Neler Yeni

İ5 14400F RTX 4070 SUPER ALINIR MI VALORANT CS2

Ps4cü35

80+ Bronze
Selamlar
IMG_8890.png

Bu hafta sonu bu sistemi almayı planlıyorum ek olarak Thermalrıght pearless se120 soğutucu ekleyeceğim.
Bu sistem Valorant Cs2 Gta 5 oynatacak ve çalışan birisiyim sadece pazar günü akşamları oynayacağım bu sistem sizce alınır mı böyle birisi için? 1-2 sene kullanır bırakırım zaten sizce bana göre iyi olur mu ? İ5 14400F ölü soket deniyor ölü soket ne demek Oyun açmayacak mı demek? İyi forumlar

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
527
İsim
Duman
Selamlar
Alıntıyı görüntüle
Bu hafta sonu bu sistemi almayı planlıyorum ek olarak Thermalrıght pearless se120 soğutucu ekleyeceğim.
Bu sistem Valorant Cs2 Gta 5 oynatacak ve çalışan birisiyim sadece pazar günü akşamları oynayacağım bu sistem sizce alınır mı böyle birisi için? 1-2 sene kullanır bırakırım zaten sizce bana göre iyi olur mu ? İ5 14400F ölü soket deniyor ölü soket ne demek Oyun açmayacak mı demek? İyi forumlar
Ölü soket, bir sonraki nesil işlemcileri desteklemeyecek olan anakart soketine deniyor

Oyun açıp açmamasıyla alakası yok, sistem gayet güzel dediğin oyunları rahatça oynatır

Forumdaki arkadaşlar kasım indirimlerinde daha iyi bir sistem gelebileceğini söylüyor, burada tartışıldı: https://forum.donanimarsivi.com/konu/i5-14400f-rtx-4070-super-32-gb-ram-sistem-39-999-tl.1015201/

forxeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
murat
alınır sistem fp ürün işini fazlasıyla görür

cankirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Can KIRAÇ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , Yazılım
Selamlar
Alıntıyı görüntüle
7900gre li sistemlere de bakabilirsin 4070 superden daha güçlü bir ekran kartı

Ps4cü35

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
alınır sistem fp ürün işini fazlasıyla görür
Ya diyorlar ölü soket bilmem ne ben bu pc yi 1-2 sene sonra çöpe mi atacağım yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

7900gre li sistemlere de bakabilirsin 4070 superden daha güçlü bir ekran kartı
Yok ya hiç uğraşamam isterse 100 fps farketsin umrumda değil pc çalışsın yeter bu pc 2-3 sene götürür mü ?

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
527
İsim
Duman
Ya diyorlar ölü soket bilmem ne ben bu pc yi 1-2 sene sonra çöpe mi atacağım yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok ya hiç uğraşamam isterse 100 fps farketsin umrumda değil pc çalışsın yeter bu pc 2-3 sene götürür mü ?
Hayır
-
Evet

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Sinan
Ölü soket demek aynı anakartı kullanarak işlemci yükseltmesi yapamaman demek. Yani yeni çıkan işlemci modellerinde pin değişikliğine gidileceği için işlemci yükseltmesi yaparken anakartınıda değiştirmen gerekir.
Bahsettiğin oyunlar için bu bilgisayar çok üst seviye hele de 2 sene için bu kadar masrafa girmen gereksiz.
GTA 5 için 4070 çok fazla bir ekran kartı diğer oyunlarda işlemci odaklı oyunlar daha düşük bir işlemciyle bile oynatabilirsin.
Bu pc için 2k monitör alman gerekli o da ekstra 10 bin gibi bir para vermen lazım.
Paran varsa alıp kafan rahat bir şekilde her oyunu oynayabileceğin bir bilgisayarın olur.

Bana sorarsan bu oyunlar için bu kadar para harcamana gerek yok daha düşük sistemlerle de bu saydığın oyunları çok rahat oynatabilirsin.
Hatta çok aşırı oynamıyorsan 5600 işlemcili 4060 ekran kartlı bir bilgisayar fazlasıyla işini görür.

İlla da alacam diyorsan kasa değişikliği yapmanı öneririm Corsair olan kasa daha geniş. Tam bilgim yok ama Thermaltake kasaya soğutucu zar zor sığabilir.

Ps4cü35

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ölü soket demek aynı anakartı kullanarak işlemci yükseltmesi yapamaman demek. Yani yeni çıkan işlemci modellerinde pin değişikliğine gidileceği için işlemci yükseltmesi yaparken anakartınıda değiştirmen gerekir.
Bahsettiğin oyunlar için bu bilgisayar çok üst seviye hele de 2 sene için bu kadar masrafa girmen gereksiz.
GTA 5 için 4070 çok fazla bir ekran kartı diğer oyunlarda işlemci odaklı oyunlar daha düşük bir işlemciyle bile oynatabilirsin.
Bu pc için 2k monitör alman gerekli o da ekstra 10 bin gibi bir para vermen lazım.
Paran varsa alıp kafan rahat bir şekilde her oyunu oynayabileceğin bir bilgisayarın olur.

Bana sorarsan bu oyunlar için bu kadar para harcamana gerek yok daha düşük sistemlerle de bu saydığın oyunları çok rahat oynatabilirsin.
Hatta çok aşırı oynamıyorsan 5600 işlemcili 4060 ekran kartlı bir bilgisayar fazlasıyla işini görür.

İlla da alacam diyorsan kasa değişikliği yapmanı öneririm Corsair olan kasa daha geniş. Tam bilgim yok ama Thermaltake kasaya soğutucu zar zor sığabilir.
Ben vatana gittiğimde gene yetkililerle görüşürüm ama kasanın ufak olması gerekir çünkü yerim yok + 5600 4060 almama sebebim Ddr4 bu sistem ddr5 ve anakart Z790 yani manyak bir anakart olduğunu düşündüğüm içinde bu sistemi savunuyorum.

Dõ man

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
527
İsim
Duman
Alınır mı sence bu fiyata daha iyisi çıkmaz dimi çünkü dolu dolu sistem ve anakart çok kaliteli.
Ölü soket, bir sonraki nesil işlemcileri desteklemeyecek olan anakart soketine deniyor

Oyun açıp açmamasıyla alakası yok, sistem gayet güzel dediğin oyunları rahatça oynatır

Forumdaki arkadaşlar kasım indirimlerinde daha iyi bir sistem gelebileceğini söylüyor, burada tartışıldı: https://forum.donanimarsivi.com/konu/i5-14400f-rtx-4070-super-32-gb-ram-sistem-39-999-tl.1015201/

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Ben vatana gittiğimde gene yetkililerle görüşürüm ama kasanın ufak olması gerekir çünkü yerim yok + 5600 4060 almama sebebim Ddr4 bu sistem ddr5 ve anakart Z790 yani manyak bir anakart olduğunu düşündüğüm içinde bu sistemi savunuyorum.
Hocam anakartın manyak olsun... anakartta işlemci yükseltemeyeceksin sorun orda. Yoksa anakartın performansına etkisi yoka yakın. İleri dönük plan yapıyorsan daha güncel bir soket tercih etmeni tavsiye ederim.

Vatanda da direkt hiçbir yetkiliyle görüşmemeni öneririm, bildiğini de unutursun. 9/10 yetersiz veya yanlış bilgi sağlar çalışanlar, iyi bilgili bir çalışana denk gelmen çok zor. Sorun neyse forumda sor veya internette araştır.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Sinan
2 sene kullanırım ve GTA5 ve valo gibi oyunları oynayacağını söylediğin için söyledim ben yoksa senin kararın alıp almamak.
Anakart manyak olsa da bir dahaki nesil işlemcilerin o anakarta gelmezse çokta faydası olmayacak.
Bugün vatandan 7500F olan sistemi bir tanıdığıma aldık sırf intel işlemci olmaması istediği için çünkü ölü soket işe yaramaz işlemci ısınır falan diye diye insanları intelden soğuttular.
Dediğim gibi eğer bu bahsettiğin oyunları 2 sene oynayacaksan inan bu kadar yüksek bir sisteme gerek yok. 2 sene sonra yükseltirim diyorsan AMD işlemcili sistemlere bakmanı öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,973
Üyeler
164,073
Son üye
kaya4242
Top Bottom