Neler Yeni

Home assistant sunucusu için Raspberry pi mi gerekli?

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Alp Kaan CEYLAN
İlgilendiği Kategoriler
Araba Motorsiklet, Bilgisayar, Kodlama, Fotoğrafçılık, Arduino
Merhaba, yavaş yavaş odamdan başlayarak eve home assistant kurmayı düşünüyorum. Burada aklımdaki fikir şu, sunucu olarak Raspberry pi mi kullanmak zorundayım? Eski sistemim boşta duruyor onu kullanabilir miyim?

uribiru

80+
öncelikle konuyla alakalı bilgim yok daha önce home assistant ile de uğraşmadım fakat konuyu açalı neredeyse 1 ay olmuş cevap göremeyince en azından şu ufak tüyoyu vereyim dedim;
raspberry pi'da bir bilgisayar fakat insanların küçük çaplı (home assistant gibi) projelerde raspberry kullanmasının nedeni eski sisteminden çok daha verimli olacağı (elektrik faturası, bilgisayarın ömrü, bozulan parçalar vb.) ve evet, bilgisayarını sunucu olarak kullanabilirsin.
yukarıdaki linkte aslında home assistant bilmen gereken her şeyi anlatıyor, bilgisayarının ne kadar 'eski' olduğunu bilmiyorum fakat tahminimce en iyi performans için Generic Installation yöntemi ile indirmen gerekli ki aralarında 'zor' yöntemlerden biri olarak geçiyor (dökümantasyona göre).
Windows Installation ile sanal makina üzerinden kurulum yapacaksın fakat yine linux komutlarıyla uğraşman gerekecek, sana uygun olan yöntem ile eski sistemine kurulum yapabilirsin

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Alp Kaan CEYLAN
İlgilendiği Kategoriler
Araba Motorsiklet, Bilgisayar, Kodlama, Fotoğrafçılık, Arduino
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle konuyla alakalı bilgim yok daha önce home assistant ile de uğraşmadım fakat konuyu açalı neredeyse 1 ay olmuş cevap göremeyince en azından şu ufak tüyoyu vereyim dedim;
raspberry pi'da bir bilgisayar fakat insanların küçük çaplı (home assistant gibi) projelerde raspberry kullanmasının nedeni eski sisteminden çok daha verimli olacağı (elektrik faturası, bilgisayarın ömrü, bozulan parçalar vb.) ve evet, bilgisayarını sunucu olarak kullanabilirsin.
yukarıdaki linkte aslında home assistant bilmen gereken her şeyi anlatıyor, bilgisayarının ne kadar 'eski' olduğunu bilmiyorum fakat tahminimce en iyi performans için Generic Installation yöntemi ile indirmen gerekli ki aralarında 'zor' yöntemlerden biri olarak geçiyor (dökümantasyona göre).
Windows Installation ile sanal makina üzerinden kurulum yapacaksın fakat yine linux komutlarıyla uğraşman gerekecek, sana uygun olan yöntem ile eski sistemine kurulum yapabilirsin
sanal makineye kjuurmayı planlamıyorum i7-3770k DDR3 16GB ram 240GB Sata SSDlı bir sistem 1 yıl öncesine kadar GTX1650 ile güncel olarak kullanıyordum, ekran kartı hdd gibi parçaların bir kısmını yeni sistemime ekledim şuan güncel kalanları yazdım. cevabınızı yeni gördüm ama dökümentasyondan baktığım kadarı ile linux video HAOS kurmayı düşünüyorum flashı vs. hazırladım fakat eski psum sanırım bozulmuş arkadaşta başka bir psu var boşta duran onu alıp kullanacağım gibi duruyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca bozulması vs. halinde rasperry pi ye geçiş yapabilirim fakat şuan ilk aşamada pi almak yerine elimdeki sistemi kullanmak istiyorum boşta yatağın altında durmasındansa, ayrıca duvar sistemi olarak kurarak görsel olarakta kullanmayı planlıyorum

Top Bottom