Neler Yeni

i3 10100F Alacaklar Dikkat!

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Biz son kullanıcıyız, bize ulaşmadan önce medyaya da dağıtılıyor. Sızıntılar var. 11900K'nın çoklu çekirdek performansı 5800X'ten geride. Oyun performansı olarak CES sonuçları:

2.jpg

Yüzde fark o kadar az ki, kim bilir ne tür bellek kullandılar. 5900X'ten ucuz olsa bile (belli değil henüz) 11900K'nın dezavantajları onu alınabilir kılmıyor maalesef. Daha iyi belleklerle veya hafif ayar çekince 5900X bu ufak farkı kapatır, üstüne koyar.

T.P.G.

80+ Titanium
Z590’a i3-10100F takılabilecek mi pehocam?

Biraz mantıksız olur ama ille de Intel istiyorum diyen biri bu şekilde sistemi kurup ileride 11900K’ya geçebilir mi?
Bilemiyorum o kadarını, ancak 11900K'da mantıksız yine AMD daha mantıklı şu an.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
11900K "OC ile" anca 5900X'e sadece teklide yanaşıyor.

Çöptel

Sende onun fancığı
Ya sende harbi kafa kalmamış, seni ciddiye almakta zorlanıyorum.

Intel’e çöptel diyorsun, bunun ardından bana FanBoy diyebiliyorsun, kendinle bu kadar çelişme karakterine zararlı.

Daha son modelleri çıkmamış işlemciler, yepyeni bir çekirdek mimarisi (geldiğinde onun da ne olduğunu anlarsın, keza görmeden anlamıyorsun herhalde). Sızdırılmış son sürüm olmayan testlere göre “zekice” kıyaslar yapmaya devam et.

Daha çıkmamış bir işlemcinin kıyasını yap, ben sadece gelişini bekliycem, ilk defa da intel’e bu kadar yanaştım. Ha şu sadece tekli çekirdekte yaklaştığı “resmi” sonuçların linkini bırak da iz de görelim. Elinde 11900K varmış gibi konuluyorsun ya hani.

AustinYellowM4

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Salih Şeker
İntel artık şu soket değiştirme olayını bırakmalı!

T.P.G.

80+ Titanium
Ya dende harbi kafa kalmamış, seni ciddiye almakta zorlanıyorum.

Intel’e çöptel diyorsun, bunun ardından bana FanBoy diyebiliyorsun, kendinle bu kadar çelişme karakterine zararlı.

Daha son modelleri çıkmamış işlemciler, yepyeni bir çekirdek mimarisi (geldiğinde onun da ne olduğunu anlarsın, keza görmeden anlamıyorsun herhalde). Sızdırılmış son sürüm olmayan testlere göre “zekice” kıyaslar yapmaya devam et.

Daha çıkmamış bir işlemcinin kıyasını yap, ben sadece gelişini bekliycem, ilk defa da intel’e bu kadar yanaştım. Ha şu sadece tekli çekirdekte yaklaştığı “resmi” sonuçların linkini bırak da iz de görelim. Elinde 11900K varmış gibi konuluyorsun ya hani.
Oooofff
Al, al da yağların erir belki.
Bu zamana kadar Intel'i bolca övdüm önerdim zaten.
Ama bu hamleden sonra daha da 10. nesil önermem Z490 almayacak adama.
2.jpg
2.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

İntel artık şu soket değiştirme olayını bırakmalı!
Soket değiştirmiyor aynı soket, BIOS desteği vermiyor beyefendi.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Oooofff
Al, al da yağların erir belki.
Bu zamana kadar Intel'i bolca övdüm önerdim zaten.
Ama bu hamleden sonra daha da 10. nesil önermem Z490 almayacak adama.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soket değiştirmiyor aynı soket, BIOS desteği vermiyor beyefendi.
Teklide yaklaşmışmış. Umuyorum getirecekleri ekstralar ile bu farkları katlarlar. Sadece o haterlığınızın oluşturacağı yüz ifadenizi görmek için bile değer.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

T.P.G.

80+ Titanium
Teklide yaklaşmışmış. Umuyorum getirecekleri ekstralar ile bu farkları katlarlar. Sadece o haterlığınızın oluşturacağı yüz ifadenizi görmek için bile değer.
Tamam abicim görürsün yüzümüzü
5950X'e rakip bile çıkarmadı adamlar
Trafonu alır işlemcini kullanırsın.
Kolay gelsin.

AustinYellowM4

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Salih Şeker
aa 500 mesaj olmuş🥳

Phenoma

80+ Silver
Intel saçma bir hamleyle H410 ve B460 yongalarına 11. nesil Intel desteği vermeyeceğini duyurdu.
Alıntıyı görüntüle

Yani eğer bu işlemciyle bu anakartları alırsanız 11. nesil işlemci takamayacaksınız haliyle yükseltme şansınız pek olmayacak.

Ben bunun yerine şimdilik 5-10FPS'den vazgeçip yükseltme için 3100+B450 alınması taraftarıyım. RAM OC ile yaklaşır zaten 10100F'e.

Yükseltme yapmayacaksanız 10100F alabilirsiniz.
Yuh artık ya... Bu adamların tek amacı para. En azından AMD biraz bizi düşünüyor.

Top Bottom