Neler Yeni

HP VICTUS 16 E0004NT Alınır mı?

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Seçkin Kurtalan
Bütçe
10000
Merhaba arkadaşlar, bu bilgisayar ile ilgili birkaç başlık görmüştüm ama görünüşe bakılırsa benim ihtiyacım olan cevaplara pek sahip değiller. Flutter ve Python ile kodlamayı ve üniversite projeleri için en azından 4-5 saatlik pil ömrüne ulaşmayı amaçlıyorum alacağım bilgisayarla. Cihazda 70wh pil ve rtx 3050 75w ile ryzen 5 5600h var ki 6 core 12 thread bir işlemci olmasından kod yazma açısından bu fiyatta rakipsiz görünüyor. Biraz da oyun oynayacağım AAA tipinde olmasa da PUBG, Valorant, CS:GO gibi hem orta hem de hafif FPS oyunları. Ekstra monitörüm var o yüzden ekran sıkıntı değil. Kasa kalitesi ve termal olarak bilgim olmadığından cihaz hakkında bilgi sahibi olan varsa alternatif veya bilgisayar ile ilgili bilgi verebilirse sevinirim.

Techno08

80+ Gold

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Seçkin Kurtalan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Attığınız cihaz güzelmiş fakat o kadar para verdikten sonra 8gb ram daha alabileceğimi sanmıyorum ve evet 144hz monitörüm var.

Techno08

80+ Gold
Attığınız cihaz güzelmiş fakat o kadar para verdikten sonra 8gb ram daha alabileceğimi sanmıyorum ve evet 144hz monitörüm var.

victusun soğutması da pek başarılı değil hocam alacaksanız bunu bilerek alın soğutucuya ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer bunları hallederseniz kötü bir cihaz değil güzel bir cihaz, alabilirsiniz.

ama ben yine de msi bravo öneririm RAM eklemek zahmeti bir iş değil

Nachi

80+ Platinum
victusun soğutması da pek başarılı değil hocam alacaksanız bunu bilerek alın soğutucuya ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer bunları hallederseniz kötü bir cihaz değil güzel bir cihaz, alabilirsiniz.

ama ben yine de msi bravo öneririm RAM eklemek zahmeti bir iş değil
Onun yerine bence daha sonra ram ekleyip bunu alsın.
Veya
Mesaj otomatik birleştirildi:

@DOGANALPASLAN 5800h olan daha iyi olmazmı? Bütçe yeterse 5800hlı msi bravo ya da benim attığım tuf 3050ti bence.

Techno08

80+ Gold
Onun yerine bence daha sonra ram ekleyip bunu alsın.
Veya

ben asusun fx serilerine hâlâ ısınamadım, bana hâlâ ısınma sorunları var gibi geliyor bu kasaların. İnternetim de yok YouTube’dan bakamıyorum

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Seçkin Kurtalan
Dediğim gibi bu kadar parayı zor çıkarırken üstüne 8gb ram almak 1 yıl içerisinde bile maalesef mümkün değil. Bendeniz bir emekli çocuğu olarak limitleri zaten zorlamış durumdayım ve donanım olarak ne kadar yükseğe çıkabilirsem o kadar iyi :) Bu arada rx5500m flutterda kullandığım GPU acceleration teknolojisinde kullanılamıyormuş o yüzden genel olarak AMD ekran kartlarına yakın değilim.

Nachi

80+ Platinum
ben asusun fx serilerine hâlâ ısınamadım, bana hâlâ ısınma sorunları var gibi geliyor bu kasaların. İnternetim de yok YouTube’dan bakamıyorum
Hocam yenilerin testlerine baktım kabul edilebilir bence.
25CEA622-4EC2-4723-BFAD-7472CF497E18.jpeg

testteki oyun cyberpunk

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Seçkin Kurtalan
Geçen yıl R7 3750H ve 1660Tİ içeren bir bilgisayara göz atma şansım oldu. Ben hayatımda o kadar ısınan bir cihaz görmediğimi söyleyebilirim fakat Jarrod's Tech adlı kanalda izlediğim bir videoda thermal throttling olayının üstesinden gelindiği yazılıyordu. Düzeltilmiş olabilir.

Flamesa

80+ Silver
Yük altında ara sıra 90 Dereceye çıkıp 80-85'e düşürüyor kendini. En mantıklı tercih asus olur bu bütçede

Sheazel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Seçkin Kurtalan
@Nachi Hocam teşekkürler attığınız cihaz muhteşem fakat 8gb stick alamacağımı belirtmiştim testte ise 16gb ram var :(

En azından PUBGde 100+fps aldırabilecek bir sistem de olabilir diyerek istenilen özellikleri kısabilirim. 1650Tİ yeteri kadar güçlü müdür bu isteğim için? Yapılan videolardan anladığım kadarıyla pek mümkün değil gibi.

Nachi

80+ Platinum
@Nachi Hocam teşekkürler attığınız cihaz muhteşem fakat 8gb stick alamacağımı belirtmiştim testte ise 16gb ram var :(
O zaman en mantıklı msi bence
@Techno08

yine fazla gibi ama çok kötü değil. Böyleyse alınabilir RAM eklenerek. Dediğim gibi YouTube’dan bakamıyorum mobil çok yiyor internetim yok şu anda
Ama işte ekleyemiyor ram.

Top Bottom