Şu kısımda all core 44 yapabiliyorsan yapabilirsinAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
44 olayını anlamadım hocam ayrıca şu an oyuna girip deniyimmi.
Ayrıca şunu farkettim EPP sıfır yapınca kaydolmuyor uygulamaya geri girdim tiksiz 128 gösteriyordu.
Deniyim hocam ayrıca şuan tüm çekirdekler 4200 de çalışıyor fakat ekran kartı kullanılmıyor hala anlayamadım şimdi dediğiniz şeyleri yapıp birdaha deneyeyimŞu kısımda all core 44 yapabiliyorsan yapabilirsin
Alıntıyı görüntüle
0 öyle açık kalarak dene, zaten bunun çalışması için uygulamanın açık olması lazım. 1 yaparakta deneyebilirsin belki ama aynı sonucu verir mi bilemem.
Birde FIVR sekmesine gel. Oradan CPU Cache ve CPU Core'un ICCMAX ayarını fulle. Unlock Adjustable Voltage ayarını açman lazım onlarla oynamak için
Furmark gibi sentetik testlerde ekran kartı kullanılıyor mu?Deniyim hocam ayrıca şuan tüm çekirdekler 4200 de çalışıyor fakat ekran kartı kullanılmıyor hala anlayamadım şimdi dediğiniz şeyleri yapıp birdaha deneyeyim
Fulledim hocam oyuna girip test ediyorum şimdi arkada açık bıraktım uygulamauı
Yok hocam ne yaparsak yapalım şu ekran kartı kullanımı artmıyor yüzde 50 nedir ya hani sebebi ne bunun cidden çok merak ediyorum başka bir forumda bir arkadaş şey yazmıştı arkadaş düşük sistemli bir oyun açıp elden ringe girin ekran kartı kullanımı artar demişti en son çare onu deneyeceğim.
Hocam bende ayni sistemin 3060lisini kullaniyorum hic bir problem yok benimki 11400F kullaniyorumArkadaşlar kafayı yiyeceğim Elden Ring'de 1080p ultra ayarlarda 40 FPS alıyorum ama 2K'ya çekince daha yüksek alıyorum nasıl darboğaz olabilir aklım almıyor. Afterburer'dan değerleri takip ediyorum 1080P de ekran kartı kullanımı yüzde 50 falan işlemci yüzde 40 falan ama 2K da yüzde 90 civarı kullanıyor ekran kartını. Böyle bir şey nasıl mümkün anlamıyorum darboğaz yapmaması gerek. Ayrıca genelde böyle yüksek grafikli oyunlarda da oluyor bu fark ediliyor yani ayarları düşüğe çekiyorum FPS'de fark olmuyor yükseğe çekiyorum yine fark olmuyor. Yardımlarınızı bekliyorum ayrıca işlemci maksimum frekans değerinde çalışıyor.
Sistem özelliklerim:
RX 6600
Asus Prime H510M-K
İ5 11400
2X8 3200 MHZ CL16 Ram
500 GB m2 SSD
500 GB HDD
Furmark indireyim birde hocam wattman yemek istemiyorum valla şu an köydeyim hiç uğraşamam onunla en kötü oynamam olur biter ama furmark olayını deneyeceğim. Önerebileceğiniz bir test var mı?Furmark gibi sentetik testlerde ekran kartı kullanılıyor mu?
MSI Afterburnerdan ekran kartının her şeyini sona çekmeyi deneyebilirsin istiyorsan. Büyük ihtimalle wattman yersin ama deneyebilirsin yine.
Yok arkadaş her şey benim başıma gelir şaşırmıyorum ben artık.Hocam bende ayni sistemin 3060lisini kullaniyorum hic bir problem yok benimki 11400F kullaniyorum
wattmanla uğraşmıcan ki öyle uyarı verecek sende ayarları geri çevirecen en fazla ölüm değil bu wattman.Furmark indireyim birde hocam wattman yemek istemiyorum valla şu an köydeyim hiç uğraşamam onunla en kötü oynamam olur biter ama furmark olayını deneyeceğim. Önerebileceğiniz bir test var mı?
Yok arkadaş her şey benim başıma gelir şaşırmıyorum ben artık.
Tamam hocam yordu valla bu iş neden böyle oluyor anlamadım ama sadece bu oyuna özel hocam onu biliyorum çünkü GTA 5 de falan 95 kullanım görüyor. Ama yine de dediğim gibi bazı oyunlarda grafik düşürsem de arttırsam da FPS değişmiyor. Uğraştığınız için de size çok teşekkür ederim olur olmaz yapıcak bir şey yok artık şaşırmıyorum zaten bir şeylerin benim başıma gelmesine.wattmanla uğraşmıcan ki öyle uyarı verecek sende ayarları geri çevirecen en fazla ölüm değil bu wattman.
Direkt Furmarkla yap çok internetim yok dedin, diğer uygulamalar büyük.
Tüm öyle bildiğin oyunları yazar mısın?Tamam hocam yordu valla bu iş neden böyle oluyor anlamadım ama sadece bu oyuna özel hocam onu biliyorum çünkü GTA 5 de falan 95 kullanım görüyor. Ama yine de dediğim gibi bazı oyunlarda grafik düşürsem de arttırsam da FPS değişmiyor. Uğraştığınız için de size çok teşekkür ederim olur olmaz yapıcak bir şey yok artık şaşırmıyorum zaten bir şeylerin benim başıma gelmesine.
Crack oyun kullanmıyorum hocam ayrıca o grafikleri düşürüp azalttığımda etkisi olmayan oyunlara örnek verirsek PUBG, Valorant onun dışında aklıma gelmiyor zaten çok çeşitli oyunlar oynayan biri değilim.Tüm öyle bildiğin oyunları yazar mısın?
Birde Crack olup olmadıkları da önemli.
PUBG aşırı optimizasyon sorunlu bir oyun. O oyundaki şöyle diyeyim, düşük ayarlarda drop yiyorum, yüksek ayarlarda drop yiyorum, en yüksekte yemiyorum, ortada yemiyorum. Öyle bir oyun o.Crack oyun kullanmıyorum hocam ayrıca o grafikleri düşürüp azalttığımda etkisi olmayan oyunlara örnek verirsek PUBG, Valorant onun dışında aklıma gelmiyor zaten çok çeşitli oyunlar oynayan biri değilim.
Tamam hocam furmark ile 8x msaa 1080 p de ekran kartı kullanımında sorun yok fakat FPS 18 falan yani normal mi?PUBG aşırı optimizasyon sorunlu bir oyun. O oyundaki şöyle diyeyim, düşük ayarlarda drop yiyorum, yüksek ayarlarda drop yiyorum, en yüksekte yemiyorum, ortada yemiyorum. Öyle bir oyun o.
Valorantta ise grafiğin oyuna bir etkisi yok. Normal o yüzden.
Furmark fps'ine çok bakmana gerek yok, ama normal. Furmark ile FPS testi yapılmaz. Ekran kartını yüke sokmak için sadece birde sıcaklık için.Tamam hocam furmark ile 8x msaa 1080 p de ekran kartı kullanımında sorun yok fakat FPS 18 falan yani normal mi?