redheaven1
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 234
Merhaba arkadaşlar, HP Victus 16 r1045nt bilgisayarım bazen 10dk sonra bazen 6 7 saat sonra donuyor. Olay görüntüleyicisinde kernel-power 41 63 hatası gözüküyor. İşlemci sıcaklığı max 80 dereceyi görüyor. Sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum. Ram'den olabileceğini düşünüp ramlerin slotlarını değiştirdim ve bilgisayar açılmayıp capslock tuşu 3 uzun 2 kısa yandı. Bu da ram sorunu demekmiş. Bilgisayara takılı 2 adet ram ve takılı olmayan bilgisayarı sıfır aldığımda çıkardığım 1 adet ramı 2 slota her birini tek tek takarak denedim. 1. Slotta 3 ramle de pc açılıyor ancak 2. Slotta sonradan aldığım crucial 16 gb ram ile pc açılmıyor. Yine capslock tuşu yanıyor. Sorunun bu ramde olduğunu düşünüp 2. Slota eski orjinal 8gb rami taktım ancak 10dk sonra pc yine dondu. O zaman sorun acaba slotta mı diye düşünüp 2. Slotu boş bırakarak 2 slotta da çalışan crucial rami 1.slota taktım ve pc yine 10 dk sonra dondu. Sizce sorunu kendi başıma tespit edip çözebilir miyim? HP garanti süreci uzun sürdüğü için en son tercihim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.