Arkadaşlar twitch üzerinde yayınlar yapıyorum. Cloud 2 kulaklığımın mikrofonunu kullanıyorum. Mikrofon iyi fakat çok nefes sesi vs. gidiyor. Hemde sesi iyileştirmek açısından mikrofon almayı düşünüyorum. Almışken düzgün bir marka alayım dedim. Birde mikrofon standı alacağım sizce bu nasıldır ? Bir abim kullanıyor ve memnun. Size de sormak istedim.
Mikrofonu sadece tek bir kişi yayın veya podcast kaydı için kullanacaksa bir faydası yok. Lakin atıyorum 4 kişi bir masada oturup podcast kaydedeceksiniz, bütçeniz kısıtlı, bir bilgisayar ve bir mikrofon ile bunu çözebiliyorsunuz.
Quadcast vb mikrofonların omnidirectional modunu açıp çevresel ses ile masa etrafına oturup ses kaydı yapıyorsunuz. Çift kanal, tek kanal, phantom power, ses kartı vs uğraşmadan çözebiliyorsunuz.
Veya bi-directional mod. İki kişi karşılıklı bir podcast çekiyor, mikrofon kapsülü bir önden bir arkadan ses alıyor yanları reddediyor. Yine kaliteli sesi tek mikrofonla çözüyorsunuz. Bu modların olması güzel ama kullanılmayacaksa fazla para vermenin manası yok.
Bununla birlikte omnidirectional mod (çevresel ses) açıldığında mesela oda sesleri çok alınıyor, ses tizleşiyor, mikrofon daha hassaslaştığından ayak kıpırtısı, masaya elini koyma gibi şeyleri çok alıyor. Yani modların faydası olduğu gibi olumsuz tarafları da var.
Tek bir kişi kullanacaksa cardioid veya super cardioid özellikli mikrofonlar tercih edilmeli.