Konuda ki sorularıma cevap ver o halde
Öncelikle peygamber bütün eşleri ile şehvet için evlenmemiştir çoğu stratejik olaylar ve sünnetin ahsaba anlatılması içindir. Bu yüzden neden 3 yıl beklendi bunun cevabını veremem.Bunun birçok sebebi olabilir.Bilmiyorum.
Öncelikle Hz Aişe'nin evlenme yaşı ile alakalı olayı netleştirmek istiyorum;
1-Hz.Aişe (r.a) 672 yılında 67 yaşında vefat etti. (Ahmet b. Hanbel de bunu kabul etmiştir).622 yılında yani hicrette 17 yaşında idi.624'te,19 yaşında evlendi.
2-Hz.Esma (r.a) hicrette 27 yaşındaydı,hicretin 73. yılı 100 yaşında vefaat etti.Hz.Aişe (r.a) Hz.Esma'dan (r.a) 10 yaş küçüktü.Hz.Esma (r.a) hicrette 27 Hz.Aişe (r.a) 17 yaşındaydı.624'te,19 yaşında evlendi.(el-Mesudi, Murucu’z-Zeheb,II,309; İbni Asakir, Teracimu’n-Nisa, 9,10,28; et-Tebrizi, el-İkmal, III, 610)
3-Darünnedve,Kusay tarafından 440 yılında kurululan bir mescidti.Her türlü toplantının ve istişarenin yapıldığı bu mecliste kız çocuklarının buluğa erdiğide törenle ilan edilirdi.Bu adetin gayesi artık bu kız ile evlenilebileceği,evlilik çağına geldiğini ilan etmekti.Bundan sonra kadınlar yaşlarını buluğa erdikten sonra saymaya başlarlardı.Örneğin "9 yaşında evlendim." derken "Buluğ çağına erdikten 9 yıl sonra evlendim." demeyi kast etmiş oluyordu.
4-Hz.Aişe (r.a) Muhammed Mustafa (s.a.v) ile nikahlanmadan önce zaten başka biri ile nişanlıydı buda onun evlilik çağındaki bir kız olduğuna dair kesin surette delildir.
5-Tüm delilleri bir kenara bıraksak dahi mantık yolu ile gayet anlaşılır.Yüce Peygamber (s.a.v) hâşâ bir çocukla zifaf etseydi buna karşı çıkanlar evvela ashabı olurdu "Sen haram kıldığın bir işi kendin yapıyosun." şeklinde itirazların cereyan etmesi kaçınılmaz olurdu.Hatta onlardan önce Ebu Cehil,Ebu Leheb gibi bir çok kâfir bunun propagandasını yaparak halkı kışkırtırdı.Ki tarihte böyle bir olay veya olaylar silislesi gerçekleşmemiştir.
Bunların yanı sıra yıllar içinde kültürlerin değişmesi,insanların kabullerinin değişmesi olağandır.Şuan bize normal gelen o zaman garip,Şuan Garip gelen o zaman normal karşılanıyor olabilir.
Salıncakta oynama mevzusuna gelecek olursak Hz Aişe oyun oynamayı seven biriydi hatta evlendikten sonra bile oyuncakları vardı diye anlatılır.Peygamber efendimiz ile yarış yaptıklarıda rivayet edilir :
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in Hz. Âişe ile iki sefer koşu yarışı yaptığı, birincide Hz. Âişe'nin kazandığı, ikinci seferde şişmanlık sebebiyle, Hz. Âişe'nin kaybettiği ve koşuyu kazanan Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ona: "Bu, önceki koşuya bedeldir (ödeştik)" dediği rivayet edilmektedir. (bk. Ebu Davud, Cihad 68)