Yardım HP Victus modelleri arasında kararsızım.

Rascheon

80+
Reaksiyon skoru
22
compare.webp

1-2 ay önce arkadaşım vasıtasıyla hp victus intel i5-14500hx - rtx4050 kombinasyonlu bilgisayarını deneyimleme fırsatım oldu yeterince. Makine gerçekten hoşuma gitti, omen hub yazılım desteği, kasa çerçeve yapısı, soğutma kanalları vs vs. gerçekten beğendim. Ben de bilgisayar alacakken güzel bir fikir oldu.

Modelleri incelerken aşırı boğuldum, işin içinden çıkamadım ve şöyle ufak bir tablo oluşturdum, aklımda çok fazla soru işareti var.

- i5-12500H ile Ryzen 5 7640HS arasında uçurum fark var mıdır, yani arasındaki neredeyse 4 bin lira farka değer mi?
- Eğer ki değer derseniz 'ryzen 5 7640HS çok daha mantıklıdır, aradaki fiyat farkına değer' 2 bin liradan daha kaçmayıp Ryzen 7-8845HS x RTX4060 kombinine kaçmak daha mantıklı olur mu?
- 4060 ile 4050 arasında uçurum fark var mı? Ryzen 5 7640HS ve RTX4060 kombini neredeyse 39 bin lira iken aynı işlemci lakin RTX4050 grafik kartı kombinasyonu 32 bin liralarda. Neredeyse 7 bin lira fark.
Farklı model önerilerinize de açığım, bütçe makası gördüğünüz üzere 30-40 bin arasında. Amacım bu fiyat aralığındaki hem fiyat hem de performansı açısından en mantıklısını seçmek.
Şimdiden teşekkürler.

Selamlar, i5 12500H olan modele sahibim, 3 ay civarıdır kullanıyorum sormak istediğin sorular varsa elimden geldiğince yanıtlamak isterim.
Modelde Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. ( saat geç olmuş sabah cevap verirsem kusuruma bakma lütfen :)

Selamlar, i5 12500H olan modele sahibim, 3 ay civarıdır kullanıyorum sormak istediğin sorular varsa elimden geldiğince yanıtlamak isterim.
Modelde Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. ( saat geç olmuş sabah cevap verirsem kusuruma bakma lütfen :)
Estağfurullah, öncelikle ilginize teşekkürler.
Genel olarak deneyimleriniz nasıl, Oynadığınız oyunlar varsa nasıl performans alıyorsunuz paylaşabilir misiniz? Ve biraz göz gezdirdiğimde ısıdan şikayet edenler olmuş.

Estağfurullah, öncelikle ilginize teşekkürler.
Genel olarak deneyimleriniz nasıl, Oynadığınız oyunlar varsa nasıl performans alıyorsunuz paylaşabilir misiniz? Ve biraz göz gezdirdiğimde ısıdan şikayet edenler olmuş.
Performanstan başlayayım
cp2077 High- Dlss Quality avg 90-115 fps alıyordum
Şuan Rdr2 Oynuyorum High - Dlss Quality 85-100 Fps
Dead by daylight Ultra - 110-120 Fps (oyunda 120 fps kilidi var)
Dying light 2 High-Ultra-Dlss Quality-Frame Gen. açık 90-120 Fps

Isı Konusunda şunları söyleyebilirim laptopun altında soğutucu var + Laptopu Sessiz modda kullanıyorum genel olarak oyunlarda 74-76 derecelerde ortalama görüyorum nadiren bazı oyunlarda 80 dereceleri görüyor (Max 86 gördüm) . Ve şunu kesinlikle söylemek istiyorum sessiz modda o kadar sessiz çalışıyorki fan sesini duymuyorsunuz.
Ancak sessiz modda kullanırsanız bir eksisi var; AAA oyunlarda 20-25 fps daha düşük alıyorsunuz ama herhangi bir ses duymuyorsunuz.

Pil Ömrü ;
Pilde oyunlarda 1-1.30 saat zor görüyor [ cp2077 High - Dlss Performansda 55-65 Fps 1 saat oynattı. ]
İnternette gezinme - Video izleme gibi işlerinizde pil tasarrufunu açtığınızda 3-4 saat gördüğünü söyleyebilirim bazı durumlarda üstüne bile çıkabileceğini düşünüyorum.

Hocam Victuslarda kronik hall sensör sorunu var, onu bir araştırın bence.

Performanstan başlayayım
cp2077 High- Dlss Quality avg 90-115 fps alıyordum
Şuan Rdr2 Oynuyorum High - Dlss Quality 85-100 Fps
Dead by daylight Ultra - 110-120 Fps (oyunda 120 fps kilidi var)
Dying light 2 High-Ultra-Dlss Quality-Frame Gen. açık 90-120 Fps

Isı Konusunda şunları söyleyebilirim laptopun altında soğutucu var + Laptopu Sessiz modda kullanıyorum genel olarak oyunlarda 74-76 derecelerde ortalama görüyorum nadiren bazı oyunlarda 80 dereceleri görüyor (Max 86 gördüm) . Ve şunu kesinlikle söylemek istiyorum sessiz modda o kadar sessiz çalışıyorki fan sesini duymuyorsunuz.
Ancak sessiz modda kullanırsanız bir eksisi var; AAA oyunlarda 20-25 fps daha düşük alıyorsunuz ama herhangi bir ses duymuyorsunuz.

Pil Ömrü ;
Pilde oyunlarda 1-1.30 saat zor görüyor [ cp2077 High - Dlss Performansda 55-65 Fps 1 saat oynattı. ]
İnternette gezinme - Video izleme gibi işlerinizde pil tasarrufunu açtığınızda 3-4 saat gördüğünü söyleyebilirim bazı durumlarda üstüne bile çıkabileceğini düşünüyorum.
cevabınız için sağolun hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bi kaç yerde daha gördüm bu sorunu, kulaktan kulağa dolma şekilde geziyor mu yoksa gerçekten var mı bakıyorum hala
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sonu hx ile bitenlerden al.
hocam hx serisi işlemciye sahip victuslar bütçemi aşıyor

Arkadaşın bahsettiği modeller sanırım Victus 15, Victus 15 de Kronik hall sensör sorununun olmadığını biliyorum, Victus 16 serisinde karşılaşılma olasılığından bahsediliyordu bu yüzden ben 16 serisine bakmamıştım.

S1 r1 dahil tüm serilerinde bu sorunun yaşandığı belirtiliyor yabancı forumlarda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,839
Üyeler
184,506
Son üye
Scortl
Geri