Neler Yeni

İki̇nci̇ Ekranim Algilanmiyor

MrBLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MrBLL
Sorunla alakalı ufak bir info vereyim. Normalde iki monitör sorunsuz kullanıyordum fakat dün akşam elektrik kesildi. Bilgisayarımı tekrar açtığımda ise ikinci ekran açılmadı. Sorun şu ki garip bir şekilde ikinci monitörüm algılanmıyor bilgisayarım tarafından. Daha düne kadar normalken elektrik kesintisinden sonra algılanmadı. Ana monitörümün bağlantı kablosu iki tarafı da DVI, şuan sorunlu olan ikinci monitörün ise ekrana takılan kısmı DVI, kasaya takılan kısmı HDMI. Lütfen bir çözümü varsa yardımcı olun. İzlemediğim video kalmadı.

Not: İkinci ekranın (sorunlu olan) elektriksel bir sıkıntısı yok ışığı yanıyor.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Sorunla alakalı ufak bir info vereyim. Normalde iki monitör sorunsuz kullanıyordum fakat dün akşam elektrik kesildi. Bilgisayarımı tekrar açtığımda ise ikinci ekran açılmadı. Sorun şu ki garip bir şekilde ikinci monitörüm algılanmıyor bilgisayarım tarafından. Daha düne kadar normalken elektrik kesintisinden sonra algılanmadı. Ana monitörümün bağlantı kablosu iki tarafı da DVI, şuan sorunlu olan ikinci monitörün ise ekrana takılan kısmı DVI, kasaya takılan kısmı HDMI. Lütfen bir çözümü varsa yardımcı olun. İzlemediğim video kalmadı.

Not: İkinci ekranın (sorunlu olan) elektriksel bir sıkıntısı yok ışığı yanıyor.
Nvidia driver varsa 1 sürüm geriye al dostum. Bendede TV yi görmüyordu. 1 sürüm geriye aldım düzeldi.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Sadece sorunlu olan monitörü bağlamayı denediniz mi? O şekilde görüntü alabiliyor musunuz?

MrBLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MrBLL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Kanka geri al seçeneği kapalı bende nasıl aktif edebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu da denedim malesef
2. monitör için dönüştürücü aparat kullanıyorsanız ondan şüphelenmiştim aslında. Driverdan sonra ki en iyimser seçenek o. Varsa monitör ve bilgisayar bağlantı noktalarınız yerini değiştirerek, çalıştığına emin olduğunuz kabloyla bağlamayı deneyebilirsiniz.

Evde farklı bir cihaz varsa monitörü ona bağlayıp görüntü alabiliyor mu diye bakabilirsiniz. Driver seçeneği çalışmazsa en azından sorunun nereden kaynaklandığını görürüz.

MrBLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
MrBLL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2. monitör için dönüştürücü aparat kullanıyorsanız ondan şüphelenmiştim aslında. Driverdan sonra ki en iyimser seçenek o. Varsa monitör ve bilgisayar bağlantı noktalarınız yerini değiştirerek, çalıştığına emin olduğunuz kabloyla bağlamayı deneyebilirsiniz.

Evde farklı bir cihaz varsa monitörü ona bağlayıp görüntü alabiliyor mu diye bakabilirsiniz. Driver seçeneği çalışmazsa en azından sorunun nereden kaynaklandığını görürüz.
Kardeşimin bilgisayarında denedim orada da olmadı. En iyisi farklı kablo denemek. Paraya kıyıp almam lazım, buna uygun kablo evde yok çünkü. Teşekkürler öneriler için yeni kabloyla denediğim de güncelleme yaparım.

Hangi sürümü kurdun ? Daha önce hangi sürüm vardı ?
Versiyon: 472.12 - WHQL
Sürüm Tarihi: Mon Sep 20, 2021

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Kardeşimin bilgisayarında denedim orada da olmadı. En iyisi farklı kablo denemek. Paraya kıyıp almam lazım, buna uygun kablo evde yok çünkü. Teşekkürler öneriler için yeni kabloyla denediğim de güncelleme yaparım.

Versiyon: 472.12 - WHQL
Sürüm Tarihi: Mon Sep 20, 2021
Ekranda ışık var mı ? Monitör ayar menüsüne falan girebiliyor musun ? HDMI ile bağlıysa HDMI falan seçmelisin onları yapmışsındır diye hiç söylemedim.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga

Elinizde çalışan bir dvi dvi kablo var (1. ekranı çalıştırıyor). 2 ekranda ve ekran kartı üzerinde de dvi girişi var. 2. monitörü dvi dvi kablo ile 1 ekranı bağladığınız gibi bağlama imkanınız var. Bu şekilde de bağlantı yapıp görüntü alamıyorsanız muhtemelen monitörde bir sorun olmuş gibi görünüyor.

Monitör üzerinde farklı girişler varsa onları da deneyin derim. Ofiste ki monitörümde 3 girişten 1 tanesine bağlanyınca görüntü alamadığımda oldu.

Ekranda ışık var mı ? Monitör ayar menüsüne falan girebiliyor musun ? HDMI ile bağlıysa HDMI falan seçmelisin onları yapmışsındır diye hiç söylemedim.

Evet buda basit ama gözden kaçırdık.

Top Bottom