İyi görünüyor olabilir.
İyi görünüyor olabilir.
Delid yaparken işlemciyi öldürenler var riskli bir işlem bu yüzden. Üst kısmı açtığın için işlemciyi kırma ihtimalin var. Bu yüzden böyle ekşınlara gerek yok. Tabii özel delid kiti alırsan pek sıkıntı olmaz ama o da baya para demek, kısaca delide gerek yok. İyi bir sıvı soğutucu al yeter.Garanti mi? Çin'den aldım hocam bunu, garantisi yok zaten.
Delid neden sıkıntı olabilir?
ES modeli mühendislik versiyonu. Tam model çıkmadan şirketlere dağıtılan deneme, test sürümüdür. Orijinal gibi değil ama daha ucuz.
Delid yaparken işlemciyi öldürenler var riskli bir işlem bu yüzden. Üst kısmı açtığın için işlemciyi kırma ihtimalin var. Bu yüzden böyle ekşınlara gerek yok. Tabii özel delid kiti alırsan pek sıkıntı olmaz ama o da baya para demek, kısaca delide gerek yok. İyi bir sıvı soğutucu al yeter.
Bilmiyorum artık. @RevDeisDou sen de bir bak istersen.Üstteki mesajlar da bir link verdim hocam. Oradaki arkadaşa yaptırmayı düşünüyorum.
Delid kitler çok pahalı değil amazondan 100-200 liraya getirtebilirsin.Bilmiyorum artık. @RevDeisDou sen de bir bak istersen.
Yaptır sıkıntı olmaz.Kendim yapmayacağım hocam. Bilen birine yaptıracağım.
işlemciyi çinden almışsınız galiba link atabilir misinizi5 10600K (ES) 4.9 GHz Overclock | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)
Bu konu da 4.90 yapmıştım.
Bir türlü 5.0 yapamamıştım. Sistem donuyor, kapanıyor, yeniden başlıyordu. Bugün tek tek voltaj yükselterek denedim, sonunda stabiliteye ulaştım. 1.210 voltaj ile 5.0 Ghz alabiliyorum. Test yaptım, oyun oynadım. Kapanma, donma vs olmadı. Şu an aldığım performans 10900K stok halini geçti.
5.0 yedi @RevDeisDou
Snowman T6 Ultra ile 86-88 dereceleri gördüm. Delid yaptırmayı düşünüyorum aslında.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
i5 10600K (ES) 4.9 GHz Overclock | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)
Bir türlü 5.0 yapamamıştım. Sistem donuyor, kapanıyor, yeniden başlıyordu. Bugün tek tek voltaj yükselterek denedim, sonunda stabiliteye ulaştım. 1.210 voltaj ile 5.0 Ghz alabiliyorum. Test yaptım, oyun oynadım. Kapanma, donma vs olmadı. Şu an aldığım performans 10900K stok halini geçti.
5.0 yedi @RevDeisDou
Snowman T6 Ultra ile 86-88 dereceleri gördüm. Delid yaptırmayı düşünüyorum aslında.
i5 10600K (ES) 4.9 GHz Overclock | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)
5.0 yedi @RevDeisDou
TRY 1,300.64 | Intel Core i5-10600K es i5 10600K es QSRJ 3.5 GHz altı çekirdekli oniki iplik CPU işlemci L2 = 1.5M L3 = 12M 125W LGA 1200işlemciyi çinden almışsınız galiba link atabilir misiniz
buda benim küçük enişte R3 3100üm stok fan 4.5ghz oc ile neredeyse 100 puan arttırdım daha üste çıkarım ama stok fan sağolsun çakıldım kaldım
Prime95 ile mi test ettin? Eğer evetse 88 derece falan normal sayılır. İşlemcinin lehimli olması gerek, mühendislik örneği diye termal macun sürüp göndermemişlerdir herhalde.
@Derek Pappalardo 10. nesille lehime geri döndüler, en azından K işlemcilerde.