Neler Yeni

Hocanın sınav kağıdında belirtilmeyen kriterlerlerden puan kırması

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhabalar.Felsefe hocam sınav kağıdında belirtilmeyen kriterlere göre puan kırıyor Örneğin verilen 3 fotoğrafı yorumlama sorusunda kritersiz bir şekilde puan kırılması yada bir şeyi açıklamamız gereken bir soruda '8 madde halinde yazman gerekiyordu' diyerek puan kırması ve benzeri.. Ve bu olay sadece bana yaşanmıyor,bütün okul geneli durum böyle. Sınıfın not ortalamasının en düşük olduğu ders büyük fark ile felsefe.
Bu durum halinde CİMER'e başvurmam mantıklı mı,ciddiye alınır mı ve başıma bi iş gelir mi?

Ayriyaten,hocamız ders içinde devleti,hükümeti,Atatürk'ü eleştirme gibi şeylerle siyasette yapıyor.Bu da şikayet edilebilir mi?
Valla bence çok uğraşma, sonuç alamazsan sana daha bir fena takar hoca. Tüm okul toplu şikayet vs olursa o zaman dahil olabilirsin.

Golf 4 R32

80+ Silver
Merhabalar.Felsefe hocam sınav kağıdında belirtilmeyen kriterlere göre puan kırıyor Örneğin verilen 3 fotoğrafı yorumlama sorusunda kritersiz bir şekilde puan kırılması yada bir şeyi açıklamamız gereken bir soruda '8 madde halinde yazman gerekiyordu' diyerek puan kırması ve benzeri.. Ve bu olay sadece bana yaşanmıyor,bütün okul geneli durum böyle. Sınıfın not ortalamasının en düşük olduğu ders büyük fark ile felsefe.
Bu durum halinde CİMER'e başvurmam mantıklı mı,ciddiye alınır mı ve başıma bi iş gelir mi?

Ayriyaten,hocamız ders içinde devleti,hükümeti,Atatürk'ü eleştirme gibi şeylerle siyasette yapıyor.Bu da şikayet edilebilir mi?
Hocanın verdiği not kaç sana göre alman gereken not kaç?

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
aykuttt
Cevap anahtarında 8 madde var ise, şikayetin önemi olmaz. Ben cevap anahtarına göre puanladım der. Bahsettiğin soruyu üstüne basa basa bu 8 maddedir, bu maddeler şunlar şunlar şeklinde derste anlattıysa da, sınavda belirtmesine bence gerek yok. Bunları bir öğretmen olarak söylüyorum.

mortemeyn

80+ Bronze
Cevap anahtarında 8 madde var ise, şikayetin önemi olmaz. Ben cevap anahtarına göre puanladım der. Bahsettiğin soruyu üstüne basa basa bu 8 maddedir, bu maddeler şunlar şunlar şeklinde derste anlattıysa da, sınavda belirtmesine bence gerek yok. Bunları bir öğretmen olarak söylüyorum.
Bir öğrenci kaç ders alıyor farkında mısınız? Derste bak 8 madde bunlar filan demesini mi aklında tutacak öğrenciden 8 madde istemesini bekliyorsa oraya 8 madde yazacak kimse hocanın ne tahmin edeceğini düşünmek ona göre tahmin yürütüp ona göre yazmak zorunda değil açık ve net olmak zorunda sınavlar. Kısa soruya uzun cevap verince de puan kırılıyor. Acaba hoca ne düşündü ne yazmamızı istiyor diye mi sınav çözecek çocuklar?

Cevap anahtarı vahi ile mi geliyor onu da hoca hazırlıyor.

mert6161

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
mert
Derste siyaset yapamaz ama delil lazim kesinlikle şikayet edin

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
aykuttt
Bir öğrenci kaç ders alıyor farkında mısınız? Derste bak 8 madde bunlar filan demesini mi aklında tutacak öğrenciden 8 madde istemesini bekliyorsa oraya 8 madde yazacak kimse hocanın ne tahmin edeceğini düşünmek ona göre tahmin yürütüp ona göre yazmak zorunda değil açık ve net olmak zorunda sınavlar. Kısa soruya uzun cevap verince de puan kırılıyor. Acaba hoca ne düşündü ne yazmamızı istiyor diye mi sınav çözecek çocuklar?

Cevap anahtarı vahi ile mi geliyor onu da hoca hazırlıyor.
Ben sana basit bir örnek vereyim. Anlatamadım. Ön yargılısın şu an. Bir din kültürü öğretmeni "İslamın şartlarını yazınız" şeklinde sorabilir. İlla 5 şartını yazınız demesine gerek yok yani. Ya da Atatürk ilkelerinin 6 adet olduğunu belirtmesine de gerek yok. Bazı genel geçer bilgiler vardır. Nereye gidersen git değişmez. Bunları açıkça belirttiğinde kopya vermiş de olur. Sonuç olarak tekrar diyorum ki, soru buna benzer genel geçer bir cevaba sahipse yazmak zorunda değil. Bir matematik öğretmeni olarak cevap anahtarı hazırlarken tek bir çözüm yoluna göre hazırlıyorum, fakat farklı çözüm yollarına da mantıklı bir şekilde puanlamaya çalışıyorum. Eğer haksızlık olduğunu düşünüyorsan velin okul idaresine yazılı kağıdının tekrar değerlendirilmesi ve gözden geçirilmesi ile ilgili dilekçe verirp itiraz eder olur biter.

mortemeyn

80+ Bronze
Ben sana basit bir örnek vereyim. Anlatamadım. Ön yargılısın şu an. Bir din kültürü öğretmeni "İslamın şartlarını yazınız" şeklinde sorabilir. İlla 5 şartını yazınız demesine gerek yok yani. Ya da Atatürk ilkelerinin 6 adet olduğunu belirtmesine de gerek yok. Bazı genel geçer bilgiler vardır. Nereye gidersen git değişmez. Bunları açıkça belirttiğinde kopya vermiş de olur. Sonuç olarak tekrar diyorum ki, soru buna benzer genel geçer bir cevaba sahipse yazmak zorunda değil. Bir matematik öğretmeni olarak cevap anahtarı hazırlarken tek bir çözüm yoluna göre hazırlıyorum, fakat farklı çözüm yollarına da mantıklı bir şekilde puanlamaya çalışıyorum. Eğer haksızlık olduğunu düşünüyorsan velin okul idaresine yazılı kağıdının tekrar değerlendirilmesi ve gözden geçirilmesi ile ilgili dilekçe verirp itiraz eder olur biter.
Velim mi? Bizim okul hayatı biteli çok oldu. Ben öğretmenlerin bu tavrını hoş bulmuyorum. Ezberci eğitim sistemine itiyor. İslamın 5 şartının hepsini yazın gibi bir soru kalıbını daha doğru buluyorum. Yada islamın şartlarının hepsini madde madde yazın demek daha doğru buluyorum. Bilemiyorum öğrenci oraya ufacık işlemi yapmadan atlasa yada farklı bir şey yazsa puan kırmayı biliyor öğretmenler. Kimse diğerinin ne düşündüğünü tahmin etmek yada ne istediğini tahmin etmek zorunda değil bence. Öğrencide sınav kağıdını okunaklı ve net şekilde yazmalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
aykuttt
Ben sadece gerçekleşen olay üzerinden bu şekilde de sorabileceğini, bunun herhangi yönetmeliğe aykırı olmayacağını belirttim. Ezber ile yapılan eğitim zaten kısa süreli öğrenme sağlar. Özümsenmez. Fakat bazı durumlarda kendi dersimde bile ezber yaptırmam gerekiyor. Mesela çarpım tablosunu bilmeyen bir öğrenci işlem yapamıyor. Özellikle bölme işlemini. Burada sözel derslerde müfredat ezbere itebiliyor daha fazla. Kısaca olaya tek bir perpektiften değil; öğrenci, öğretmen, veli, müfredat, eğitim yönetimi yapanlar vb açılardan bakmak lazım. Burada yazdığım her grup için farklı sıkıntı ve problemler var. Bunlar da nasıl 1 yılda bozulmadıysa, 1 yıl içinde çözülebilecek şeyler de değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Aslan
Geç cevap için pardon ama hoca hiçbir şekilde işte bu konunun önemli 8 maddesi şunlardır diye demedi.Bide 8 madde yazınız diye bir yazı falan geçmiyordu yazılıda,hoca sonuçları açıklayıcınca "8 madde yazmanız gerekiyordu" diyerek puan kırdı.Benim dediğim şey yani biz nereden bilelim 6 mı 8 mi 10 mu madde yazacağımızı?

Top Bottom