Neler Yeni

HP 350 G1 SSD

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Furkan
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle hayırlı olsun herkese,güzel bir ortam oluştu.
HP 350 G1 model dizüstü bilgisayarım var.HDD arızası verdi. ( boot device not found-3F0 )
Ne yapsam da hard diski bir türlü çalıştırmadım.Bende SSD almaya karar verdim.480 GB kingston SSD aldım ve DVD ROM yerine CADDY aracılığıyla SSD'i yerleştirdim,WINDOWS 10 PRO
format attım.Pek bir fark göremedim açıkcası ve DİSK MARK testi yaptım.Sonuçlar ekte,yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• 54335312-a7ee-4a20-9c92-a74d52d0c68e.jpg
    54335312-a7ee-4a20-9c92-a74d52d0c68e.jpg
    190.6 KB · Hit: 74
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
Bilgisayar ilk açıldığında hiçbir program açık değilken, ssd yorgun değilken yapın testi. Ara sıra düşük sonuçlar da alınabilir. Ama sürekli, her durumda böyleyse evet olması gerektiği hızda değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayar ilk açıldığında hiçbir program açık değilken, ssd yorgun değilken yapın testi. Ara sıra düşük sonuçlar da alınabilir. Ama sürekli, her durumda böyleyse evet olması gerektiği hızda değil.
Bilgisayar yeniden başlatıp bir daha deneyeceğim,cevap için teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
İlk mesajınızda bir şeyi kaçırmışım. DVD Rom yerine aparat ile diski takıp bilgisayara bağladığımızda normalden daha yavaş çalışıyor deniyordu. SSD'yi direkt çıkardığınız HDD'nin yerine takıp deneyin bir de.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Furkan
İlk mesajınızda bir şeyi kaçırmışım. DVD Rom yerine aparat ile diski takıp bilgisayara bağladığımızda normalden daha yavaş çalışıyor deniyordu. SSD'yi direkt çıkardığınız HDD'nin yerine takıp deneyin bir de.
eee şöyle izah edeyim.HP'lerde HDD'Yİ anakarta flex kablo ile takıyorsunuz.Takmadan önce yeni aldığım SSD ile de denedim fakat aynı hatayı verdi.Ara flex kablo türkiye de yok maalesef.Sarı iletken ucunu tamir ettirdim fakat sonuç alamadım.Tek çözüm bu gözüküyordu bende böyle yaptım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Furkan
SATA 2 Hızlarında çalıştığını düşünüyorum
Bende öyle düşünüyorum.Ayrıca BIOS ayarlarında AHCI ayarını da bulamadım.BIOS güncel olmayabilir.Ama kendim güncellemeye korktum.Daha öncelerden bilgisayarın hiç açılmama durumu olmuştu.Düşünüyorum :unsure:

quickally

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
ALi
Sistem performansı kesinlikle artmıştır.Uzun süre sata 2 ssd kullandığımdan biliyorum.İleride sata 3 olan bir sisteme geçerseniz hızlarınız bir nebze yükselebilir ancak gözle görmeniz zor olur.Ssdnize güvenin :)

quickally

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
ALi
Hp nin kendi yazılımları ile bios guncellenebiliyor diye biliyorum biraz araştırın herşeyi güncel ve sistemi temizleyen programlar kullanın işinizi görür

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Furkan
Hp nin kendi yazılımları ile bios guncellenebiliyor diye biliyorum biraz araştırın herşeyi güncel ve sistemi temizleyen programlar kullanın işinizi görür
Haklı olabilirsiniz.Bugün fazla baktığımdan dolayı sağlıklı düşünemiyor olabilirim.Yarın bu dediğinize detaylı olarak bakacağım.Feedback için teşekkürler.:)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,585
Üyeler
164,337
Son üye
ritexyxd
Top Bottom