9 yaş rivayeti diğerlerine göre daha sağlam. kesin 9 diyemeyiz. 17 18 zannetmiyorum. 12 13 rivayetleride var yine aynı şekilde. konu biraz uzun. bunla ilgili konuşan ehli sünnet hocalara bakabilirsin konuyu güzel izah ediyolar. buradaki ''ya 9 yaşında çocukla mı evlenilir yhaaa of yobaz, ahlaksız'' yakıştırması yapan insanlardan çok iyi bilgi alacağını zannetmiyorum. eğer müslümansan konuya dair çok video var dediğim gibi. rasulullah (sav) ne yaptıysa doğru yapmıştır.Edepli bir şekilde tartışalım arkadaşlar maalesef hala kafamda netleşmedi çok ayrı kaynak düşünce var..
senin dediğin 9 yaş ergenliğe girdikten sonraki yaşı, cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömdükleri için yaşları sayılmazdı ergenliğe girildiğinde kızlıktan çıktıkları akıl baliğ oldukları için öldürülmeleri yasaktı. Dediğim gibi darünnedvede gömlek merasimi olurdu evlenme çağı (ergenliğe girdikleri)na geldikleri ilan edilip öyle yaşları sayılırdı. Şuanki gibi rüşt (reşit olma) yaşı diye bir şey yoktu ve ergenliğe giren kızlarla evlenmek normaldi bu kadar kanıta rağmen hala daha niye diretiyorsun anlamıyorum. aynı şeyden bahsediyoruz.9 yaş rivayeti diğerlerine göre daha sağlam. kesin 9 diyemeyiz. 17 18 zannetmiyorum. 12 13 rivayetleride var yine aynı şekilde. konu biraz uzun. bunla ilgili konuşan ehli sünnet hocalara bakabilirsin konuyu güzel izah ediyolar. buradaki ''ya 9 yaşında çocukla mı evlenilir yhaaa of yobaz, ahlaksız'' yakıştırması yapan insanlardan çok iyi bilgi alacağını zannetmiyorum. eğer müslümansan konuya dair çok video var dediğim gibi. rasulullah (sav) ne yaptıysa doğru yapmıştır.
kalem suresi 4. ayet; (Sen elbette üstün bir ahlâka sahipsin.)
aslında tam tersi sen diretiyosun. 9 yaşındaki rivayetler dediğin ve anlattığın şeylerden daha sağlam ve altı daha dolu. 9 yaş kesindir demiyorum zaten. ergen olduktan sonra yaş sayma olayı falan çok da güvenilir değil diğer hadislere göre. ikiside olabilir benim açımdan sıkıntı yok.senin dediğin 9 yaş ergenliğe girdikten sonraki yaşı, cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömdükleri için yaşları sayılmazdı ergenliğe girildiğinde kızlıktan çıktıkları akıl baliğ oldukları için öldürülmeleri yasaktı. Dediğim gibi darünnedvede gömlek merasimi olurdu evlenme çağı (ergenliğe girdikleri)na geldikleri ilan edilip öyle yaşları sayılırdı. Şuanki gibi rüşt (reşit olma) yaşı diye bir şey yoktu ve ergenliğe giren kızlarla evlenmek normaldi bu kadar kanıta rağmen hala daha niye diretiyorsun anlamıyorum. aynı şeyden bahsediyoruz.
aslında tam tersi sen diretiyosun. 9 yaşındaki rivayetler dediğin ve anlattığın şeylerden daha sağlam ve altı daha dolu. 9 yaş kesindir demiyorum zaten. ergen olduktan sonra yaş sayma olayı falan çok da güvenilir değil diğer hadislere göre. ikiside olabilir benim açımdan sıkıntı yok.
O dönem çocuk gömme sadece bir kabilede varmış oda ilk çocuklarını gömüyorlarmış yani gerçek değilmiş duyduğuma göresenin dediğin 9 yaş ergenliğe girdikten sonraki yaşı, cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömdükleri için yaşları sayılmazdı ergenliğe girildiğinde kızlıktan çıktıkları akıl baliğ oldukları için öldürülmeleri yasaktı. Dediğim gibi darünnedvede gömlek merasimi olurdu evlenme çağı (ergenliğe girdikleri)na geldikleri ilan edilip öyle yaşları sayılırdı. Şuanki gibi rüşt (reşit olma) yaşı diye bir şey yoktu ve ergenliğe giren kızlarla evlenmek normaldi bu kadar kanıta rağmen hala daha niye diretiyorsun anlamıyorum. aynı şeyden bahsediyoruz.
Müslümanım örnek olarak hoca ismi verebilir misiniz turkiyede ki hocaların daha çok 17-18 dediğini gördüm9 yaş rivayeti diğerlerine göre daha sağlam. kesin 9 diyemeyiz. 17 18 zannetmiyorum. 12 13 rivayetleride var yine aynı şekilde. konu biraz uzun. bunla ilgili konuşan ehli sünnet hocalara bakabilirsin konuyu güzel izah ediyolar. buradaki ''ya 9 yaşında çocukla mı evlenilir yhaaa of yobaz, ahlaksız'' yakıştırması yapan insanlardan çok iyi bilgi alacağını zannetmiyorum. eğer müslümansan konuya dair çok video var dediğim gibi. rasulullah (sav) ne yaptıysa doğru yapmıştır.
kalem suresi 4. ayet; (Sen elbette üstün bir ahlâka sahipsin.)
ebu bekir sifile bakabilirsin. gelenekçiler genelde 9u kabul ederler. 17 18 iddia edenlerin çoğu reformisttir.Müslümanım örnek olarak hoca ismi verebilir misiniz turkiyede ki hocaların daha çok 17-18 dediğini gördüm
Peygamber efendimiz Kureyş kabilesinin haşimoğulları kolundandır Hz Aişe annemiz Kinane kabilesindendir ve bu iki kabilede dahil olmak üzere çoğu arap kabilesinde bu fiiliyat oldukça yaygındır.O dönem çocuk gömme sadece bir kabilede varmış oda ilk çocuklarını gömüyorlarmış yani gerçek değilmiş duyduğuma göre
Mesaj otomatik birleştirildi:
Müslümanım örnek olarak hoca ismi verebilir misiniz turkiyede ki hocaların daha çok 17-18 dediğini gördüm
Senin mantığınla Peygamber, Haticeyle 55-60 yaşında evlendi o zaman. Kadınların 45 yaşından sonra menopoza girip çocuk sahibi olamadıklarını biliyoruz. Bu bağlamda Peygamberin nasıl çocukları oluyor? Bu tez tamamen hatalı.senin dediğin 9 yaş ergenliğe girdikten sonraki yaşı, cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömdükleri için yaşları sayılmazdı ergenliğe girildiğinde kızlıktan çıktıkları akıl baliğ oldukları için öldürülmeleri yasaktı. Dediğim gibi darünnedvede gömlek merasimi olurdu evlenme çağı (ergenliğe girdikleri)na geldikleri ilan edilip öyle yaşları sayılırdı. Şuanki gibi rüşt (reşit olma) yaşı diye bir şey yoktu ve ergenliğe giren kızlarla evlenmek normaldi bu kadar kanıta rağmen hala daha niye diretiyorsun anlamıyorum. aynı şeyden bahsediyoruz.
Not: Ergenliğe girme veya üremenin bitmesi insanın metobololizmasına yaşadığı yere, zaman göre değişen şeyler.Senin mantığınla Peygamber, Haticeyle 55-60 yaşında evlendi o zaman. Kadınların 45 yaşından sonra menopoza girip çocuk sahibi olamadıklarını biliyoruz. Bu bağlamda Peygamberin nasıl çocukları oluyor? Bu tez tamamen hatalı.
salıkcak hikayesinin kaynağı nedirKardeşiyle aralarında 10 yıl olduğunu ve yaşın ergenlikten sonra sayıldığını biliyorum sadece hadisten yola çıkalım ve direkt soruma yönelik cevap verirsen sevinirim.
Salıncakta arkadaşlarıyla oynarken annesi geliyor ve götürüyor evleniyorlar evlendikten sonra ise 3 yıl bekliyorlar daha sonra güvey yani ilişkiye giriyorlar eğer 18 yaşındaysa neden 3 yıl bekliyorlar ve bu yaşta arkadaşlarıyla parkta oynuyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hop Hooop