Gripen
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
- Reaksiyon skoru
- 21,174
Merhabalar! Bir süredir kullandığım HyperX PulseFire Core RGB Modelini inceleyeceğim. Umarım satın almak isteyen arkadaşlar için yararlı olur.
KUTU:
Kutu bu şekilde. Gayet sade bir kutu tasarımı var. Ön kısımda mouse'un resmi ve sağ kısımda ürünün teknik özellikleri yazmakta.
Kutunun içinden garanti belgesi, Hiç kimse'nin kullanmadığı bir kullanım klavuzu ve HyperX'in yardım sayfasına nasıl gidebileceğinizi söyleyen siyah bir kağıt ile geliyor.
ERGONOMİ VE DIŞ TASARIM
Ürünün üst kısmı bu şekilde.
2 Adet makro tuş'u var ayrıca fakat bu tuşlar fabrika çıkışlı olarak DPİ değerine atanmış. Plastik bir yüzeye sahip fakat plastik yüzey ilginç bir şekilde sağ ve sol tık'ın üstündeki parmaklarınızı tutuyor bu da demek oluyor ki drag click için extra bir nesne koymanız gerekli mouse'un üstüne.
Ürünün Sol kısmı bu şekilde.
2 Adet makro tuş'u var. Fabrika çıkışlı olarak hiç bir şekilde makro atanmamış. Plastik bir yüzeye sahip fakat üst yüzeydeki gibi parmağınızı tutan bir tasarım değil. Kavramanızı kolaylaştırmak için çizgiler eklenmiş. Gayet'te iş görüyor. Kavramakta sıkıntı yaşamadım. Elim 20x10 Boylarında. Hiç sıkıntı yaşamadan kullandım kendisini.
Ürünün sağ kısmı bu şekilde.
Herhangibi bir makro tuşu yok. Kavramanızı kolaylaştıracak çizgiler burda da var. Aynı şekilde burası da plastik.
Ürünün alt kısmı bu şekilde. Mouse'un yarısı neredeyse skatez. (Alt kısmı). Bu özelliğini çok sevdim. Bol bol skatez var. ayrıca bilgilendirmiş olayım Mouse'un altındaki etiketi çıkarmayın. Aksi halde garantiniz son bulacaktır. Zaten uyarıda verilmiş ingilizce bir şekilde.
Not: Ürün örgü kablo ile geliyor.
YAZILIM:
Ürün beta versiyonundaki HyperX Ngeunity yazılımı kullanıyor.
Önemli bilgilendirme: Herhangibi bir hyperX ürününüzü Ngeunity tanımaz ise bilgisayarınızın dilini Amerikan ingilizcesi yapın. O şekilde tanıyor. Eğer o şekilde yaptığınızda da tanımazsa Ngeunity'i silip tekrar yükleyin.
Mouse'unuzu taktığınızda karşınıza Light, Button ve Sensor Kısımları çıkacak. Her bir bölümü detaylıca anlatacağım:
LİGHT:
Işıklandırmayı kontrol ettiğiniz bölümdür.
4 Farklı ışıklandırma modu var Mouse'un:
Fade: Mouse'un bir tuşuna bastığınız zaman belirlediğiniz renk'i yakar.
Solid: Belirlediğiniz tek bir renk'i durmadan yakar.
Cycle: Belirlediğiniz renkler arasında geçiş yapar
Breathing: Seçtiğiniz bir adet renk yanıp söner yani nefes alma modu'dur.
Ayrıca Opacity kısmından Led'in ne kadar aydınlık olacağını seçebilirsiniz.
BUTTON:
:
Tuşlara görev atadığınız ekrandır.
Tuşlara:
Klavye tuş fonksiyonu,
Mouse tuş fonksiyonu, (Sağ tık, Sol tık ve Dpi değiştirme tuşları gibi.)
Multimedia tuş fonksiyonu, (videoyu başlat, Durdur, Ses arttır, Ses kıs gibi.)
Macro fonksiyonu, (Kayıt başlat gibi)
Windows Shortcut fonksiyonu (kopyala, Yapıştır gibi)
özelliklerini ekleyebilirsiniz. İşe yarayan bir özellik.
SENSOR:
Dpi ayarladığınız ekrandır.
Fabrika çıkışlı olarak 800DPI, 1600DPI ve 3200DPI Değerleri geliyor mouse'a. İsterseniz o değerleri değiştirebilir veya ''ADD Level'' tuşuna basıp yeni bir ayar ekleyebilirsiniz.
Önemli Not: Yazılım size Dpi değiştirdiğinizde uyarı veriyor ayrıca Mouse'da o DPİ için atanan renk'e 2-3 Saniye bürünerek sizi bilgilendiriyor.
Ayrıca yazılımın sağ üstündeki Rolling rate kısmından Mouse'un Hz'ini seçebiliyorsunuz.
Present kısmında ise farklı farklı ayarlar oluşturup ayarlar arasında geçişler yapabilirsiniz.
TEKNİK ÖZELLİKLER:
Bir çok kişinin ana odağı burası olacak muhtemelen.
El desteği: Sağ ve Sol
Tuş sayısı: Scroll'daki tuş ve tıklar ile toplam 7
Anahtar ömrü: 20 Milyon tıklama
Sensor: PAW 3327
Maximum DPİ değeri: 6200DPİ
IPS değeri: 220
Hızlanma: 30G
Sorgulama hızı (HZ): 1000Hz (Yazılımdan 125,250,500 ve 1000Hz seçeneklerini seçebilirsiniz. Fabrika çıkışlı olarak 1000Hz geliyor ürün.)
Ağırlık (kablo hariç): 87G
Ürün boyutları: (20x10 bir el ile palm ve parmak içi tutuş ile sıkıntı yaşamadım. Elime gayet oturdu.)
Genişlik: 6.4CM
Uzunluk: 11.9CM
Yükseklik:4.1CM
Destekli Oyun Konsolları: Xbox One, PS4, Xbox Series S, Xbox Series X, PS5
Kablo uzunluğu: 1.8 Metre
SON DEĞERLENDİRME:
Ürünün fiyatı 300TL. Pahalı. Fakat 200TL'ye düşmesi halinde alınabilecek bir mouse
200TL olması halinde +'ları
Sensörü gayet iyi, Rakibi Katar pro M55 gibi mouse'lar
Malzeme kalitesi çok güzel
Garanti iyi ilgileniyor
skatez'leri fazla
Tuşların sayısı gayet yeterli
Yazılım sade, Hemen öğrenilebilir bir arayüzü var.
EKSİLERİ:
Yazılımı sıkıntılı, Mouse'un özellikle ilk defa okutmak tam bir dert. Şahsen ben sıkıntı yaşadım ayrıca yazılım mouse'un rengini kafasına göre değiştirebiliyor
Kablosu ince. Birazdaha kalın yapılabilirmiş. Çok narin.
Sesini merak etmiş arkadaşlar için aşşağıda bir link bıraktım. Oradan sesi dinleyebilirler:
ÜRÜNÜN İÇİ: (Kullanıcı incelemesine dahil değildir.)
Merak eden ve iki saat aramaya üşenecek arkadaşlar için atıyorum:
Benim incelememi okuduğunuz için teşekkürler. Umarım iyi bir rehber olmuştur.
İyi forumlar diliyorum herkese.
KUTU:
Kutu bu şekilde. Gayet sade bir kutu tasarımı var. Ön kısımda mouse'un resmi ve sağ kısımda ürünün teknik özellikleri yazmakta.
Kutunun içinden garanti belgesi, Hiç kimse'nin kullanmadığı bir kullanım klavuzu ve HyperX'in yardım sayfasına nasıl gidebileceğinizi söyleyen siyah bir kağıt ile geliyor.
ERGONOMİ VE DIŞ TASARIM
Ürünün üst kısmı bu şekilde.
2 Adet makro tuş'u var ayrıca fakat bu tuşlar fabrika çıkışlı olarak DPİ değerine atanmış. Plastik bir yüzeye sahip fakat plastik yüzey ilginç bir şekilde sağ ve sol tık'ın üstündeki parmaklarınızı tutuyor bu da demek oluyor ki drag click için extra bir nesne koymanız gerekli mouse'un üstüne.
Ürünün Sol kısmı bu şekilde.
2 Adet makro tuş'u var. Fabrika çıkışlı olarak hiç bir şekilde makro atanmamış. Plastik bir yüzeye sahip fakat üst yüzeydeki gibi parmağınızı tutan bir tasarım değil. Kavramanızı kolaylaştırmak için çizgiler eklenmiş. Gayet'te iş görüyor. Kavramakta sıkıntı yaşamadım. Elim 20x10 Boylarında. Hiç sıkıntı yaşamadan kullandım kendisini.
Ürünün sağ kısmı bu şekilde.
Herhangibi bir makro tuşu yok. Kavramanızı kolaylaştıracak çizgiler burda da var. Aynı şekilde burası da plastik.
Ürünün alt kısmı bu şekilde. Mouse'un yarısı neredeyse skatez. (Alt kısmı). Bu özelliğini çok sevdim. Bol bol skatez var. ayrıca bilgilendirmiş olayım Mouse'un altındaki etiketi çıkarmayın. Aksi halde garantiniz son bulacaktır. Zaten uyarıda verilmiş ingilizce bir şekilde.
Not: Ürün örgü kablo ile geliyor.
YAZILIM:
Ürün beta versiyonundaki HyperX Ngeunity yazılımı kullanıyor.
Önemli bilgilendirme: Herhangibi bir hyperX ürününüzü Ngeunity tanımaz ise bilgisayarınızın dilini Amerikan ingilizcesi yapın. O şekilde tanıyor. Eğer o şekilde yaptığınızda da tanımazsa Ngeunity'i silip tekrar yükleyin.
Mouse'unuzu taktığınızda karşınıza Light, Button ve Sensor Kısımları çıkacak. Her bir bölümü detaylıca anlatacağım:
LİGHT:
Işıklandırmayı kontrol ettiğiniz bölümdür.
4 Farklı ışıklandırma modu var Mouse'un:
Fade: Mouse'un bir tuşuna bastığınız zaman belirlediğiniz renk'i yakar.
Solid: Belirlediğiniz tek bir renk'i durmadan yakar.
Cycle: Belirlediğiniz renkler arasında geçiş yapar
Breathing: Seçtiğiniz bir adet renk yanıp söner yani nefes alma modu'dur.
Ayrıca Opacity kısmından Led'in ne kadar aydınlık olacağını seçebilirsiniz.
BUTTON:
Tuşlara görev atadığınız ekrandır.
Tuşlara:
Klavye tuş fonksiyonu,
Mouse tuş fonksiyonu, (Sağ tık, Sol tık ve Dpi değiştirme tuşları gibi.)
Multimedia tuş fonksiyonu, (videoyu başlat, Durdur, Ses arttır, Ses kıs gibi.)
Macro fonksiyonu, (Kayıt başlat gibi)
Windows Shortcut fonksiyonu (kopyala, Yapıştır gibi)
özelliklerini ekleyebilirsiniz. İşe yarayan bir özellik.
SENSOR:
Dpi ayarladığınız ekrandır.
Fabrika çıkışlı olarak 800DPI, 1600DPI ve 3200DPI Değerleri geliyor mouse'a. İsterseniz o değerleri değiştirebilir veya ''ADD Level'' tuşuna basıp yeni bir ayar ekleyebilirsiniz.
Önemli Not: Yazılım size Dpi değiştirdiğinizde uyarı veriyor ayrıca Mouse'da o DPİ için atanan renk'e 2-3 Saniye bürünerek sizi bilgilendiriyor.
Ayrıca yazılımın sağ üstündeki Rolling rate kısmından Mouse'un Hz'ini seçebiliyorsunuz.
Present kısmında ise farklı farklı ayarlar oluşturup ayarlar arasında geçişler yapabilirsiniz.
TEKNİK ÖZELLİKLER:
Bir çok kişinin ana odağı burası olacak muhtemelen.
El desteği: Sağ ve Sol
Tuş sayısı: Scroll'daki tuş ve tıklar ile toplam 7
Anahtar ömrü: 20 Milyon tıklama
Sensor: PAW 3327
Maximum DPİ değeri: 6200DPİ
IPS değeri: 220
Hızlanma: 30G
Sorgulama hızı (HZ): 1000Hz (Yazılımdan 125,250,500 ve 1000Hz seçeneklerini seçebilirsiniz. Fabrika çıkışlı olarak 1000Hz geliyor ürün.)
Ağırlık (kablo hariç): 87G
Ürün boyutları: (20x10 bir el ile palm ve parmak içi tutuş ile sıkıntı yaşamadım. Elime gayet oturdu.)
Genişlik: 6.4CM
Uzunluk: 11.9CM
Yükseklik:4.1CM
Destekli Oyun Konsolları: Xbox One, PS4, Xbox Series S, Xbox Series X, PS5
Kablo uzunluğu: 1.8 Metre
SON DEĞERLENDİRME:
Ürünün fiyatı 300TL. Pahalı. Fakat 200TL'ye düşmesi halinde alınabilecek bir mouse
200TL olması halinde +'ları
Sensörü gayet iyi, Rakibi Katar pro M55 gibi mouse'lar
Malzeme kalitesi çok güzel
Garanti iyi ilgileniyor
skatez'leri fazla
Tuşların sayısı gayet yeterli
Yazılım sade, Hemen öğrenilebilir bir arayüzü var.
EKSİLERİ:
Yazılımı sıkıntılı, Mouse'un özellikle ilk defa okutmak tam bir dert. Şahsen ben sıkıntı yaşadım ayrıca yazılım mouse'un rengini kafasına göre değiştirebiliyor
Kablosu ince. Birazdaha kalın yapılabilirmiş. Çok narin.
Sesini merak etmiş arkadaşlar için aşşağıda bir link bıraktım. Oradan sesi dinleyebilirler:
ÜRÜNÜN İÇİ: (Kullanıcı incelemesine dahil değildir.)
Merak eden ve iki saat aramaya üşenecek arkadaşlar için atıyorum:
Benim incelememi okuduğunuz için teşekkürler. Umarım iyi bir rehber olmuştur.
İyi forumlar diliyorum herkese.
Ekler
En son bir moderatör tarafından düzenlendi: