı. SSD gelince direk kullanmaya başladım. Sonradan dosya format biçiminin exFat olduğunu gördüm. Bunu NTFS yapmamanın bir zararı olur mu acaba? Ful bilgisayara takılı şekilde kalacak çoğunlukla.
NTFS yaptıktan sonra sistemle beraber çalışıyor. Bir sorun çıkarmaz büyük ihtimalle. Ben anlamadım içinden bir şey silince dosya boyutu değişmiyor hocam. Biçimlendirdikten sonra sorun çözülüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Ömer Murat KARACA baktın mı hocam?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Dikkat etmedim hiç, akşam deneyip yazayım hocam.
Çözdüm sorunu dosyaları sildikten sonra SSD'de boş bir yere sağ tıklayınca silineni geri al diye seçenek çıkıyordu. Çöp kutusundan da direk silince sorun çözüldü.

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Oğuz Ünlüerler
Bu arkadaşı ben pc ye bağlasam ve hiç çıkarmasam bir zararı olur mu? Ne bileyim ömrü felan azalır mı? Pek cahilim kusura bakmayın :D

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,119
İsim
Kadir
Bu arkadaşı ben pc ye bağlasam ve hiç çıkarmasam bir zararı olur mu? Ne bileyim ömrü felan azalır mı? Pek cahilim kusura bakmayın :D
Ben bir süre harici hdd yi dediğin gibi kullandım herhangi bir problem yaşamadım harici hdd halen çalışıyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Benim kuzenim harici HDD'yi bağlı olarak kullanıyor kaç senedir. Bir sorun yaşamadı.

oguzunluerler1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Oğuz Ünlüerler
Sagolun arkadaslar. Bir de yukarida okudum ntfs muhabbetini de mi yapmaliyim oyleyse?

Top Bottom