İ5 12400F CS 2 TEST NORMALMİDİR

Reaksiyon skoru
77
İ5 12400f stok fan
Rtx 4060 8gb
Yüzde 40 kullanımda 72 derece oluyor ve kasadan gelen ses baya artıyor fanlar falan.
Bu durum normal değilmi
Ortalama 260-280 FPS orta düşük ayarlarda

İ5 12400f stok fan
Rtx 4060 8gb
Yüzde 40 kullanımda 72 derece oluyor ve kasadan gelen ses baya artıyor fanlar falan.
Bu durum normal değilmi
BIOS'dan ayar yaparak o sesi azaltabilirsin. (fan ayarını değiştirerek)

Hocam Windows üzerinden turbo boostu kapattım zaten şuanda ses azaldı ama FPS de de kayıp oldu biraz
FPS'ten feragat etmek istemiyorsanız fan hızını daha yüksek ısılara orantılı şekilde ayarlayın sorun olmaz çünkü fabrika ayarına göre düşük sıcaklıkta olsa bile fan %70 güç ile falan çalışıyordu bende.

İ5 12400f stok fan
Rtx 4060 8gb
Bu durum normal değilmi
kule tipi soğutuculara geçebilirsin hocam. Yine ses yapar ama sıcaklık fazla yükselmez.

FPS'ten feragat etmek istemiyorsanız fan hızını daha yüksek ısılara orantılı şekilde ayarlayın sorun olmaz
Aslında FPS kaybı benim için önemli değil 350 fpsden 230-240 Lara düştü gayet yeterli zaten
Turbo boost kapalı şekilde kullanacağım ilerde soğutucu alırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kule tipi soğutuculara geçebilirsin hocam. Yine ses yapar ama sıcaklık fazla yükselmez.
Benim için önemli olan daha çok ses sorunuydu işlemci performans modunu agresif den devre dışı bıraktım hem sıcaklık sabitlendi hemde ses azaldı.

Geri