Neler Yeni

Yardım İ3 işlemcim 96 dereceyi gördü

Tomato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Alperen
arkadaşlar merhaba uzun zamandır çözülemeyen bir işlemci problemim var öncelikle her şey al sat için parça alırken yaşandı ikinci elden daha garantisi devam eden i3 12100f aldım ve sıfır h610 anakartım vardı ancak daha önceden anakartın 1 pini havaya kalkmıştı koruma kapağını takarken ama arkadaşlarım herhangi bir sorun olmayacağını ve üzerine işlemci geldiğinde pin zamanla düzelir dediler işlemcimi anakartıma taktım diğer parçalarımıda taktım ancak cpu fan anormal bir şekilde çok hızlı dönüyordu neredeyse 3500 rpm'lere kadar çıkıyordu ve buna rağmen i3 işlemci 80-90 derecelerin altına inmedi belki sorun işlemcidedir diye düşünüp elimde bide hali hazırda sıfır i5 12400f vardı birde onu taktım sorun sürekli devam etti en kaliteli termal macunları kullanmama rağmen, daha sonradan fan sorununu çözmek adına işlemci fanını sys fana taktık ve fan hızı sorunu düzeldi (sorun pin yamulmasından ötürüymüş sanırım) ancak her iki işemcinin sıcaklıkları değişmedi bu konuda ne yapmam lazım günlerdir mağdurum

Top Bottom