Honda PCX DX vs Yamaha NMAX Tech Max (125cc)

srowzyS

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
275000
İyi akşamlar Donanım Arşivi üyeleri.

Pazartesi günü bir scooter satın alacağım, PCX ve NMAX arasında kaldım. Seçeneklerin İkisi de en iyi paketi (PCX DX/NMAX TECH MAX).
Gerçekten çok yönlü olmasını istiyorum. Konforu olsun, viraj alması olsun, sele altı olsun, özelliği olsun, bakım ücretleri ve periyodik tablo aralığı olsun, uzun yol gidebilsin ve virajlarda kaymasın vs vs.

Aklımda bir kaç artısı ve eksisi var her iki motorlarında. Ben Bursa'da ikamet ediyorum, buralar biraz yokuştur evet. En çok takıntılı olduğum konu bu oldu. PCX bahsedildiği kadar kötü mü? NMAX ile arasında gerçekten çok büyük bir fark mı var? Yokuşta bir NMAX beni 80 ile sollayabilir mi mesela? Sanmam ama bilmiyorum. Neyse, ben aklımdaki eksileri ve artıları söyleyeyim, sizde aklımı karıştırmadan rica ediyorum anlatın. Önce fiyatlar gelsin, sonra yönler.

2025 Honda PCX DX: 216.000TL Nakit veya 154.000TL Peşinat, kalanı 8 ay VADE FARKSIZ taksit. (234.000TL)
2025 Yamaha NMAX Tech Max: 274.000TL Nakit veya 137.000TL Peşinat, kalanı 5 ay VADE FARKSIZ taksit. (fiyat aynı)

PCX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Sele, oturup konforu.
Uzun ömürlü. (?)
İlgili servis. (en azından Bursa'da daha iyi.)
Sele altı daha geniş. (benim kaskım Enduro kaskı, çenesi çıkıyor. PCX'e çene çıkarmadan koyabiliyorum ve yer dahi kalıyor ancak NMAX'te çene çıkarmadan sığmıyor, çene çıkarıp ayrı ayrı koyarsam ancak 1 şişe kola sığıyor.)
Tork daha iyi.
2. el satışı ve fiyatı daha iyi. Değer daha az kaybediyor ve hızlı satılıyor.
Görünüşü daha güzel. (bana göre)
Parça temini kolay.
NMAX'ten daha iyi tekerleklerle geliyor. (Michelin ancak modeli bilmiyorum.)

PCX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Yokuş ve Top Speed performansı NMAX'e göre daha düşük.
Arka ABS yok. (arka disk)
Tek
Parçaları pahalı. (2025).
Yol tutuşu daha kötü. (Bilenler yazsın, gerçekten virajlar sıkıntı olur mu? Virajları severim, ölümüne yatırmam ama hızlı dönmeyi severim.)

NMAX artıları (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Daha iyi yol tutuşu ve viraj derecesi. (Orjinal lastiği ile değil sanırım.)
Daha iyi Top Speed performansı. (Baga ve devir'den dolayı sanırım).
Dual ABS
Parça temini kolay.
Geri kalanını pek bilmiyorum...

NMAX eksileri (duyumlar ve araştırmalarım sonucu):

Pahalı bakım ve parça maliyetleri, ilgisiz servis. (En azından Bursa'da.)
Sele altı çok küçük.
2. el piyasası çok yavaş, elden çıkarmak çok zor. (Özellikle TECH MAX'i.)
Görünüşü berbat.
Konforu PCX'e göre kötü, ancak idare edebilirim.
Parçaları inanılmaz pahalı. (2025).
Yakıt. (Benim için hiç önemi yok isterse 10lt yaksın.)

Sadede gelirsek, ne diyorsunuz? NMAX gerçekten PCX'ten çok daha iyi mi? PCX gerçekten virajda orasını burasını kaydırıyor mu? Viraj almıyor mu, yatmıyor mu? Yokuşta çok mu boğuluyor, 50.000 lira fazla verip NMAX almaya değer mi? Neden değer? Detaylıca bana öneride bulunursanız sevinirim. Sağ olun.

Geri