Neler Yeni

Yardım Hotswap / Custom / Sessiz Klavye Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Bir ara forumda biri yazmıştı. Sessiz klavye isteyenler Hotswap bir klavye alıp outemu lemon switchler ile değiştirmeyi öneriyordu. msi gk50 kullanıyorum 2 yıldır, red switchlerin bile sesli olduğunu düşündüğümüzde kafam şişti artık. redragon k586 klavyede switchlerin çıkabileceği söylenmiş aşırı hoşuma gitti fakat sorulan sorularda switchlerin çıkmadığı belirtilmiş, alan birisi ise switchler çıkabiliyor demiş :D. küçük %60 gibi klavyeler istemiyorum hatta mümkünse bilek destekli makro tuşlu vs olursa mükemmel olur. Bu tarzda önerebileceğiniz Hotswap klavye ve switch var mıdır ? Veya bu tarzda yapılabilecek farklı bir yöntem ne önerirsiniz ?

mershadow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
mershadow
brahma optik switch, pinli switchler uymuyor bildiğim kadarıyla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berker Mısırlıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
brahma optik switch, pinli switchler uymuyor bildiğim kadarıyla.
klavyenin sitesinde şöyle bir görsel var. switchlerin altı da böyleydi sanırım. Hem 2 sswitch de outemu. sence olmaz mı ?

1737836033370.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

ek olarak kutunun içinden birkaç farklı red switch de çıkıyormuş.

Son düzenleme:

mershadow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
mershadow
klavyenin sitesinde şöyle bir görsel var. switchlerin altı da böyleydi sanırım. Hem 2 sswitch de outemu. sence olmaz mı ?

Alıntıyı görüntüle

evet pinli oluyormuş youtubedan kontrol ettim

Alıntıyı görüntüle

Hocam arkadaşın dediği gibi optik switch olsaydı sizin attığınız switchler uymazdı. Ama bu klavye optik switch değil, satıcı yanlış yazmış. Sizin attığınız gibi 3 pinli bir klavye.
Sizin en başta attığınız switcher 5 pinli switchler. Normalde bu klavyeye uymaz ama alttaki 2 destek bacağını keserek kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu switchlere de bir bakın derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berker Mısırlıoğlu
evet pinli oluyormuş youtubedan kontrol ettim
Hocam arkadaşın dediği gibi optik switch olsaydı sizin attığınız switchler uymazdı. Ama bu klavye optik switch değil, satıcı yanlış yazmış. Sizin attığınız gibi 3 pinli bir klavye.
Sizin en başta attığınız switcher 5 pinli switchler. Normalde bu klavyeye uymaz ama alttaki 2 destek bacağını keserek kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu switchlere de bir bakın derim.
Teşekkür ederim. bu lemon ve epach'lerde 3 versiyon varmış sadece v1 3 pinliymiş, diğerleri 5 pinli. en kötü ayaklarını keserim :D Merak ettiğim bir şey var şimdi senin attığın silent cream yellowi lemon ve peach'lerin hepsi silent switch olarak geçiyor ne farkları var aralarında biliyor musunuz ? Senin attığına da cream demiş ne anlama geliyor ? Son olarak bunlarda klavyenin rgb'si gözükmez heralde değil mi ?

Teşekkür ederim. bu lemon ve epach'lerde 3 versiyon varmış sadece v1 3 pinliymiş, diğerleri 5 pinli. en kötü ayaklarını keserim :D Merak ettiğim bir şey var şimdi senin attığın silent cream yellowi lemon ve peach'lerin hepsi silent switch olarak geçiyor ne farkları var aralarında biliyor musunuz ? Senin attığına da cream demiş ne anlama geliyor ? Son olarak bunlarda klavyenin rgb'si gözükmez heralde değil mi ?
Hocam detaylı olarak belki basma kuvveti, hissiyatı falan farklıdır onlara bakmadım ama ses olarak ikisi de çok yakın. Siz switch alırken linear mı (red switch) tactile mı(brown switch )clicky mi(blue switch ) ona bakın. Düzeltme: Hocam benim size attığım cream yazan tactilemış. Orda diğer renkleri de var. Red: linear Blue: clicky. Aralarındaki fark normal bir red brown blue switch arasındaki farklar gibidir hocam. Ayrıca klavyenin rgb si gözükür hocam ama çok kuvvetli bir ışık olmaz diye düşünüyorum. Çünkü bu switchlerin pek transparan özelliği yok gibi duruyor.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,438
İsim
Muhammed efe

Alıntıyı görüntüle

Optik switch özelliği olan switch alman lazım. Attığın switchler mekanik çalışan switch.

Silenth switch tamamen swssiz switchtir, hiçbir ses çıkarmaz ve basma hissiyatı çok azdır. Lineer creamy switch tok ve kremsi seslidir ancak geri tepkimesi olmaz sadece basış kuvvetini hissettiri. Tacticle creamy ise hem basış hissi verir hemde parmağı çekerken yukarı doğru itme kuvveti uygular bu nedenle oyuncular daha çok sever ayrıca creamy tacticle switchlerde tok ses verir, clicky ise tacticle türünde bir switchtir ama içinde bulunan mekanizma sayesinde bi süre sonra kafa ağrıtan takır tukur bi ses verir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Optik switch özelliği olan switch alman lazım. Attığın switchler mekanik çalışan switch.

Silenth switch tamamen swssiz switchtir, hiçbir ses çıkarmaz ve basma hissiyatı çok azdır. Lineer creamy switch tok ve kremsi seslidir ancak geri tepkimesi olmaz sadece basış kuvvetini hissettiri. Tacticle creamy ise hem basış hissi verir hemde parmağı çekerken yukarı doğru itme kuvveti uygular bu nedenle oyuncular daha çok sever ayrıca creamy tacticle switchlerde tok ses verir, clicky ise tacticle türünde bir switchtir ama içinde bulunan mekanizma sayesinde bi süre sonra kafa ağrıtan takır tukur bi ses verir.
bilgi için teşekkürler bakayım bu switchlere.

1737907134170.png

yorumlarda birisi içinden red switch çıktığından bahsetmiş. bu red switchler optik değil diye biliyorum. çalışmayacağından emin misin ?

Hocam bu klavyedekiler optik switch değil satıcı yanlış yazmış.

1000013028.jpg
1000013029.jpg

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,438
İsim
Muhammed efe
bilgi için teşekkürler bakayım bu switchlere.

Alıntıyı görüntüle
yorumlarda birisi içinden red switch çıktığından bahsetmiş. bu red switchler optik değil diye biliyorum. çalışmayacağından emin misin ?
Kendi sitesinde de optik diye belirtmişler. Red switch veya blue switchte optik switch olabilir bu optik olmasına engel değil. Optik dışında switch kullanmaman gerekir bu yüzden.
Örneğin bunlarda optik tüm renklerden switch var.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-01-26 191047.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-26 191047.png
    725.8 KB · Hit: 0
Kendi sitesinde de optik diye belirtmişler. Red switch veya blue switchte optik switch olabilir bu optik olmasına engel değil. Optik dışında switch kullanmaman gerekir bu yüzden.
Örneğin bunlarda optik tüm renklerden switch var. Outemo'ya ait.
Arkadaşın verdiği linkten alan bir kişinin attığı görselleri paylaştım. Yanlış bilmiyorsam bu normal 3 pinli pcb.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,438
İsim
Muhammed efe
Arkadaşın verdiği linkten alan bir kişinin attığı görselleri paylaştım. Yanlış bilmiyorsam bu normal 3 pinli pcb.
Muhtemelen sitede de yanlış yazılmış pro modelindedir düşünceme göre. Çünkü pinli değil optik switch klavyeler altları bu şekil. 1500 liraya optik klavye olacağını sanmam zaten. Benimde dalgınlığıma geldi.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-01-26 191601.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-26 191601.png
    109.2 KB · Hit: 0
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,339
Üyeler
166,196
Son üye