soğutucu link atarmısınız hocamBaşlıktan da anlayabileceğiniz üzere bu rehberimizin konusu, dizüstü bilgisayarlardaki soğutma çözümlerinin işe yarayıp yaramayacağı olacak. Rehberimizin konuğu ise HP VICTUS 15 (FA1008NT) olacak, böylelikle işbu dizüstü bilgisayarın sıcaklık testlerini de görmüş olacağız. Öncelikle halihazırda bir kısa (shorts) videomuz var isterseniz bu videoyu izleyip fikir sahibi olabilirsiniz. Videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Konumuza dönecek olursak, HP VICTUS 15'in ana hava akış yönü alttan arka kısma doğru. Bu da demek oluyor ki bu notebook ile zemin arasında ne kadar boşluk olursa, notebook kendini o kadar etkili bir şekilde soğutabilir.
Fanlı ve Fansız Soğutucuların Farkları Nelerdir?
Bazı harici dizüstü bilgisayar soğutucuları fanlı yapıda iken bazıları da fansız yapıdadır. Fansız olanlarda genelde elektronik bir aksam bulunmadığı için dizüstü bilgisayarınıza zarar vermezler. (Fansız soğutucular / standlar sert ve yumuşak dokulara sahip değilse dizüstü bilgisayarınıza çizilme gibi fiziksel hasarlar verebilir.) Fanlı olan soğutucular ise dizüstü bilgisayarınızdan güç çektikleri için (fanlı soğutucuyu/standı bilgisayardan beslerseniz bu durum geçerlidir.) anakartınıza zarar verebilir, içeriye bir hava akımı verdikleri için dizüstü bilgisayarınızın fanlarının hızlarını arttırıp azaltabilir. Bu da bilgisayarınızın fanlarının bozulmasına neden olabilir.
Fansız Bir Soğutucu Ne Kadar Etkilidir?
Bu sorunun yanıtını HP VICTUS 15 ile yaptığımız bazı oyun testleri ile görebiliriz. Yaptığımız oyun testleri şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Valorant
STANTSIZ > CPU: 93 GPU: 86
STANTLI > CPU: 78 GPU: 74
Shadow of The Tomb Raider
STANTSIZ > CPU: 85 GPU: 80
STANTLI > CPU: 73 GPU: 72
Spider-Man Miles Morales
STANTSIZ > CPU: 81 GPU: 86
STANTLI > CPU: 79 GPU: 73
Control
STANTSIZ > CPU: 80 GPU: 80
STANTLI > CPU: 72 GPU: 72
Rocket League
STANTSIZ > CPU: 83 GPU: 81
STANTLI > CPU: CPU: 73 GPU:72
(Notebook bütün ölçümlerde prize takılıdır, ortam sıcaklığı 23 derecedir. Oyunların hiçbirinde FPS kilidi mevcut değildir ve en yüksek grafik ayarlarında test edilmiştir. Notebook stantlı ve stantsızken yapılan testler, düz ve etrafı açık bir alanda test yapılmıştır. Fansız stant kullanıldığı durumlarda, notebookun fanlarının bulunduğu kısmının zeminden yüksekliği yaklaşık 12 cm'dir.)
Bu bağlamda fansız bir laptop standının HP VICTUS 15'i ortalamada 10 derece kadar serinlettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu konuyla ilgili başka sorularınız varsa eğer çekinmeden sorabilirsiniz. Bu rehberin detaylarına ve kullandığımız standın görseline ulaşmak içi teknomirror adlı web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
soğutucunun linkini atabilir misiniz?
Soğutucu değil stand kullanmış. Daha iyi soğumasının nedeni fanların daha rahat hava alması. Muhmtelen hava alışı altında olduğu içindir. Direk masaya konulduğu zaman fanlar hava çekemiyor ve ısıyı düşüremiyor.soğutucu link atarmısınız hocam
soğutucu kullanıyorum ama ben bi fark görmedim hala 97 derece neyapmam lazım 80 ne düşmesi içinSoğutucu değil stand kullanmış. Daha iyi soğumasının nedeni fanların daha rahat hava alması. Muhmtelen hava alışı altında olduğu içindir. Direk masaya konulduğu zaman fanlar hava çekemiyor ve ısıyı düşüremiyor.
Senin laptop zaten havayı ekstra rahat alıyordur. Birde soğutucu kalitesine de bağlı. 6 fanlı soğutucları bende 4 sene 99 derece olan acer laptopumda kullandım hiçbir işe yaramadı. Ama zalman ns2000 alınca bariz 10 derece düşmüştü.soğutucu kullanıyorum ama ben bi fark görmedim hala 97 derece neyapmam lazım 80 ne düşmesi için
zalman ns2000 alacaktım fanlara denk gelmediği için almadımSenin laptop zaten havayı ekstra rahat alıyordur. Birde soğutucu kalitesine de bağlı. 6 fanlı soğutucları bende 4 sene 99 derece olan acer laptopumda kullandım hiçbir işe yaramadı. Ama zalman ns2000 alınca bariz 10 derece düşmüştü.
teşekkürlerSoğutucu değil stand kullanmış. Daha iyi soğumasının nedeni fanların daha rahat hava alması. Muhmtelen hava alışı altında olduğu içindir. Direk masaya konulduğu zaman fanlar hava çekemiyor ve ısıyı düşüremiyor.
Tekno mirror diye bir kanaldı heralde sizinki. Csgoda bu kadar dusuk fps vermesi imkansız bu cihazin forumda tanidigim arkadasin Clevo kasa dandik gigabyte 3050 i5 12500hli laptopu bild 250-400 fps veruyor cihazin hakki yenmis.Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere bu rehberimizin konusu, dizüstü bilgisayarlardaki soğutma çözümlerinin işe yarayıp yaramayacağı olacak. Rehberimizin konuğu ise HP VICTUS 15 (FA1008NT) olacak, böylelikle işbu dizüstü bilgisayarın sıcaklık testlerini de görmüş olacağız. Öncelikle halihazırda bir kısa (shorts) videomuz var isterseniz bu videoyu izleyip fikir sahibi olabilirsiniz. Videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Konumuza dönecek olursak, HP VICTUS 15'in ana hava akış yönü alttan arka kısma doğru. Bu da demek oluyor ki bu notebook ile zemin arasında ne kadar boşluk olursa, notebook kendini o kadar etkili bir şekilde soğutabilir.
Fanlı ve Fansız Soğutucuların Farkları Nelerdir?
Bazı harici dizüstü bilgisayar soğutucuları fanlı yapıda iken bazıları da fansız yapıdadır. Fansız olanlarda genelde elektronik bir aksam bulunmadığı için dizüstü bilgisayarınıza zarar vermezler. (Fansız soğutucular / standlar sert ve yumuşak dokulara sahip değilse dizüstü bilgisayarınıza çizilme gibi fiziksel hasarlar verebilir.) Fanlı olan soğutucular ise dizüstü bilgisayarınızdan güç çektikleri için (fanlı soğutucuyu/standı bilgisayardan beslerseniz bu durum geçerlidir.) anakartınıza zarar verebilir, içeriye bir hava akımı verdikleri için dizüstü bilgisayarınızın fanlarının hızlarını arttırıp azaltabilir. Bu da bilgisayarınızın fanlarının bozulmasına neden olabilir.
Fansız Bir Soğutucu Ne Kadar Etkilidir?
Bu sorunun yanıtını HP VICTUS 15 ile yaptığımız bazı oyun testleri ile görebiliriz. Yaptığımız oyun testleri şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Valorant
STANTSIZ > CPU: 93 GPU: 86
STANTLI > CPU: 78 GPU: 74
Shadow of The Tomb Raider
STANTSIZ > CPU: 85 GPU: 80
STANTLI > CPU: 73 GPU: 72
Spider-Man Miles Morales
STANTSIZ > CPU: 81 GPU: 86
STANTLI > CPU: 79 GPU: 73
Control
STANTSIZ > CPU: 80 GPU: 80
STANTLI > CPU: 72 GPU: 72
Rocket League
STANTSIZ > CPU: 83 GPU: 81
STANTLI > CPU: CPU: 73 GPU:72
(Notebook bütün ölçümlerde prize takılıdır, ortam sıcaklığı 23 derecedir. Oyunların hiçbirinde FPS kilidi mevcut değildir ve en yüksek grafik ayarlarında test edilmiştir. Notebook stantlı ve stantsızken yapılan testler, düz ve etrafı açık bir alanda test yapılmıştır. Fansız stant kullanıldığı durumlarda, notebookun fanlarının bulunduğu kısmının zeminden yüksekliği yaklaşık 12 cm'dir.)
Bu bağlamda fansız bir laptop standının HP VICTUS 15'i ortalamada 10 derece kadar serinlettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu konuyla ilgili başka sorularınız varsa eğer çekinmeden sorabilirsiniz. Bu rehberin detaylarına ve kullandığımız standın görseline ulaşmak içi teknomirror adlı web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.