Neler Yeni

Hp Omen 17 vs ASUS Rog Strıx G16

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Gönüllü
Arkadaşlar yakın fiyatlara sahip iki ürün

Omen 17 serileri mi Strix G16 serileri mi daha kaliteli, hangi marka ve seri daha akılcıl. Önerileriniz, tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ

Omen 17 serileri mi Strix G16 serileri mi daha kaliteli, hangi marka ve seri daha akılcıl. Önerileriniz, tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim
Asus olan laptop ta termal macun değil sıvı metal kullanılıyor, bu hem termal macun değiştirme gereksimini ortadan kaldırıyor hem çok daha iyi bir soğutma sağlıyor. Asus olan bence her yönden çok daha kaliteli bir laptop.

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
Omen tabii ki. Omenin rakibi legion 5 pro.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Strix bir alt. Şortla top oynar omenin olduğu yerde.

strixte fena değilmiş ama yinede omen alırım.

Son düzenleme:

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ

Omen ın üstün olduğu taraflar=
daha yüksek ekran kalitesi ve daha büyük ekran. asus 1k iken hp 2k
Daha ince.
İşlemcisi bi tık daha güçlü (muhtamelen)
Batarya, ekran süresi, watt gibi değerlere bakamıyorum ama asusun ki yazdığı için asus almanı tavsiye ederim.
Asus un avantajları=
Sıvı metal
%100 4070 performansı
Pil ömrü yüksek muhtamel daha yüksek.
Kasa kalitesi olarak daha üstün olduğunu düşünüyorum.
Soğutma anlamında daha kalın bir laptop olduğu için daha iyi. ( işlemci ve ekran kartı serin çalışacağından dolayı da perfromansı daha yüksek olabilir)
Kendine göre seçebilirsin. Kesin bu daha iyi diye bir cevap olamaz, ikisininde kendine özel iyi yanları var. Direk karşılaştırıldıkları bir video veya bilgi bulamadığım için bilgi alabileceğim en yakın kaynak buydu.
Aynı modeller olmadığına dikkat çekerim. Bu hp nin üst modellerinden. Bunda 4080 var.

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
Ben omenı tercih ederdim. 4070im varken 1080p de kullanmak pek hoş olmaz.
Omenın artıları
17.3 inç qhd ekran
Cpusu bi tık daha güçlü
Ekran gövde oranı yaklaşık %5 daha fazla
-Ayrıca omenın ramlerini 5600mhz olarak biliyordum ama satıcı açıklamada 4800 yazmış hangisi doğrudur bilemiyorum
Rogun artıları
3 fan ve sıvı metal
Omena göre fazladan 1 adet type c bağlantısı olması
2.2 ve dolby atmos destekli haporlör

İkisininde gpusu 140w

%100 4070 performansı
Ne anlatmak istediniz hocam

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Ne anlatmak istediniz hocam

Kanka o kısımda hp nin watt değerini tam bilmediğim için asus ta %100 yani tam paerformans alabilirsiniz demek istedim çünkü dediğin gibi 140w ve soğutması çok daha iyi.
Hp nin 140 w olduğunu nereden öğrendiniz, ben baktım baya bulamadım, öğrenmiş olurum, şimdiden saolun.
Ben omenı tercih ederdim. 4070im varken 1080p de kullanmak pek hoş olmaz.
Çok haklısın kanka, 2k almamak hem oyunlarda işlemciyi de fazladan yoracağı için darboğaz a sebebiyet verebilir.
Asus bence öğrenci olanlar ve derslerini laptoplardan idare edenler için çok daha iyi, çünkü soğtma açısından sıkıntı çıkarmaması dışarıda veya sıcakta kullanılabilmesini sağlıyor, aynı zamanda dış kasasının sağlamlığı sayesinde ileride olabilecek darbeleri de göhüslemiş oluyor. Hp de belki sağlamdır fakat bire bir olarak deneyimleyemedim hiç, nitelikli yorum bulamadığım için de yorum yapmak istemem o konuda. Hp cidden oyun oynamak isteyen kişiler için biçilmiş kaftan.
oyun/ders için bence asus
2k görüntü/ oyun için hp

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Gönüllü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka o kısımda hp nin watt değerini tam bilmediğim için asus ta %100 yani tam paerformans alabilirsiniz demek istedim çünkü dediğin gibi 140w ve soğutması çok daha iyi.
Hp nin 140 w olduğunu nereden öğrendiniz, ben baktım baya bulamadım, öğrenmiş olurum, şimdiden saolun.

Çok haklısın kanka, 2k almamak hem oyunlarda işlemciyi de fazladan yoracağı için darboğaz a sebebiyet verebilir.
Asus bence öğrenci olanlar ve derslerini laptoplardan idare edenler için çok daha iyi, çünkü soğtma açısından sıkıntı çıkarmaması dışarıda veya sıcakta kullanılabilmesini sağlıyor, aynı zamanda dış kasasının sağlamlığı sayesinde ileride olabilecek darbeleri de göhüslemiş oluyor. Hp de belki sağlamdır fakat bire bir olarak deneyimleyemedim hiç, nitelikli yorum bulamadığım için de yorum yapmak istemem o konuda. Hp cidden oyun oynamak isteyen kişiler için biçilmiş kaftan.
oyun/ders için bence asus
2k görüntü/ oyun için hp
2k almamak hem oyunlarda işlemciyi de fazladan yoracağı için darboğaz a sebebiyet verebilir.
Dostum burada anlatmak istediğinizi tam anlamadım, biraz daha açabilir misiniz?

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
2k almamak hem oyunlarda işlemciyi de fazladan yoracağı için darboğaz a sebebiyet verebilir.
Dostum burada anlatmak istediğinizi tam anlamadım, biraz daha açabilir misiniz?
Kanka işlemci bir görev verir, ekran kartı bunu uygular gibi düşün. Grafik ne kadar artarsa ekran kartının yapacağı görev artar, ekran kartı daha çok iş yapmak zorunda kalınca fps düşer, fps düşünce de işlemcinin verdiği görev sayısı azalır. Yani tam verim için hem işlemcinin hem ekran kartının çok çalışması lazım. 1080p grafikleri şu anda 4070 gibi bir ekran kartı için aşırı az. Bu nedenler işlemci ile ekran kartı daboğaz yapar, işilemci ayı gibi çalışırken ekran kartı yan gelir yatar. Ama eğer 2k bir moniör alırsan ekran kartı da zorlanacağı için max verimi alırsın.
Bu videonun bu kısmı senin için faydalı olabilir.

Omen HP'nin en üst serisidir zaten kankam ama Rog Strix de fena değil, Asus'un soğutması muhtemelen daha iyidir ama ben altına bir soğutucu koyup omen alırdım şahsen xd.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Gönüllü
Omen HP'nin en üst serisidir zaten kankam ama Rog Strix de fena değil, Asus'un soğutması muhtemelen daha iyidir ama ben altına bir soğutucu koyup omen alırdım şahsen xd.
Omenin malzeme kalitesi ve Strix in malzeme kalitesi kıyaslanırsa hangisi daha iyi diyebiliriz kanka?
Kanka işlemci bir görev verir, ekran kartı bunu uygular gibi düşün. Grafik ne kadar artarsa ekran kartının yapacağı görev artar, ekran kartı daha çok iş yapmak zorunda kalınca fps düşer, fps düşünce de işlemcinin verdiği görev sayısı azalır. Yani tam verim için hem işlemcinin hem ekran kartının çok çalışması lazım. 1080p grafikleri şu anda 4070 gibi bir ekran kartı için aşırı az. Bu nedenler işlemci ile ekran kartı daboğaz yapar, işilemci ayı gibi çalışırken ekran kartı yan gelir yatar. Ama eğer 2k bir moniör alırsan ekran kartı da zorlanacağı için max verimi alırsın.
Bu videonun bu kısmı senin için faydalı olabilir.
Hocam bu güzel cevabın için teşekkür ederim.

Omenin malzeme kalitesi ve Strix in malzeme kalitesi kıyaslanırsa hangisi daha iyi diyebiliriz kanka?

Hocam bu güzel cevabın için teşekkür ederim.
Yalan söylemeyeceğim şahsen attığın Asusun malzeme kalitesi daha iyidir. Çünkü o da Asus'un üst serilerinden xd

Yalan söylemeyeceğim şahsen attığın Asusun malzeme kalitesi daha iyidir. Çünkü o da Asus'un üst serilerinden xd

Omen clevo diye okudum bir yerde, sanmıyorum ama doğruysa yer yerinden oynar, onu direkt eleriz o yüzden omen'in kasası hakkında bilgisi olan biri yazarsa daha iyi anlayabiliriz :blobdance:

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
Omen serisinin neredeyse tamamı max p olur. Satıcı da Bu cihazda 140w olduğunu söylemiş zaten.
Rogun kapağı metal geri kalanı plastik. Omenında tamamı plastik olması lazım. Pek bir fark yok aralarında

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Omen serisinin neredeyse tamamı max p olur. Satıcı da Bu cihazda 140w olduğunu söylemiş zaten.

Rogun kapağı metal geri kalanı plastik. Omenında tamamı plastik olması lazım. Pek bir fark yok aralarında
Kalite yi sadece plastik veya metal olması etkilemiyor. üni de arkadaşlarım yıllardır asus rog strix laptop kullanıyor ve aşırı memnunlar, onun yanında omen alan hiç görmedim. Kapağının metal olması da baya önemli, bir gün laptobumu üst rafa koymuştum ama kedim düşürmüştü, kappağı metal olduğundan hiç bir şey olmamıştı, ufak bir yamulma olmuştu sadece. omen ın asus tan daha kaliteli olduğundan baya şüpheliyim. Şimdi bir kaç araştırma yaptım ve omen hakkında daha çok bilgi edindim.
omen özellikleri +
Fan sesi rahatsız ediciymiş, yani durmadan bir azalıp bir yükselen bir sesi vamrış. Ama sessizmiş.
Dikkatli dinlerseniz fark edebilirsiniz.
Ekran sallanıyormuş, haraketli yerlerde aşırı rahtsız ediciymiş (araba, otobüs vb)
tuchpad sessiz be güzelmiş.

Burada attığım fotolardan görebileceğiniz gibi iç dizaynı asusun çok daha iyi, daha çok ısı borusu ve daha çok fan. Şimdi aslında ikisinin de iyi ve kötü yanlarını sunacaktım ama bir taraf her türlü hp alınır diyince ister istemez muhalif oldum.

Ekler

• GizmoSlipTech - HP Omen 17 Review - RTX 4090 for $2749! Benchmarks, 10+ Games, Undervolt, Over...png
    GizmoSlipTech - HP Omen 17 Review - RTX 4090 for $2749! Benchmarks, 10+ Games, Undervolt, Over...png
    697.8 KB · Hit: 168
  • Hardware Canucks - Buyer Beware - ROG STRIX G16 (2023) Review [xmcksHcY860 - 1092x546 - 7m48s].png
    Hardware Canucks - Buyer Beware - ROG STRIX G16 (2023) Review [xmcksHcY860 - 1092x546 - 7m48s].png
    564.2 KB · Hit: 177
Top Bottom