Neler Yeni

i5 11400f 100 dereceden aşşağı düşmüyor stock fan full speed

DIZCI31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Talha coşman
o nasıl bi kullanım la öyle? %15 da 45 watt tüketmiş.ama o işlemci 65 watt tdp. maksimum 90 watt çeker. işlemci çekeceği gücünvyarısını çektiği hjalde %16 diyor. fps deyüksek.
senin sürücü soruun olmasın? driver booster mi kullandın windows apdeyt mi?
windows son sürüm 11 pro

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,627
İsim
Emre
Discord
necromancerr
sistemim i5 11400f gtx 1660s stock fan kullanıyorum işlemcim boştayken biotayken bile 99 dereceden aşşağı düşmüyor bir çözüm verirmisiniz yoksa snowman T5 fanını alıcam
Soğutmadan kaynaklı stok fan yetersiz bildiğim kadarıyla 11. nesil fazla ısınıyordu ayrıca

DIZCI31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Talha coşman
o nasıl bi kullanım la öyle? %15 da 45 watt tüketmiş.ama o işlemci 65 watt tdp. maksimum 90 watt çeker. işlemci çekeceği gücünvyarısını çektiği hjalde %16 diyor. fps deyüksek.
senin sürücü soruun olmasın? driver booster mi kullandın windows apdeyt mi?
1703017672443.png
hocam oyuna girdi büyük bir ihtimalle ısıdan dolayı wattı az veriyor olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutmadan kaynaklı stok fan yetersiz bildiğim kadarıyla 11. nesil fazla ısınıyordu ayrıca
zaten 11.nesil kadar rezil işlemci yok

DIZCI31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Talha coşman
11400f bende de 100 derece ulaşıyordu.Çözümü deepcool ag 400 le çözdüm.25-30 derece düşürebildim.Herhangi bir kule tipi soğutucu işini görecektir.
hocam stoklarda yok ama ben snowman T5 kule tipi fanla çözmeye çalışıcağım

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,627
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Alıntıyı görüntüle hocam oyuna girdi büyük bir ihtimalle ısıdan dolayı wattı az veriyor olabilir

zaten 11.nesil kadar rezil işlemci yok
işlemci ghz kısıyor 2.6 stok ghzsi zaten turbo frekansları normalde 4.4 ghz sen 2.8 ghzde oynuyorsun sıcaklıktan dolayı kendini feci bir şekilde kısıyor

sen düzgün bir format ve tüm sürücüleri üretici sitelerinden indirerfek offline yükle. soruın düzelebilir. bu ölçümler hatalı.
Alakası yok işlemci alev topu ondan düşüyor 4.4 ghzde çalışması gereken yerde 2.8 ghzde çalışıyor attığı fotoğrafa bakarsan eğer ayrıca 65w lık bi işlemci yük altında 65w dan fazla çekebilir ancak bu yük altında sıcaklık kaynaklı 45w çekiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
işlemci ghz kısıyor 2.6 stok ghzsi zaten turbo frekansları normalde 4.4 ghz sen 2.8 ghzde oynuyorsun sıcaklıktan dolayı kendini feci bir şekilde kısıyor

Alakası yok işlemci alev topu ondan düşüyor 4.4 ghzde çalışması gereken yerde 2.8 ghzde çalışıyor attığı fotoğrafa bakarsan eğer ayrıca 65w lık bi işlemci yük altında 65w dan fazla çekebilir ancak bu yük altında sıcaklık kaynaklı 45w çekiyor
arkadaşım, o işlemci o enerji değerinde o sıcaklığa çıkmaz. burda tutarsızlık var diyorum sen alakasız diyorsun.
throttle yapan işlemci 120 fps vermez 60 30 a düşer diyorum sen tutarsız diyorsun :D
otur tutarlı bi şey de de çözüm bul.

DIZCI31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Talha coşman
sen düzgün bir format ve tüm sürücüleri üretici sitelerinden indirerfek offline yükle. soruın düzelebilir. bu ölçümler hatalı.
hocam

soğutucu kule tipi olursa 100wata kadar boostlayabiliyoruz diye biliyorum

arkadaşım, o işlemci o enerji değerinde o sıcaklığa çıkmaz. burda tutarsızlık var diyorum sen alakasız diyorsun.
throttle yapan işlemci 120 fps vermez 60 30 a düşer diyorum sen tutarsız diyorsun :D
knk yalnız biostada 100 derece gösteriyor pc yi formatlasam noluki orası öyle gösterdikten sonra

knk normalde 240 fps civarı vermesi gerek

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,627
İsim
Emre
Discord
necromancerr
İşlemci güçsüz değil maalesef ghz kısmış hali dahi güçlü bu fpsleri vermesi normal ancak ghz kısmayıp daha fazla güç çekebilseydi dahada yüksek fpsleri görecekti

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
İşlemci güçsüz değil maalesef ghz kısmış hali dahi güçlü bu fpsleri vermesi normal ancak ghz kısmayıp daha fazla güç çekebilseydi dahada yüksek fpsleri görecekti
bariz olanı söylemek çözüm değildir.
sen çözüm üret. üretemiyorsan sus da biz üretelim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,627
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Tamam hocam izliyorum nasıl bir çözüm üreteceksiniz bu kadar üstten baktığınıza göre merak ettim
aslında çözüm basit ya uv yapacak sıcaklıkları düşürecek yada stok fanı değiştirip sıcaklıkları düşürecek ancak ben yinede sizin çözüm yollarınızı merak ediyorum

DIZCI31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Talha coşman
knk lütfen birbirinizle saygılı konuşurmusunuz

evet şimdi ne yapmam gerek format diyosun ama biosta 100 derece gösteriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
knk lütfen birbirinizle saygılı konuşurmusunuz

evet şimdi ne yapmam gerek format diyosun ama biosta 100 derece gösteriyor
bu konuya gireceksek sen kendi sorununu gayet iyi çözebilirsin. iyi geceler.

Top Bottom