HTML CSS VE JAVASCRİPT DİLLERİNİ BİLMEDEN PHP ÖĞRENEBİLİR MİYİM?

Emre Ortamevzi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
713
Arkadaşlar ne zamandır yazılım öğrenmek istiyordum en son imzamdaki sistemi topladım ve başladım.Daha önceden hiçbir yazılım dilini öğrenmedim direk PHP'ye başladım. HTML CSS ve Javacript dillerini ile ilgili ön bilgilendirmemi aldıktan sonra PHP'ye geçıyoruz zaten.Bu ön bilgilendirmeler ile PHP öğrenebilir miyim?

PHP kendi başına bağımsız bir Programlama dili. Ağırlıklı olarak web'de kullanıldığı için, en azından HTML temellerini bilmek iyi olur. Tabii, istersen PHP'yi (7 sürümünü) masaüstü programlama için de kullanabilirsin. Ama bu alan PHP'nin güçlü olduğu bir alan değil. Gördüğüm bir örneği de yok. Ama hiç yok yada olmuyor anlamına gelmez.

PHP ayrı bir programlama dilidir kendi mekaniklerine sahiptir. HTML çok kolay öğrenirsin CSS'in ise "temellerini" çok kısa sürede öğrenirsin ama bak temel diyorum çünkü CSS sonsuz bir dünyadır sonsuz tasarım opsiyonu vardır. Ama basit stillemeleri selektörleri vs öğrenirsin. JavaScript yine ayrı bir programlama dilidir ancak DOM API'ı ile HTML ve CSS kodlarına müdahele edebiliyoruz. Ancak JavaScript DOM'dan da fazlasıdır. İyice öğrenmek için aylar hatta yıllar gerekir üçüncü parti API'ları öğrenmek Framework öğrenmek vs apayrı bir dünya. PHP ise tüm bu dillerden ayrı olarak backend için kullanılan bir dil bu üç dil ile pek alakası yok. O yüzden evet HTML ve CSS temelleri ile PHP öğrenebilirsin ama unutma çok basit şeyler yapabileceksin o yüzden fazla hayallere kapılma bunu kötülemek için söylemiyorum, programlamanın doğası bu. Verdiğin emek kadar başarılı oluyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,940
Üyeler
186,816
Son üye
Sonbaharınİlki
Geri